سریال "ستوان کلمبو"
کلمبو نام مجموعه تلویزیونی پلیسی - جنایی آمریکایی بود که از سال۱۹۷۱تا ۱۹۷۸یعنی قبل از انقلاب اسلامی از تلویزیون پخش می شد.پس از ده سال این مجموعه دوباره اما بصورت پراکنده تولید و از شبکه های خارجی روی آنتن رفت که استقبال سری قبلی را نداشت.
بازیگر همیشگی این مجموعه پیتر فالک بود که به نقش "ستوان کلمبو" بازی میکرد. در این سریال ستوان کلمبو، کارآگاه و مامور کشف قتل در اداره جنایی پلیس لوس آنجلس است.کارآگاهی با ظاهری آشفته و بد لباس ، بارانی از مد افتاده و سیگار برگ ارزان قیمت که هوشیاری او را درنگاه اول پنهان می کرد.این سریال در ایران با نام "ستوان کلمبو" پخش میشد و بسیار محبوب بود. یکی از ویژگی های این سریال که در محبوبیت آن تاثیر داشت دوبله ی صدای کلمبو بود که با گویشی خاص و توانمندی استاد "منوچهر اسماعیلی " با شخصیت این کارآکتر همخوانی داشته و آن را دلچسب تر کرده بود.
"سریال کوجک"
فروش فوق تصور آب نبات چوبی های گرد که در ایران هم بسیار مورد توجه همه گروه های سنی قرار گرفته بود دلیلی نداشت به جز سریال پلیسی که شخصیت اصلی آن برای اینکه سیگار نکشد ، آن را گوشه ی لپش قرار میداد.
کارآگاهی به نام " تئودو کوجک " با بازی " تلی ساوالاس"
کله ای طاس با خلق و خویی جدی و تا حدودی بداخلاق و کم گاهی بداهه گو و ظاهری تقریبا خشن از خصوصیات بارز افسر پلیسی بود که از سال 1355 میهمان خانواده های ایرانی گشت و پخش آن بدلیل تحولات انقلابی و تغییر نظام مملکت در بهمن 1357 متوقف گردید.
ستوان استاوروس همکار کوجک در واقع برادر واقعی کوجک "جورج ساوالاس " بود . کارگردانی این سریال بعهده "ابی من" بود.
"سریال بارتا"
"تونی بارتا " با بازی "رابرت بلیک " کارآگاه آزاد و ایتالیایی تباری بود که در ایران بیش از سایر کارآگاهان به شهرت رسید. او شهرت خود را در ایران به واسطه کلاه و پرنده خانگی خود بدست آورد. کلاهی که او به سر می گذاشت هنوز پس از گذشت بیش از 40 سال به کلاه بارتایی معروف است. طوطی او نیز همچنان مشهور به طوطی بارتا است.بارتا مردی معترض ، حامی بی خانمان ها و از طرفی زن باز و مشروب خوار بود که از او شخصیت دوگانه ای می ساخت .از ویژگی های او اینکه هرگز حاضر نمی شد لباس پلیس بپوشد.
بارتا از 1355 از تلویزیون ملی ایران پخش می شد. کارگردان اصلی این سریال "استفان جی کانل " بود. اما برخی از قسمتهای آن نیز توسط کارگردان ایرانی رضا بدیعی کارگردانی گردید.
"خیابانهای سانفرانسیسکو"
خیابان های سانفرانسیسکو با بازی "کارل مالدن " در" نقش مایک استون" و "مایکل داگلاس" در نقش" استیو کلر" نام مجموعه تلویزیونی آمریکایی است که در ۱۲۱بخش ۹۰دقیقهای تهیه شده است.
ستوان مایک استون و همکار جوانش استیو کلر همه جا در سانفرانسیسکو در پی تبهکاران و خلافکارانند. دوستی آنان و ماجراهای ساده این مجموعه از ویژگیهای آن است.
دلیل محبوبیت این سریال علاوه بر بازی بسیار خوب کارل مالدن هنرپیشه قدیمی سینما، تاثیر گرفته از حضورمایکل داگلاس به عنوان پسر بازیگر مطرح هالیوود نیزبا چهره ای جذاب و جوان پسند نیز بود. این سریال یکی از آخرین سریال های پلیسی قبل از انقلاب محسوب میشود که روی آنتن میرفت.
"سریال کاوشگران "
زوج "تونی کرتیس" و "راجر مور" دراوایل دهه پنجاه شمسی با سریال (دو) که در ایران با نام کاوشگران پخش می شد یکی دیگر از سریال های پرطرفدار پلیسی – جنائی آن دوره را به خانه ها می آوردند. دو دوست وهمکار که به جنس مخالف علاقه زیادی داشتند و گاه در این مورد با هم رقابت می کردند و این بصورت چاشنی اغراق شده برای داستان های اصلی این سریال اپیزودیک در آمده بود. شخصیت طناز تونی کرتیس که بار کمیک کاوشگران را به دوش می کشید نیز از موارد جلب مخاطب این سریال بود در حالی که نسبت به دیگر سریال های این دوره کاری ضعیف محسوب میشود.
"سریال فراری"
سریال فراری یکی از بهترین و خوش ساخت ترین سریال های دهه پنجاه تلویزیون ایران است.سریالی که در ۴فصل و۱۲۰قسمت ۵۱دقیقه ای یکی از محبوب ترین سریالهای شب تلویزیون بود که در سالهای ۱۳۵۰تا ۱۳۵۵بود پخش می شد در حالی که تولید آن در آمریکا به دهه شصت میلادی بر می گشت. بازی بسیار خوب "دیوید جانسون" در نقش دکتر کمبل در سریالی با فیلمنامه ای بسیار قوی و هیجان انگیز از ویژگی هائی بود که این سریال را در دنیا و همچنین ایران محبوب کرد تا جائی که نسخه سینمائی آن با بازی "هریسون فورد" دوباره ساخته و مورد توجه قرار گرفت. دوبلور نقش فراری (دیوید جانسون ) ناصر طهماسب بود. مرد یک دست نیز نقش منفی ومرموز این ماجرا بود.
همسر دکتر کیمبل به قتل می رسد واو متهم اصلی این جنایت است و همه شواهد بر علیه او هستند. کمبل با فرارش به دنبال قاتل می گردد و این گریز بیشتر او را مجرم نشان میدهد. مرد یک دست سر نخ این ماجراست و...
"سریال مک میلان و همسرش"
سریال پلیسی – جنائی مک میلان و همسرش با بازی "راک هودسن" و "سوزان سنت جیمز" نیز یکی دیگر از سریال های پرطرفدار دهه پنجاه است.
این سریال از نیمه دوم دهه پنجاه بصورت یک هفته در میان و ما بین پخش سریال کلمبو روی آنتن می رفت و در 6 فصل و 24 قسمت 90 دقیقه ای ساخته شده بود. داستان زن و شوهری که در ظاهر با هم اختلاف نظر داشتند اما در مواجهه با پرونده ها و اتفاق هائی که می افتاد در حل ماجرا به هم کمک می کردند.
"سریال تلویزیونی شعبده باز"
"شعبده باز " داستان زندگی شعبده بازی به نام تونی بلیک با بازی "بیل بیکسبی " است اختصاص یافته بود که از مهارت های خود برای کمک به دیگران و مشکلات و معما ها استفاده می کرد. در هر قسمت او درگیر ماجرای جدیدی می شد.
شخصیت تونی بلیک دارای ثروت زیادی بود ، او در یک هواپیما اختصاصی زندگی می نمود و اتومبیل وی یک
شورلت کوروت بود که چراغ های جلو آن دارای درب بود و هر زمان که او سوار براین اتومبیل می شد تصویر نزدیک از باز شدن این درب چراغ ها که بی شباهت به باز شدن پلک چشم ها نبود به شکل امضاء سریال شده بود. دوبلرکاراکتر تونی بلیک زنده یاد امیر هوشنگ قطعه ایی بود.
" مرد شش میلیون دلاری "
لی میجرز درسال ۱۹۷۳در سریال تلویزیونی مرد شش میلیون دلاری در نقش اسیو آستین بازی کرد.
این سریال یکی از پرطرفدارترین مجموعه های تلویزیونی جهان محسوب می شود. فروش پوستر ها، عروسک ها و ماکت های مرد شش میلیون دلاری ( از نظر تعداد) پس از "مایکل جکسون" از پرفروش ترین درآمدهای جانبی در خصوص یک چهره یا شخصیت هنری است که از جنگ ستارگان هم پیشی گرفته است.
دوبلور شخصیت استیو استین در ایران" ناصر نظامی" بود.
مرد شش میلیون دلاری داستان یک مامور امنیتی است که در سانحه ی هوائی به شدت آسیب می بینید و در بدن او از پروتزهای گران قیمت و خارق العاده ای استفاده می شود که او را به مردی شش میلیون دلاری بدل می کند کسی که توانائی های خارق العاده ای پیدا کرده و از دید، سرعت و قدرت عجیبی برخوردار شده است.
دیدگاهها
در آرشیو صدا و سیما هم موجود نیستند. شما صرفا می توانید نسخه ی اصلی این سریال ها
را با زبان اصلی از طریق سایت های خارجی دانلود کنید.ممنون از همراهی شما