خبر جدید مجید حلاج زاده رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور در خصوص بلامانع بودن بازگشت هنرمندان شاخصی که مدتهاست آرزوی بازگشت به کشور را دارند ولی نگران برخوردهای قهری با خود هستند میتواند بهانهای برای تحقق آرزوهای این بخش از مردمی باشد که میتوانند به موطن خود بازگردند و از رافت اسلامی برخوردار شوند.
حلاج زاده در گفتگویی درباره تعداد ایرانیهایی که در خارج از کشور سکونت دارند، گفت: در سال ۹۶ تعداد ایرانیان خارج از کشور، حدود ۷ میلیون نفر بود اما متاسفانه در چند سال اخیر روند مهاجرت بیشتر شد به طوری که در حال حاضر این جمعیت به بیش از ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.
وی افزود: به عنوان یک ایرانی نگران وضعیت ایرانیانی خارج از کشور هستیم و مشکلات و مسائل آنها را پیگیری میکنیم و توجه به امور حقوقی آنها نیز در اولویت است.
حلاج زاده بیان کرد: تعداد زیادی از ایرانیان برای پناهندگی به یونان رفتهاند و وضعیت نامطلوبی دارند و حدود ۵ هزار نفر از آب آلوده و فاضلاب استفاده میکنند و شرایط روحی و روانی آنها بهم ریخته و از نگاه حقوق شهروندی وظیفه داریم فارغ از این که این افراد به چه دلیلی از کشور خارج شدهاند برای حل مشکلات آنها و کمک به بازگشت این افراد تلاش کنیم.
ورود مجرمان، مفسدان و کلاهبرداران، ممنوع
رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور یادآور شد: باید به طور شفاف برای همه ایرانیانی که از کشور خارج شده و پشیمان هستند و یا مشکل دارند اطلاعرسانی شود که ما کمکشان میکنیم بازگردند و هیچ محدودیتی برای آمدن به ایران ندارند.
وی اضافه کرد: بجز کسانی که مجرم هستند و یا قتلی مرتکب شده و یا کلاهبرداری کرده و پرونده دارند مانند خاوری ها، سایر افراد برای بازگشت هیج مشکلی ندارند و ما وظیفه داریم مسیر بازگشت آنها را هموار کنیم.
۹۹ درصد مهاجرتها به دلیل مشکلات مالی است
حلاج زاده گفت: شاید حدود ۹۹ درصد افراد به دلیل مشکلات مالی مهاجرت غیر قانونی داشتهاند بویژه همه کسانی که به صورت قاچاق به یونان رفتهاند مشکلات مالی داشتهاند زیرا اگر ثروتمند بوند که از راه قانونی میرفتند.
وی اظهار داشت: ما نماینده ایرانیان خارج از کشور هستیم و وارد سیستم دولتی نمیشویم تا راحتتر بتوانیم مدافع حقوق ایرانیان باشیم و در این راستا اقدامات مهمی در حال برنامه ریزی است.
ایجاد شهرکهای ویژه ایرانیان خارج از کشور/ دهکده سلامت
رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور یادآورشد: تصمیم داریم در خصوص ایرانیانی که از ابتدای انقلاب از کشور خارج شدهاند و امروز در سنین میانسالی قرار دارند و مایلند به ایران بازگردند طرح «مهاجرت معکوس» را اجرا کنیم تا به آرزو و خواسته خود برسند.
وی اضافه کرد: برخی از ایرانیان مقیم خارج توان مالی بالایی دارند و علاقمند هستند والدین میانسال و یا کهنسال خود را به ایران بازگردانند و با آنها در ارتباط باشند لذا ما طرحی داریم تا دهکدههای لاکچری و هوشمند برای آنها احداث کنیم تا این افراد با داشتن مراقب بهداشت در خانههای لوکس خود در وطن اقامت کنند و با فرزندان و بستگان خود در خارج هم از طریق اینترنت ارتباط داشته باشند.
حلاج زاده گفت: در این شهرکها دهکده سلامت هم پیش بینی خواهد شد و با دوربینهای کنترل از راه دور با نقاط دیگر و افراد وابسته ارتباط خواهند داشت تا از وضعیت زندگی و سلامت آنها با خبر شوند.
جذب سرمایهگذاری ایرانیان خارج از کشور
وی یادآورشد: شرایط ناشی از تحریم و عوامل دیگر چند سالی است که اقتصاد ما را دچار چالش جدی کرده و امروز دغدغه مسئولان کشور بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی است و یکی از راهکارهای آن جذب سرمایهگذاری برای راه اندازی چرخهای تولید است.
حلاج زاده گفت: سرمایههای ایرانیان مقیم خارج چند هزار میلیارد تومان است که اگر بتوانیم با مدیریت و برنامه ریزی مناسب بستر بازگشت این سرمایهها را مهیا کنیم اتفاقات خوبی در کشور رخ خواهد داد و با توجه به سیاست رئیس جمهور جدید که اعلام کردند استفاده از سرمایههای ایرانیان خارج از کشور را مورد توجه قرار دارند این موضوع را دنبال میکنیم،
حلاج زاده افزود: به دلیل تحریمها در تامین ضمانت نامههای بانکی مشکلاتی داریم لذا درصددیم با ایجاد یک بانک در کشور عمان این ضمانت نامهها را تامین کنیم تا شرایط سرمایهگذاری تسهیل و روان شود.
رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور اظهار داشت: بازگشت سرمایههای ایرانیان خارج از کشور میتواند ضمن رونق اقتصاد کشور به رفع بیکاری و ایجاد اشتغال هم کمک کند.
راه اندازی سازمان ورزش ایرانیان خارج از کشور
وی گفت: یکی دیگر از اقدامات این مرکز راه اندازی سازمان ورزش ایرانیان خارج از کشور است که هدف ما استعدادیابی ورزشکاران مقیم خارج و کمک به بازگشت قهرمانانی است که به هر دلیل از ایران مهاجرت کرده و یا پناهنده شده اند.
حلاج زاده اضافه کرد: به هر حال عمر درخشش مدال آوران و قهرمانان ورزشی کوتاه است و معمولا برخی قهرمانان مهاجرت میکنند و پس از مدت کوتاهی که دوران قهرمانی پایان یافت دچار مشکلات جدی روحی و برخی پشیمان میشوند اما راه بازگشت را مهیا نمیبینند لذا ما میخواهیم این راه را هموار کنیم تا جوانان بتوانند دوباره به وطن بازگردند.
وی بیان کرد: در کنار این کار در نظر داریم تیمهای ورزشی منتخبان ایرانیان را تشکیل دهیم و مسابقات ورزشی را هم برگزار کنیم که در این راستا اولین المپیاد را با حضور ۱۵ کشور در باکو در سه رشته کشتی، تکواندو و فوتسال برگزار کردیم که مورد استقبال قرار گرفت.
رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور اضافه کرد: دومین المپیاد ورزشی را سال آینده در ۳۰ رشته ورزشی در ترکیه برگزار خواهیم کرد که میتواند به تقویت روحیه نشاط و تعصب ایرانی هم کمک کند.
پیگیری حقوقی ۷۰۰۰ زندانی در خارج از کشور
وی در خصوص زندانیان محبوس در خارج از کشور هم گفت: موضوع دیگر پیگیری مشکلات حقوقی ایرانیان خارج از کشور است که محبوس هستند زیرا در حال حاضر تعداد زیادی زندانی در خارج از کشور داریم که برخی به دلیل حمل مواد مخدر و یا جرائم دیگر در بند هستند و شرایط بسیار بدی را سپری میکنند که با پیگیریهای انجام شده توانستهایم تاکنون ۱۲۰ زندانی محکوم را به ایران منتقل کنیم.
حلاج زاده اظهار داشت: آمارها نشان میدهد در حال حاضر حدود ۷ هزار ایرانی زندانی در خارج از کشور داریم که متاسفانه ۱۵۰۰ نفر به اتهام مواد مخدر با حکم اعدام در مالزی و اندونزی محبوس هستند که پیگیر امور آنها هستیم.
رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور اظهار امیدواری کرد با پیگیری امور ایرانیان بتوان ضمن حل مشکلات هموطنان خود در خارج از کشور از ظرفیت افراد توانمند و علاقمند برای توسعه و عمران کشور استفاده کرد و در مسیر وحدت و انسجام داخلی، رفع نگرانیها و صیانت از هویت ملی و ایرانی گام برداشت.
منبع: برنا