دوشنبه, 26 آذر 1397 00:16

سریال«بانوی عمارت»اعتنای تلویزیون به جایگاه تماشاگر/«غزل شاکری» اعتباری مضائف دربانوی عمارت

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
سریال«بانوی عمارت»اعتنای تلویزیون به جایگاه تماشاگر/«غزل شاکری» اعتباری مضائف دربانوی عمارت سریال«بانوی عمارت »اعتنای تلویزیون به جایگاه تماشاگر

هما گویا/سی و یک نما- وقتی خواننده‌ی تیتراژ یک سریال یا فیلم سینمایی می‌شود "محسن چاووشی"، که آن را "فردین خلعتبری" ساخته باشد؛ خیال مخاطب تا اندازه‌ای راحت می‌شود که این خواننده، پایان هر کاری را با صدایش نمی‌پذیرد. وقتی "پانته‌آ پناهی‌‌ها "می‌شود بازیگر نقش اول سریال بانوی عمارت به حرمت بزرگی و کارکشتگی و نه اینکه داستان حول محور او بچرخد، مخاطب می‌داند که بانوی عمارت شایستگی دیدن دارد.

وقتی بازیگران تازه‌ای در نقش های کلیدی می بینیم که ما را به نزدیکای سلطان صاحبقران می‌برند ،یعنی تلویزیون دارد آبروداری می‌کند."مریم مومن" در نقش فخرالزمان و "حسام منظور"بازیگر و کارگردان تئاتر در نقش شازده ارسلان.
وقتی می‌بینیم که بانوی عمارت مثل "شهرزاد" به دل می‌نشیند، یعنی کارگردان کارش را بلد است. وقتی دوباره "رامتین خدا پناهی" را می‌بینیم که فرصت پیدا کرده تا از توانایی‌هایش در بازیگری دفاع کند، دلمان خوش می‌شود. وقتی "شبنم فرشادجو" و "علیرضا شجاع نوری" را در قد و قامت توانمندی‌هایشان می‌بینیم لذت می‌بریم و وقتی که...
" نیکی نصیریان" کودک شیرین "سریال بزنگاه" رضاعطاران را می‌بینیم که در نوجوانی می‌درخشد به آینده بازیگرهای کوچکی که معمولا طعم بازیگری را می‌چشند و مسیر زندگی‌شان عوض می‌شود اما در این ورطه به جایی نمی‌رسند امیدوار می‌شویم.
و در این میان بازیگری ، شخصیت "بهجت الملوک" را شکل می دهد که واقعا تحسین برانگیز است.غزل شاکری که مثل سریال شهرزاد دوباره متحیرمان کرده در بازیگری و این بار بیشتر. با آن بازی چهره و کلام شیرین و لهجه‌ی آذری کاملا به اندازه.
"احسان جوانمرد" نویسنده سریال بانوی عمارت، متبحرانه یک داستان غیرواقعی را در دل یک اتفاق تاریخی جای داده تا آن را باورپذیرتر و پرکشش‌تر کند. داستان عشق و ازدواج شازده‌ی بی لقب قاجار که برای دومین بار در حالی ازدواج می‌کند که روز عروسی او و ترور ناصرالدین شاه به دست میرزا رضای کرمانی همزمان می‌شود و عروسی را عزا می‌کند.
زن اول شازده، بهجت الملوک(غزل شاکری) دختر بزرگ ایلاتی، سال‌ها پیش به دلیل جنون، عمارت را ترک کرده و حالا بعد از وصلت تازه ی شازده، در حالی به عمارت برگشته که دیگر اثری از مالیخولیا در او نیست وشفا یافته و خواهر بزرگ شازده ، افسرالملوک (پانته آ پناهی ها) که از وصلت برادرش با دختر شالچی‌ها ناراضی است و از هر فرصتی برای آزار فخرالزمان بهره می‌گیرد، حتی از حضور بهجت الملوکی که زنی زجرکشیده واز دست رفته است.

کارگردانی این سریال توسط "عزیزالله حمیدنژاد" نیز پا به پای قصه و در خدمت آن است و دکور، لباس و بازی‌های به اندازه و تعلیق و ریتم روایت از بانوی عمارت کاری شایسته و درخور دیدن ساخته است.
سریالی که در هر قسمت، گره ای تازه و اتفاقی نو دارد که نمی توان از آن گذشت.
انتخاب بازیگر‌ها به اندازه‌ای درست و در خدمت سریال است که می‌تواند نمونه مثال زدنی در کستینگ یک پروژه باشد، گر چه در این میان چهره‌ی شیک "مینا وحید" در نقش ندیمه افسر الملوک به گونه‌ای در بازی به قاعده‌ی او تاثیر گذاشته، تا جایی که به نظر می‌رسد از شانزه لیزه به شمس العماره پرتاب شده است.
بانوی عمارت دو امتیاز قابل توجه دیگر نیز دارد. اول اینکه بر خلاف عادت تلویزیون، تصویری منفی و سیاه از همه ی شازده‌‌های قجری نشانمان نمی‌دهد، تاریخ را غلو شده نمی کند و شازده ارسلان هم انسانی است با نکات مثبت و منفی که به درستی شخصیت پردازی شده.
دوم اینکه از دو چهره‌ی ناشناس به عنوان بازیگرهای نقش اصلی استفاده کرده و این دو به قدری کارشان را بی‌نقص در ایفای نقش انجام داده‌اند که گویی سال‌هاست آن‌ها را می‌شناسیم، اما تازگی چهره شان موجب می شود تا تماشاگر، حس باورپذیری بیشتری نسبت به آنها داشته باشد.
بانوی عمارت تماشایی‌ست و این برای تلویزیون و مخاطب جای مباهات دارد. این سریال به تهیه کنندگی "مجید مولایی " هر شب ساعت ۲۰:۴۵ روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود. دیدن آن را به شما توصیه می‌کنیم

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید