جمعه, 16 تیر 1396 00:31

رونمایی از "نامه های یک جاسوس نفتی" با حضور وزیر نفت / روایت بیژن زنگنه از"آب پریا" تا یک مستند نفتی

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
رونمایی از "نامه های یک جاسوس نفتی" با حضور وزیر نفت / روایت بیژن زنگنه از"آب پریا" تا یک مستند نفتی رونمایی از "نامه های یک جاسوس نفتی" با حضور وزیر نفت / وام گرفتن "بیژن زنگنه" از سریال "آب پریا" برای روایت یک مستند نفتی

حمیدرضا شکوهی (سی و یک نما) - مراسم اکران فیلم مستند "نامه های یک جاسوس نفتی" به کارگردانی "مهدی افشارنیک" عصر امروز پنجشنبه، نیمه تیر ماه با حضور "دکتر بیژن زنگنه" وزیر نفت در کوشک وزارت نفت برگزار شد. مراسمی که فعالان نفتی، سیاسی و هنری در یک جا جمع شده بودند تا فیلم مستندی را با اشارات مستقیم و غیرمستقیم سیاسی، نفتی و هنری  ببینند.

 

این فیلم که در مدت زمان ۶۵ دقیقه اکران شد، به موضوع نگرش های منفی و مثبت مردم ایران بویژه در مناطق نفتخیز نسبت به حضور غربی ها در صنعت نفت ایران می پرداخت. نگرشهایی که هم از زبان مدیران نفتی و هم از زبان مردم عادی به گونه ای مطرح می شد  که برخی یکسره حضور غربی ها را نفی کرده و برخی دیگر به حمایت از حضور آنها می پرداختند و در کنار این دو نگرش متضاد،عده ای نیز نگاهی میانه داشتند. نگاهی که کارگردان اثر مهدی افشارنیک  که خود نیز روزنامه نگار و نویسنده است و پیش از این رمان "گود" را هم با محوریت نفت منتشر کرده،به دنبال تقویت این نگرش بوده است.

ضمن اینکه از ویژگی های مراسم می توان به نمایش این فیلم  درست سه روز پس از انعقاد نخستین قرارداد نفتی ایران در دوره پسابرجام با شرکت نفتی "توتال" اشاره کرد که همزمانی جالبی ایجاد کرده بود.

در این مراسم که با حضور جمعی از فعالان حوزه نفت، هنر و رسانه برگزار شد، علاوه بر بیژن زنگنه وزیر نفت، محمدجواد عاصمی پور مشاور وزیر نفت، غلامرضا منوچهری معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت، سید پیروز موسوی مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی، سید حمید حسینی عضو اتاق بازرگانی، سیدمهدی حسینی رییس کمیته بازنگری قراردادهای نفتی، همچنین جمعی از فعالان سیاسی از جمله عباس عبدی، مصطفی تاج زاده، ابراهیم اصغرزاده، مجید فراهانی، غلامرضا حیدری نماینده تهران در مجلس، ولی الله شجاع پوریان عضو شورای شهر تهران، و همچنین سعید رشتیان رئیس انجمن تهیه کنندگان مستند ایران حضور داشتند.

مهندس لاهیجانیان مشاور وزیر نفت و مشاور ارشد فیلم در ابتدای مراسم گفت: از دیرباز حضور خارجی ها در نفت با روایت های مختلفی روبرو بوده است. پس از فراز و نشیب های مختلف تصویب قراردادهای جدید نفتی ما تصمیم گرفتیم فیلمی در این خصوص بسازیم. وی ادامه داد : این فیلم در بخش خصوصی ساخته شده و از نظرات بخش های مختلف  صنعت نفت استفاده شود. حامیان مالی این فیلم از ساخت این اثر حمایت کرده و شرکت های دولتی نفتی فقط تدارک تولید این اثر را بر عهده داشته اند.

photo_2017-07-06_22-57-00.jpg

در ادامه، مستند "نامه های یک جاسوس نفتی" به نمایش درآمد که در مطلبی جداگانه در سی و یک نما به محتوای آن خواهیم پرداخت. پس از نمایش فیلم، مهدی افشارنیک کارگردان، در سخنان کوتاهی ضمن خیرمقدم به حاضران و تقدیر از وزیر نفت و کلیه افرادی که در ساخت این فیلم همراهی کردند، با اشاره به محور اصلی فیلم ابراز امیدواری کرد روزی شاهد از بین رفتن نگرش های سیاه یا سفید نسبت به مسایل مختلف از جمله صنعت نفت در کشور باشیم.

پس از آن بیژن زنگنه وزیر نفت دولت روحانی پشت تریبون قرار گرفت و بیش از آنکه از اهمیت نفت سخن بگوید به اهمیت جلوگیری از تمرکز بر روی نگرش های منفی یا مثبت به طور مطلق و سفید و سیاه انگاری مسایل پرداخت و جالب اینجا بود که از دو فیلم و سریال هم مثال آورد. در یک جا به فیلم مارمولک اثر کمال تبریزی و جمله معروف پرویز پرستویی در آن اشاره کرد و گفت : پرویز پرستویی در آن فیلم می گفت برای رسیدن به خدا راههای متعددی وجود دارد. ما هم باید بدانیم که همه مسایل نسبی است و بین دو مورد مثبت یا منفی، شاید هزار مورد دیگر وجود داشته باشد. وی تصریح کرد : کلید همه مشکلات کشور، تفکر و خلاقیت است.

وزیر نفت در ادامه به سریال تلویزیونی "آب پریا " اشاره کرد و با یادکردن از خانم مرضیه برومند گفت : این سریال در قالب نبرد دیو و پری و در ادامه، رفاقت دختر دیو با پریا به بهترین شکل ممکن نبرد خیر و شر را به تصویر کشیده است. جامعه ای که خیر و شر مطلق در آن حاکم باشد، نمی تواند پیشرفت کند و باید عقل و خلاقیت را محور قرار دهیم.

photo_2017-07-07_00-06-59.jpg

زنگنه در سخنانی، ضمن تقدیر از فیلم و کارگردان آن، گفت : تفکر استخاره ای مبتنی بر خیر یا شر و نگرش صفر و یک به زندگی، اشتباه است چراکه انسان مجموعه ای از خیر و شرهاست. وزیر نفت با پیچیده توصیف کردن روابط انسانی و در سطحی فراتر روابط بین الملل، تصریح کرد : هیچ چیز به طور مطلق، خوب یا بد نیست و دوست و دشمن باید بر مبنای منافع ملی ما تعریف شود.

زنگنه با ذکر آمار و ارقامی از ذخایر نفت و گاز ایران ادامه داد : خیلی ها می گویند ایران دارای ثروت های کلان زیرزمینی است در حالیکه ما ثروتمند نیستیم و توهم ثروتمند بودن بودیم. نفت می تواند ثروت باشد اما در حقیقت موتور محرک اقتصاد کشور است که می تواند در مرحله گذار، اقتصاد کشور را حرکت دهد و در حقیقت عقل و خلاقیت و کارآفرینی، ثروت اصلی کشور است.

وی همچنین با اشاره به حضور شخصیتهای فرهنگی در مراسم گفت : عناصر فرهنگی جزو اثرگذارترین نخبگان هستند که می توانند جوانان را به تفکر و عقلانیت و دوری از احساس ترغیب کنند.  وی ابراز امیدواری کرد این فیلم مستند که نخستین نمایش خود را تجربه می کرد، به خوبی دیده شده و تاثیرگذار باشد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید