چهارشنبه, 11 شهریور 1394 13:10

پنج کشور دیگر نمایندگان اسکاری خود را معرفی کردند / سوئد با برنده شیر طلایی جشنواره ونیز به اسکار می رود

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
پنج کشور دیگر نمایندگان اسکاری خود را معرفی کردند / سوئد با برنده شیر طلایی جشنواره ونیز به اسکار می رود پنج کشور دیگر نمایندگان اسکاری خود را معرفی کردند / سوئد با برنده شیر طلایی جشنواره ونیز به اسکار می رود

 سی و یک نما- در ادامه معرفی نمایندگان برای بخش فیلم خارجی زبان هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار، پنج کشور دیگر نیز در فرصت باقیمانده نماینده های اسکاری خودشان را برگزیدند: فنلاند، عراق، پاناما، فلسطین و سوئد.

یک کبوتر روی شاخه‌ای نشست و به هستی فکر کرد از سوئد

فیلم "یک کبوتر روی شاخه‌ای نشست و به هستی فکر کرد" به کارگردانی روی آندرشون فیلمساز کهنه‌کار سوئدی به نمایندگی از سوئد برای حضور در فهرست نامزدهای بخش بهترین فیلم خارجی‌زبان جوایز اسکار 2016 رقابت می‌کند.

osare2016kharejiha_1.jpg

"یک کبوتر..." همچنین به همراه "فورس ماژور" دیگر فیلم هنری موفق سوئد برای دریافت جوایز فیلم اروپا رقابت می‌کند.

"یک کبوتر..." سال گذشته جایزه شیر طلای بهترین فیلم هفتاد و یکمین جشنواره ونیز را دریافت کرد. فیلم در خود سوئد و در سطح بین‌المللی با واکنش مثبت منتقدان روبرو شده است.

این فیلم که ماجرای دو فروشنده سیار را به تصویر می‌کشد قسمت سوم یک سه‌گانه است. "آوازهایی از طبقه دوم" (2000) برنده جایزه داوران جشنواره کن و "تو، زندگی" (2007) دیگر فیلم‌های این سه‌گانه هستند. فیلم جدید آندرشون به خاطر نماهای پیچیده و آنچه به آرامی از کنش انسانی منعکس می‌کند بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

هرچند آندرشون یکی از محبوب‌ترین فیلمسازان سینمای سوئد است، اما فیلم‌های زیادی در کارنامه ندارد. "یک کبوتر..." اولین فیلم بلند داستانی او بعد از هفت سال بود. آندرشون در سال 1970 با نخستین فیلم خود "یک داستان عاشقانه سوئدی" در جشنواره برلین برنده چهار جایزه شد و نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت. این فیلم به همراه دو فیلم "آوازهایی از طبقه دوم" و "تو، زندگی" پیش از این نماینده سوئد در اسکار بودند. آندرشون این روزها روی پروژه جدید خود "روی ابدیت" کار می‌کند.

18 تحت تعقیب از فلسطین

در همین حال، فلسطین مستند انیمیشن "18 تحت تعقیب" (The Wanted 18) را به نمایندگی از خود به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرد. این انیمیشن درباره 18 گاو فراری از دست ارتش اسرائیل در دوران انتفاضه اول و مقاومت فلسطینی‌ها در برابر اشغال کرانه باختری و نوار غزه است.

osare2016kharejiha_4.jpg

"18 تحت تعقیب" به عامر شوملی کارتونی است فلسطینی و پل کوان کانادایی به شکلی خلاقانه انیمیشن استاپ-موشن سیاه و سفید، گفت‌وگوها را تلفیق و اتفاقات را بازسازی می‌کنند تا داستان گاوهایی را به تصویر بکشد که از آن‌ها در یک شرکت مستقل تولید فراورده‌های لبنی استفاده می‌شد. آن‌ها در یک مزرعه فلسطینی در دوران تحریم تولیدات اسرائیلی که به گفته فیلم امنیت ملی اسرائیل را به خطر انداخته بود، کار می‌کردند.

خاطرات روی سنگ از عراق

"خاطرات روی سنگ" (Memories On Stone) ساخته شوکت امین کورکی کارگردان کرد عراقی نماینده عراق در اسکار است. این فیلم با فیلمبرداری سالم صلواتی سینماگر ایرانی و با همکاری تعدادی از عوامل سینمای ایران، آلمان و اقلیم کردستان عراق آماده شده است.

osare2016kharejiha_5.jpg

"خاطرات روی سنگ" درباره یک کارگردان سینما است که می‌خواهد در زادگاه خود در کردستان عراق فیلمی درباره عملیات انفال در اواخر دهه 1980 بسازد. در آن عملیات نیروهای رژیم بعث عراق بیش از 182 هزار کرد عراقی را قتل عام کردند.

شمشیرباز از فنلاند

"شمشیرباز" (The Fencer) به کارگردانی کلاوس هارو به نمایندگی از فنلاند در بخش فیلم خارجی‌زبان شرکت می‌کند. این فیلم از روی داستانی واقعی در دوران جنگ سرد ساخته شده است و درباره اندل نلیس قهرمان شمشیربازی استونیایی است که از دست پلیس مخفی شوروی سابق فرار می‌کند.

osare2016kharejiha_2.jpg

نلیس در دوران اختفاء در یک شهر کوچک دورافتاده به بچه‌ها آموزش شمشیربازی می‌دهد. وقتی قرار می‌شود تیم شمشیربازی بچه‌ها در یک رقابت ملی در لنینگراد شرکت کند، نلیس متوجه می‌شود در زندگی‌اش واقعاً به دنبال چه چیزی است.

فنلاند در 2009 نیز فیلم "نامه‌هایی به پدر یاکوب" به کارگردانی هارو را به نمایندگی از خود به اسکار معرفی کرد.

صندوق 25 از پاناما

پاناما نیز مستند "صندوق 25" (Box 25) به کارگردانی مرسدس آریاس و دلفینا ویدال را به اسکار فرستاد. این فیلم بر نامه‌هایی تازه‌کشف‌شده متمرکز است که در آن مردانی که کانال پاناما را ساختند از شرایط کاری سخت و در عین و حال از امیدها و آرزوهای خود نوشته‌اند.

osare2016kharejiha_3.jpg

در روزها و هفته‌های اخیر آلمان، چین، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، گواتمالا، قزاقستان، سوییس، لوکزامبورگ، مجارستان و رومانی نیز نمایندگان خود را در جوایز اسکار انتخاب کردند.

مهلت معرفی فیلم‌ها به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برای حضور در بخش اسکار فیلم خارجی‌زبان 1 اکتبر (9 مهر) به پایان می‌رسد. فیلم‌هایی می‌توانند در این بخش رقابت کنند که در فاصله 1 اکتبر 2014 تا 30 سپتامبر 2015 در کشور معرفی‌کننده اکران عمومی شده باشند.

پس از پایان مهلت معرفی فیلم‌های خارجی‌زبان به آکادمی، ابتدا 9 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا می‌کنند و در نهایت پنج فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این بخش معرفی می‌شوند که اسامی آن‌ها 14 ژانویه (24 دی) همراه نامزدهای دیگر بخش‌های جوایز اسکار اعلام خواهد شد.

هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار 28 فوریه 2016 (بامداد دوشنبه 10 اسفند به ‌وقت ایران) در دالبی تیه‌تر در هالیوود برگزار می‌شود.

سال گذشته 83 کشور نمایندگان خود را به آکادمی معرفی کردند که یک رکورد جدید در تاریخ جوایز آکادمی بود. فیلم لهستانی "ایدا" به کارگردانی پاول پاولیکوفسکی برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان شد.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید