دوشنبه, 20 شهریور 1396 04:30

نگاهی به سریال در حال پخش گسل / تیپ سازی روی گسل سیاست

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

مریم رضازاده (سی و یک نما ) - آثار نمایشی طنز از جمله فیلم، تئاتر و سریال همیشه طرفداران خود را دارد و گذشته از اینکه خود طنز در ادبیات به چند دسته تقسیم می شود، این طرفداران هم دو دسته اصلی دارند. دسته ای که فقط می خواهند سرگرم شوند و بخندند و دسته ای که در کنار خنده و سرگرمی به دنبال تفکر هستند.جای خالی سریال طنز با محوریت سیاسی یکی از کاستی های برنامه های تلیزیونی است که هم مدیران چندان روی خوش بدان نشان نمی دهند و هم اینکه ریسک بالائی است برای سریال سازان تلویزیونی.

سریال گسل به نویسندگی و‌کارگردانی علیرضا بذرافشان و‌تهیه کنندگی محسن‌چگینی (و همچنین حذف نام مهراب قاسمخانی در تیتراژ به عنوان یکی از نویسندگان که تازگی ها به نویسنده "اسمش را نبر" بدل شده اما رد پا و امضایش در کارهائی چون دورهمی ، خندوانه و گسل هویداست )این شب ها از شبکه یک سیما روی آنتن است.کاری که گر چه گاه با احتیاط از کنار سیاست عبور می کند اما باز هم شروع خوبی است برای یک اتفاق و به نظر می رسد پتانسیل آن را دارد که وقت بگذاریم و ببینیم حتی اگر گاهی لایه های شعار را در بین دیالوگ ها و اتفاق ها حس کنیم که باید بپذیریم که اگر چنین نباشد، ساخت و پخش سریال کمدی با مضمون سیاسی بسیار دشوار می شود. گسل" اثری با لایه هایی از طنز اجتماعی است که داستان بادیگارد یک معاون وزیربه زندگی این سیاستمدار سرک می کشدو با چاشنی عشق این محافظ به دختر معاون جان می گیرد.
بازی درخشان سام درخشانی که درهر تیپی می توانیم از آن لذت ببریم ، (بازیگر بی ادعایی که شاید از حسن اخلاقش در احقاق حقش سوء استفاده می کنیم) در کناربیژن امکانیان که در نقش یک سیاستمدار ساده بسیار خوب ظاهر شده به عنوان پارتنرهای موفق بسیار خوب از آب درآمده است و ای کاش رامتین خداپناهی مستعد هم کمی از تیپ کلیشه شده اش بلاخره فاصله بگیرد.
حضور گرم و فوق العاده مهتاج نجومی و فلور نظری در کنار بازیگر جوان مرضیه اعتبارهم از نکات مثبت گسل" محسوب میشود.
و باید به موردی اشاره کنیم که عموما در سریال های تلویزیونی کمتر به آن دقت دارند و آن طراحی صحنه و لباس است که بخصوص طراحی صحنه سریال "گسل" کاملا هوشمندانه و متناسب با شرایط و شخصیت ها در نظر گرفته شده.
گسل پس از نابرده رنج و هفت سنگ سومین تجربه کارگردانی سریال علیرضا بذرافشان است. کاملا مشخص است که بذرافشان تلاش کرده که سراغ جنس جدیدی از طنز برود که با دو سریال قبلی اش متفاوت باشد.او تلاش کرده تیپ ها ، بسیار اغراق شده به نظر برسد تا بتواند با راحتی بیشتری طنز مهجور مانده با محوریت سیاسی را به چالش بکشد و همه چیز به اندازه باشد.
( در یکی از مناسب ترین خرده قصه های آن هم می توان به شوخی که چندان از واقعیت دور نیست اشاره کرد. اگر که یک اصلاح طلب برای خواستگاری دختر یک معاون وزیراصولگرا برود)
یکی از نقاط جالب توجه در سریال این است که به سراغ بازیگرانی رفته که تجربه طنز زیادی ندارند اما در این سریال از پس نقش خوب برآمده اند.
به نظر می رسد تجربه مشترک همکاری قبلی درخشانی و بذرافشان در نابرده رنج باعث شده که در همکاری به زبان مشترک برسند .وسام درخشانی که تجربه موفق پژمان را داشته در سریال گسل ، نقش را به گونه ای ایفا کرده است طوریکه وقتی بادیگارد سریال گسل می بینیم، سریال های ملودرامش را به خاطرمان می آید.
در مجموع گسل گذشته از اینکه سریال خوبی هست یا نیست ، نشان دهنده این است که می توان تجربه جدیدی از طنز ارائه داد.
گسل را می توانید هر شب ساعت 22 از شبکه یک سیما دنبال کنید.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید