و عجیبتر اینکه در سالهای گذشته، ایران یکی از آخرین کشورهایی بود که در دقیقهی نود، نمایندهاش را به اسکار معرفی میکرد، در حالی که امسال یک ماه زودتر و زمانی به آن مبادرت کرده که هنوز تکلیف فیلم " متری شیش و نیم" در فستیوال مهم ونیز مشخص نیست و تقریبا به جز دو یا سه کشور، هنوز کشورهای دیگر به خصوص آنهایی که تجربه حضور و درخشش در اسکار را داشتهاند ، نماینده خود را معرفی نکردهاند و به نظر می رسد نگاه.ها و دلخوریهای شخصی و صنفی در این انتخاب بیتاثیر نباشد.ضمن اینکه فیلم مستند "در جستجوی فریده" گر چه فیلم خوبی است اما هیچ درخششی در فضای بین المللی سینمایی تا کنون نداشته است.
این اتفاق با واکنشهایی از سینماگران همراه بوده است.
سعید روستایی کارگردان «متری شیش و نیم» گفته است: انتخاب زودهنگام فیلم سینمایی «در جستجوی فریده» به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار، یک ماه زودتر، ساعتی پس از نیمه شب بدتر از کودتا! عجیب نیست واقعا؟؟
نوید محمدزاده نوشت: هر سال اواخر شهریور نماینده سینمای ایران به اسکار اعلام میشد، علت این عجله در انتخاب چی بود؟ «درجستوی فریده» نماینده سینمای ایران در اسکار؟ فیلم خوبیه، درست ولی براساس کدام موفقیت بینالمللی؟ نمیتوانستید تا بعد از جشنواره ونیز صبر کنید؟
حامد بهداد نیز در اینستاگرامش با انتشار پستی نوشت:
«ضمن تبریک و آرزوى موفقیت به عوامل سازندهء فیلم مستندِ «در جستجوی فریده» براى معرفی به عنوان نماینده سینمایی، به مراسم اسکارِ ۲۰۲۰، با توجه به شکل غیر معمولِ تشکیل کمیته انتخاب، بر خلاف روال دورههاى قبلى و شایعات و ابهامات موجود، درباره نحوه انتخاب نماینده سینمایی ایران و نظر به سیاست شفافسازی ریاست سازمان سینمایی، درخواست انتشار جزییات و شرح مذاکراتِ دو جلسه اخیرِ هیاتِ انتخاب نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۰ را داریم!»
در جستجوی فریده داستان یک زن است که چهل سال پیش در حرم امام رضا رها شده و بعد از سپرده شدن به شیرخوارگاه، توسط یک زوج هلندی به فرزندی پذیرفته میشود.