1. شب قوزی فیلمی محصول سال ۱۳۴۳ به کارگردانی فرخ غفاری است. این فیلم که سومین ساخته فرخ غفاری است بر اساس یکی از داستانهای هزار و یک شب نوشته و ساخته شدهاست. این فیلم اگر چه در اکران عمومی با اقبال چندانی روبرو نشد ولی در جشنوارههای کن، کارلویواری و بروکسل مورد تحسین قرار گرفت.
2. خشت و آینه فیلمی ساخته ابراهیم گلستان که در سال ۱۳۴۳ در استودیو فیلم گلستان ساخته شده است.
3. گاو محصول ۱۳۴۸ به کارگردانی داریوش مهرجویی، که بر اساس داستان عزاداران بیل اثر غلامحسین ساعدی و با بازی عزتالله انتظامی ساخته شدهاست و در جشنوارههای کن، برلین، مسکو، لندن، لسآنجلس و دیگر نقاط به نمایش درآمدهاست. در رأیگیری منتقدان سینمای ایران در سالهای ۱۳۵۱ و ۱۳۶۷ و ۱۳۷۸ به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران برگزیده شد.
4. قِیصَر ساختهٔ مسعود کیمیایی، محصول سال ۱۳۴۸ است و بازیگرانی چون بهروز وثوقی، ناصر ملکمطیعی، ایران دفتری، پوری بنایی، بهمن مفید، جلال پیشواییان و شهرزاد در آن نقشآفرینی کردهاند. این فیلم از آغازِ اکران، در ایجاد موجی نو در سینمای ایران نقش بسزایی داشتهاست.
5. رضا موتوری به نویسندگی و کارگردانی مسعود کیمیایی و با بازی بهروز وثوقی، فریبا خاتمی و بهمن مفید که در سال ۱۳۴۹ ساخته و اکران شده است.
6. طوقی محصول سال ۱۳۴۹، نویسنده و کارگردان این فیلم علی حاتمی میباشد. داستان این فیلم آمیزهای از چند واقعه است.
7. بیتا فیلمی به کارگردانی هژیر داریوش و بازیگری گوگوش، عزت الله انتظامی و مهین شهابی که در سال ۱۳۵۱ خورشیدی ساخته شد.
8. پستچی در ۱۳۵۱ به کارگردانی داریوش مهرجویی است. پستچی چهارمین فیلم داریوش مهرجویی است که در زمان خود موفقترین ساختهٔ این کارگردان در محافل جهانی بود.
9. بلوچ فیلمی به کارگردانی مسعود کیمیایی است که در سال ۱۳۵۱ شمسی ساخته شد.دو گروه قاچاقچی در زاهدان با هم درگیر می شوند و دو نفر از آنها به یک زن تجاوز کرده و فرار می کنند و....
10. آرامش در حضور دیگران فیلمی به کارگردانی ناصر تقوایی در سال ۱۳۵۱ است.سرهنگی بازنشسته پس از فوتِ همسرش دوباره ازدواج میکند.
11. رگبار اولین فیلم بلند بهرام بیضایی کارگردان ایرانی در سال ۱۳۵۱ است. برگزیده پنجمین دوره جشنواره سینمایی سپاس تهران (۱۳۵۱) در سه بخش بهترین فیلم (باربد طاهری)، بهترین فیلمنامه (بهرام بیضایی) و نقش اول مرد (پرویز فنیزاده)، برگزیده و دریافتکننده لوح بز بالدار جایزه ویژه هیأت داوران در اولین دوره جشنواره بینالمللی فیلم تهران در بخش بهترین فیلم (باربد طاهری) (۱۳۵۱).
12. صادق کُرده نام فیلمی است به نویسندگی و کارگردانی ناصر تقوایی محصول سال ۱۳۵۱. در این فیلم سعیدراد، محمدعلی کشاورز ، عزت الله انتظامی و زنده یاد آتش خیر حضور داشتند.
13. سازدهنی فیلمی ایرانی به کارگردانی امیر نادری و محصول سال ۱۳۵۲ است.
14. خاک نام فیلمی به کارگردانی مسعود کیمیایی محصول (۱۳۵۲). فیلم نامه این فیلم را مسعود کیمیایی بر اساس داستان آوسنه بابا سبحان نوشته محمود دولت آبادی نوشت.
15. تنگنا فیلمی به کارگردانی امیر نادری و محصول سال ۱۳۵۲ است. برنده مجسمه سپاس بهترین کارگردانی، ششمین دوره جشنواره سپاس در سال ۱۳۵۳، برنده مجسمه سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد (سعید راد)، ششمین دوره جشنواره سپاس در سال ۱۳۵۳.
16. شازده احتجاب محصول 1353 به کارگردانی بهمن فرمان آرا است که با اقتباس از رمان شازده احتجاب ساخته شدهاست. این فیلم در بخش جانبی پانزده روز با کارگردانان جشنواره فیلم کن در سال ۱۹۷۵ (میلادی) به نمایش درآمد.
17. گوزنها، محصول سال ۱۳۵۳ ایران، به کارگردانی مسعود کیمیایی و بازی بهروز وثوقی است. بهروز وثوقی با بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد در سومین جشنواره جهانی فیلم تهران در سال ۱۳۵۳ را از آن خود کرد.
18. دایرهٔ مینا فیلم سینمایی ایرانی ساخته شده در ۱۳۵۳ به کارگردانی داریوش مهرجویی است. این فیلم پنجمین فیلم داریوش مهرجویی و نخستین فیلم رنگی او و دومین کار مشترک او و غلامحسین ساعدی است. فیلم به مدت سه سال توقیف بود و سرانجام در ۱۳۵۶ پروانهٔ نمایش گرفت و در جشنواره پاریس و سپس برلین به نمایش درآمد و جوایزی نیز از این دو جشنواره دریافت کرد. اکران عمومی آن در ایران در ۲۳ فروردین ۱۳۵۷ آغاز شد. عزت الله انتظامی ، علی نصیریان ، سعید کنگرانی و فروزان بازیگران اصلی این فیلم هستند.
19. طبیعت بیجان فیلمی که سهراب شهید ثالث در سال ۱۳۵۴ ساخت. نویسنده فیلمنامه فیلم نیز شهیدثالث بود و مدیریت فیلمبرداری آن را هوشنگ بهارلو برعهده داشت. این فیلم زندگی سوزنبان پیری که با همسرش در منطقهای دورافتاده زندگی میکند را نمایش میدهد.
20. کندو، فیلمی به کارگردانی فریدون گله و محصول ۱۳۵۴ است. بهروز وثوقی و داوود رشیدی از بازیگران این فیلم هستند. واروژان ساخت موسیقی این فیلم را به عهده داشت. ترانهٔ این فیلم را که با شعر ایرج جنتی بود ابی اجرا کرده است. این فیلم از فیلمهای معروف به سینمای موج نو ایران است.
21. سرایدار فیلمی به کارگردانی خسرو هریتاش، محصول ۱۳۵۵ می باشد. علی نصیریان، سعید کنگرانی و اسماعیل داورفر از جمله بازیگران آن می باشند.
22. سوتهدِلان فیلمی ایرانی محصول ۱۳۵۶ و به کارگردانی علی حاتمی است.
دیدگاهها