جمعه, 02 شهریور 1397 04:30

گزارشی از جشن خانه سینما/ جشنی که شبیه جشن نبود

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
گزارشی از جشن خانه سینما/ جشنی که شبیه جشن نبود گزارشی از جشن خانه سینما/ جشنی که شبیه جشن نبود

سی و یک نما- ساعتی پیش، بزرگداشت دو داریوش از دو نسل سینمای ایران، داریوش مهرجویی و داریوش اسدزاده در جشن خانه سینما برگزار شد. جشنی که به خواسته‌ی از قبل اعلام شده‌ی خانه سینما، شباهتی با دوره‌های قبل خود و البته شباهتی به جشن نداشت و بیشتر به آیین یادبود و تکریم نزدیک بود.

از سخنان بزرگان و پیشکسوتان که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد که بگذریم، اتفاقی ‌که عجیب توی ذوق می‌زد؛ نبود نظم و هماهنگی شایسته‌ی نام خانه سینما بود. ایوان شمس که اساساً فضای کوچکی دارد، در ازدحام جمعیت و افراد ناشناس، تقریباً عاری از اکسیژن شده بود و در سالن اصلی نیز دعوت شده‌ها جایی نداشتند تا انبوهی از افرادی که بدون نظارت وارد سالن شده بودند تمام فضای سالن و حتی روی پله‌ها را پر کنند. این مراسم که تحت تاثیر درگذشت زنده یاد عزت الله انتظامی و ضیاالدین درّی قرار داشت؛ لحظاتی پیش در حالی به پایان رسید که با نگاه به هنرمندان حاضر در مراسم میشد شکاف و دو دسته‌گی بین اهالی سینما را حس کرد. اتفاقی که قابل انکار نبوده و مسلماً خوش‌آیند هم نیست. در ادامه، جزئیات بیشتری از این آیین سینمایی را مرور خواهید کرد.

علی نصیریان رییس بیستمین جشن خانه سینما درباره‌ی عزت الله انتظامی گفت: من هیچ وقت نمی‌توانم باور کنم چنین شور و استعداد و شوخ طبعی خاموش شده باشد. تمام این‌ها هم که گفتم در کنار حاضر جوابی بخشی از بازیگری است. ما خیلی شرایط جشن نداریم اما زندگی همین است. وقتی شنیدم قرار است از داریوش مهرجویی تقدیر شود، بسیار خوشحال شدم و البته اصلا هم اهل تعارف‌های کلیشه ای نیستم چرا که فکر می‌کنم اسم او تمام ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و .... را دارد و ایشان احتیاجی به زیرنویس ندارد.
او سپس به سالی اشاره کرد که غلامحسین ساعدی، داریوش مهرجویی را پشت صحنه نمایش آی با کلاه ای بی کلاه آورده بود که سبب آشنایی شد و همان جا گفته شد که سناریوی گاو در حال نوشتن است.
ما با کمک آقای مهرجویی با سینما آشنا شدیم یعنی ایشان در همان اداره تئاتر برای ما تمرین گذاشت و کار کرد و تمام آن اکیپ کارش را در سینما از آقای مهرجویی یاد گرفت.
نصیریان تاکید کرد: داریوش مهرجویی یکی از پایه‌های سینمای جدید ایران است و ما اگر گروهی بازیگر بودیم که فیلم گاو را بازی کردیم از رنج و مرارتی بود که مولف و بانی آن داریوش مهرجویی است. ما هم که بازیگر ایشان شدیم یک بازنگری تازه روی کار بازیگری و شخصیت ها شد و این در آقای هالو هم رخ داد.
نصیریان افزود: من تنها موردی که می‌خواستم درباره آقای مهرجویی بگویم این بود که این ها را تذکر دهم تا آقای مهرجویی ارزش واقعی خود را در سینما داشته باشد و بگویم که ایشان بود، به ما این فرصت را داد تا در چهار فیلم مهم قبل از انقلاب بازی کنیم و من افتخار میکنم به گاو، هالو، دایره مینا و آقای پستچی و دوست داشتم در تریبونی این ها را اعتراف کنم و فکر میکنم وجدان آقای انتظامی هم از حرف های من راضی است.
نصیریان پس از این صبحت ها خطاب به مهرجویی ‌تاکید کرد که هیچ توقعی از شما ندارم و این جمله خنده مهرجویی و حاضران را به دنبال داشت.
وی در ادامه به فعالیت‌ها و نقش داریوش اسدزاده در تئاتر اشاره کرد و درباره سید مهدی شجاعی و ابوالحسن تهامی نژاد نیز سخنانی تمجید آمیز گفت.
او البته تاکید کرد که همیشه مخالف بوده تا کسی جای او در فیلم صحبت کند و یادآور شد که علی حاتمی این کار را دوست داشت و انصافا در هزار دستان و کمال المالک این کار با بهترین کیفیت انجام شد.
نصیریان در ادامه باز هم به مهرجویی بازگشت و گفت: اینکه اینجا صحبت کردم بیشتر برای آقای مهرجویی بود تا ادای دینی به ایشان و دیگر هنرمندانی که مورد تقدیر قرار می‌گیرند کنم.
او در پایان صحبت‌هایش جشن سینمای ایران را به اهل فرهنگ و هنر تبریک گفت.
در بخشی که به بزرگداشت داریوش اسدزاده اختصاص داشت، از سیروس ابراهیم‌زاده، همایون ارشادی و علی دهکردی دعوت شد تا تقدیر از  این بازیگر انجام شود.‌
در بخشی بعدی این مراسم چنگیز جلیلوند، محمد تهامی، ناصر ممدوح و مرتضی رزاق کریمی برای تقدیر از ابوالحسن تهامی روی سن آمدند.
بخش بعدی این برنامه به تقدیر از داریوش مهرجویی کارگردان مطرح سینما اختصاص داشت و او در کلیپی که پخش شد به نقل خاطراتی از فیلم های گاو، دایره مینا، هامون، بانو، سارا، لیلا، توقیف فیلمهایش و آزاری که از این بابت تحمل می‌کرد پرداخت.
او با اشاره به اینکه هیچ گاه نمی‌خواسته همه فیلم هایش درباره زن‌ها باشد، از فیلم سنتوری یاد کرد و گفت: هرموقع می‌خواهیم ‌کاری کنیم که کمی از سطح درک مامورین نظارت بالاتر است فیلم را توقیف کردند و انچه بر سر سنتوری پیش آمد خیلی دلسرد کننده و بر من اثرگذار بود.
در ادامه رسول صدرعاملی، محسن امیریوسفی، رضا درمیشیان، و فریدون جیرانی برای تقدیر از این هنرمند به جایگاه آمدند.
آخرین تقدیر این مراسم به سید مهدی شجاعی اختصاص داشت و پس از پخش کلیپی از این نویسنده که فعالیت های سینمایی و تئاتری زیادی داشته است، مجید مجیدی، کمال تبریزی، علیرضا رضاداد و احمد مسجد جامعی برای گرامیداشت این آیین به جایگاه آمدند.
کمال تبریزی نیز نوشتاری را از سوی سید محمد خاتمی برای سید مهدی شجاعی قرائت کرد.
منوچهر شاهسواری، مجید مجیدی، شهرام اسدی، علیرضا شجاع نوری، مهتاب کرامتی، فریدون جیرانی، لاله اسکندری، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، رسول صدرعاملی، همایون اسعدیان، فرشته طائرپور، رضا درمیشیان، محسن امیریوسفی، امیرعلی دانایی،اکبر زنجانپور، سیروس ابراهیم‌زاده، ،همایون ارشادی  رضا صفایی،محمدرضا شریفی‌نیا، مجید مظفری،مجید قناد، آتش تقی پور، هارون یشایایی، کمال تبریزی، از جمله حاضران در این مراسم بودند.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید