به گزارش سی و یک نما به نقل از ایسنا، در ابتدای این مراسم که شامگاه جمعه (دوم مهر) برپا شد، محمد خزاعی دبیر جشنواره فیلم مقاومت سخنان خود را با یادی از شهدای مدافع حرم آغاز کرد و گفت: نباید از این شهدا غافل شویم و وظیفه فیلمسازان است که خاطرات فرزندان این شهدا را ثبت و ضبط کنند. این جشنواره که با نمایش 249 اثر داخلی و 61 اثر خارجی از سوم مهر کار خود را آغاز میکند، محفل تجدید بیعت هنرمندان متعهدی است که بار فطرت الهی انسان را بر دوش میکشند.
رضایی افزود: همه اطراف رژیم اسرائیل و آل سعود در آتش شیطان میسوزد و رسانههای بینالمللی که مدعی حقوق بشر هستند انسانها را زیر پا میگذارند و با همه بلندگوهای استکباری سعی میکنند نور مقاومت را بپوشانند. مقاومت نیاز به قلم دارد. نیاز به جوششی که افکار عمومی عالم را از تردید پاک کند و هیچ ابزاری بهتر از هنر نمیتواند این کار را انجام دهد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نفت آل سعود تبدیل به بمبهای آمریکایی میشود و این بمبها بر سر انسانهای بیگناه میشود،گفت: مدافعان حقوق بشر سعی میکنند این کارها را برحق نشان دهند با این عنوان که یمنیها طرفدار ایران هستند.آنها وقتی دیدند نمیتوانند نقشه از نیل تا فرات را عملی کنند تا این منطقه را اسرائیلی کنند تصمیم گرفتند آن را تبدیل به فلسطین کنند و همه این کارها برای جلوگیری از شکلگیری تمدن جدید مسلمانان است. هفتاد سال است میکشند و بمباران میکنند و آن را به کشورهای اطراف فلسطین هم سرایت دادند.
محسن رضایی در پایان با بیان اینکه من و رزمندگان دفاع مقدس دست و بازوی هنرمندانی را که تحت تأثیر حمایتهای میلیاردی صهیونیزم و هالیوود قرار نمیگیرند میبوسیم،گفت: این هنرمندان تلاش میکنند با کمترین امکانات از مقاومت و انسانیت و آزادی دفاع کنند و تاریخ این هنرمندان را به عنوان انسانهای متعهد و صادق ثبت خواهد کرد.
عبدالعلی علیعسکری رئیس سازمان صدا و سیما نیز در این مراسم با اشاره به اینکه دفاع مقدس واقعهای بزرگ در تاریخ ملت ایران بوده که گنجینهای بیبدیل برای نوشتن و توجه به فداکاریهای انسانها است ادامه داد: میتوان در قالبهای مختلف فیلم و سریال و بازی رایانهای از این مقوله استفاده کرد زیرا رسانه و فطرت یا فیلم و فطرت موضوعی مهم است. رسانهها و فیلمهای مقاومت با فطرت انسانها ارتباط دارند و امیدوارم این جشنواره که به فطرت انسان توجه دارد به سرعت در میان جهانیان گسترش پیدا کند.
علیعسکری در پایان با بیان اینکه ممکن است امروز ابعاد این کار وسیع نباشد ادامه داد: امروز این کار را شروع کردهایم و در آینده مرزهای بیشتری را در بر خواهیم گرفت. صداوسیما نیز از تمام آثار ارزشمندی که در زمینههای فرهنگی مانند فیلم و سریال و انیمیشن تولید شوند استقبال میکند که آنها را منتشر کند و با داشتن شبکههای غیرفارسی زبان میتوان این آثار را در سطح جهانی منتشر کرد تا اثرات بیشتری داشته باشد.
اهدای جوایز در شش بخش مختلف
مجموعههای تلویزیونی:
تندیس جشنواره و جایزه بهترین بازیگر مرد را شهاب حسینی برای بازی در سریال "شوق پرواز" دریافت کرد.
حسینی پس از دریافت جایزه در سخنانی گفت: برخلاف روند جاری در بازیگری که بازیگر نقش را میپروراند من این افتخار را داشتم که نقش شهید بابایی را بازی کنم و این نقش بود که بازیگر را پروراند. من این جایزه را به جایگاه اصلی آن برمیگردانم و آن را به فرزندان برومند شهید بابایی تقدیم میکنم.
در بخش بهترین بازیگر زن نیز آزیتا حاجیان برای بازی در سریال "کیمیا" برگزیده شد.
در بخش بهترین فیلمنامه تلویزیونی نیز هادی مقدسدوست و حمید نعمتالله برای فیلمنامه سریال "وضعیت سفید" برگزیده شدند.
در بخش بهترین کارگردانی مجموعه تلویزیونی مسعود جعفری جوزانی برای ساخت "در چشم باد" تندیس این جشنواره را گرفت.
در بخش بهترین تهیهکنندگی نیز محمدرضا شفیعی برای تهیه "وضعیت سفید" جایزه گرفت.
تندیس بهترین مجموعه تلویزیونی نیز به مسعود جعفری جوزانی، حبیبالله کاسهساز و عباس اکبری برای تهیه سریال "در چشم باد" اهداء شد.
جایزه ویژه جشنواره فیلم مقاومت نیز که برای نخستین بار در دوره طراحی شده است و به بهترین فیلم با موضوع دفاع مقدس اهدا میشود، به منصور سهرابپور تهیهکننده فیلم "پروانه" اهداء شد.
بخش سینمایی ویدئویی:
جایزه بهترین فیلمنامه به خیرالله تقیانیپور برای فیلمنامه "تونل" اهداء شد.
تندیس بهترین کارگردانی نیز به داریوش غذبانی برای ساخت فیلم "مردان آفتاب" رسید.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی نیز به احمد بهرامی و خیرالله تقیانیپور برای فیلم تونل اهداء شد.
تندیس بهترین فیلم نیز به مهدی تربتیفرد برای فیلم "مدار 10 درجه" تعلق گرفت.
پویانمایی:
در بخش پویا نمایی کوتاه، حسین صفارزادگان برای انیمیشن "مرزداران"، عبدالامیر سبیعی برای "جنگ جهانی سوم"، رسول زرین و هادی طبسی برای پویانمایی "روبان" دیپلم افتخار گرفتند و جایزه اول نیز به سیدمحمدرضا خردمندان برای فیلم "آنتراکت" اهداء شد.
در این بخش محمدامین امامی برای ساخت انیمیشن کوتاه "خیابان 204" نیز جایزه ویژه جشنواره را دریافت کرد.
تندیس بهترین انیمیشن سینمایی نیز به محمدامین همدانی برای ساخت انیمیشن "فهرست مقدس" اهداء شد.
قلم طلایی:
سیدحمید طاهری برای نگارش خلاصه فیلمنامه "ننه گیلان" و فهیمه سلطانی برای نگارش طرح فیلمنامه "کارو" تندیس جشنواره را دریافت کردند.
نماهنگ:
تندیس برگزیده اول این بخش به محمدحسین مهدویان برای ساخت نماهنگهای "چشم به راه" و "از خون جوانان وطن لاله دمیده" اهداء شد.
برگزیدگان دوم و سوم این بخش نیز به ترتیب: مهدیار عقابی برای نماهنگ "ارغوان" و محمد بوشهری و حسین بوشهری برای نماهنگهای "لبیک" و "عمار داره این خاک" معرفی شدند.
اقلام تبلیغی:
علی باقری برای طراحی پوستر فیلم سینمایی "شیار 143" و محمدمهدی دلخواسته برای مجموعه عکسهای فیلم سینمایی "مزارشریف" تندیس دریافت کردند.
قدردانی از چند هنرمند و فعال فرهنگی
در این بخش از عزیزالله حمیدنژاد (کارگردان)، نادر طالبزاده (مستندساز و فعال فرهنگی)، جعفر دهقان (بازیگر) و محمدرضا شرفالدین (طراح جلوههای ویژه سینمایی) و اصغر بختیاری (مستندساز)، با پخش کلیپهایی دربارهی آنان و اهدای لوح و تندیس جشنواره، از فعالیتهایشان قدردانی شد.
عزیزالله حمیدنژاد پس از دریافت لوح تقدیر و تندیس جشنواره مقاومت با اشاره به کلیپی که برای بزرگداشت فعالیتهای او پخش شده بود گفت: تصاویر این فیلم از مستند "زندگی در ارتفاعات" گرفته شده بود که در سال 64 در ارتفاعات کردستان عراق فیلمبرداری شد. آن منطقه صعبالعبور به فرماندهی یکی از نظامیان برجسته ارتش، سرلشگر حسن آبشناسان آزاد شده بود و اگر او این کار را نمیکرد همین یک فیلم هم در آن منطقه ساخته نمیشد.
این فیلمساز ادامه داد: یکی از متولیان ساخت فیلم برای شهدا روزی مرا دعوت کرد تا در مورد شهید آبشناسان فیلم بسازم و من درباره او و خاطراتش مطالعه کردم که بسیار دراماتیک بود و میشد از آن فیلم خوبی ساخت اما به مرحله هزینه که رسیدیم، گفتند میخواهیم برای این فیلم یک میلیارد هزینه کنیم. آن هم در دورانی که فیلمهایی از این دست میلیاردها هزینه دارد و من از آنها خواهش کردم آن فیلم را نسازند و این شهدا را نازل نکنند و زمانی چنین فیلمهایی بسازند که اوضاع اقتصادی کشور رو به راه باشد و بشود فیلمهایی درخور شأن آن شهدا تولید کرد.
جعفر دهقان نیز پس از دریافت تندیس جشنواره در سخنانی گفت:شخصیتهای زیادی در جنگ داشتیم که هرکدام از آنها یک اسطورهاند اما ما در این زمینه کمکاری کردیم. امیدوارم شرایطی فراهم شود که بیشتر به سینمای دفاع مقدس پرداخته شود و نگذاریم پرچم این سینما پایین بیاید چون احساس میکنم از زمانی که جنگ تمام شد سینمای دفاع مقدس هم تمام شد.
چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت با نکوداشت یاد و خاطره غضنفر رکنآبادی (دیپلماتی که در فاجعهی منا جان باخت)، شهید سعید سیاح طاهری، فریدون کشنفلاح (چهرهپرداز سینما) و فرجالله سلحشور (فیلمساز) نیز همراه بود که با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره از خانوادههای آنان تجلیل شد و در پایان با حضور فرزند فرجالله سلحشور از سردیس این فیلمساز انقلابی نیز رونمایی شد.
در این مراسم که با اجرای امیرحسین مدرس در تالار مهر حوزه هنری برپا شد، چهرههایی چون یدالله صمدی، محمد کاسبی، جواد شمقدری، سردار محمدرضا نقدی، محمد صلاحی، محسن مومنی شریف، جواد جباری، جمال شورجه، علی نصیریان، احمد میرعلایی، محمد بزرگنیا، محمد شاهسواری، جهانگیری الماسی، حبیبالله والینژاد، بهرام عظیمی، شهریار بحرانی، حسین ترابی، مصطفی ابطحی، محمود عزیزی، مسعود آبپرور و خانوادههای شهدا و اهالی سینما حاضر بودند.