در خلاصه داستان این فیلم آمده است: لیلا چهار برادر دارد، اما لیلا با بازی ترانه علیدوستی ستاره ایرانی است که برای نجات خانوادهاش از تباهی و عواقب غمانگیز مبارزه میکند.
پیتر دبروژ از ورایتی در نقدی که برای اولین نمایش فیلم روستایی در کن که پیشتر برای فیلم پلیسی «متری شیش و نیم» شناخته میشود، نوشت: «سبک فیلمسازی سعید روستایی که پر از دیالوگهای همپوشانی، موقعیتهای اجتماعی خفقانآور و تغییر دیدگاه است، انحرافی کامل از فیلمهای سرراست و متمرکز ایرانی است که تاکنون به دنیا راه یافتهاند، چه داستانهای افسانهای مجیدی و چه درامهای صمیمی فرهادی، که سادگی نسبی آنها باعث شده بهطور منحصربهفردی برای مصرف بینالمللی مناسب باشند.»
هیئت داوران جایزه فیپرشی، به سرپرستی احمد شوکی مصری، «برادران لیلا» را به دلیل «توانایی کارگردان در ساختن داستانی جذاب، بینشهای فرهنگی بسیار متراکم، ترسیم دنیای کوچکی از مردسالاری ناکارآمد و جابهجایی آزادانه – و شادیبخش – بین لحنها» لایق دریافت جایزه فیپرشی دانست.
فیلم برادان لیلا توانست برنده جایزه بزرگ فیپرشی یا فدراسیون بین المللی منتقدان فیلم در جشنواره فیلم کن شود، این جایزه از سال ۱۹۴۶ توسط منتقدین منتخب این انجمن انتخاب میشود و علاوه بر بخش اصلی، در بخش نوعی نگاه و دو بخش موازی دیگر (دوهفته کارگردانان و هفته منتقدین) هم یک فیلم به عنوان برنده جایزه فیپرشی اعلام میشود. سعید روستایی بعد از کسب این جایزه، جایزهاش را به مردم داغدیده آبادان تقدیم کرد.
فیلمسازان مشهور تاریخ سینما از جمله دیوید لین (برای فیلم برخورد کوتاه) لوئیس بونوئل (برای ملک الموت)، آلن رنه (برای هیروشیما عشق من)، اینگمار برگمان (برای منبع)، آندره تارکوفسکی (برای نوستالژیا و ایثار)، ویم وندرس (برای پاریس تگزاس)، کریشتوف کیشلوفسکی (برای زندگی دوگانه ورونیکا) این جایزه را برده بودند. این اولین باری است که در بخش مسابقه اصلی یک فیلم ایرانی برنده این جایزه میشود.
در بخش نوعی نگاه جشنواره کن نیز، فیلم «پیراهن گشاد آبی» ساخته مریم توزانی از مراکش جایزه بهترین فیلم از نگاه فدراسیون بینالمللی منتقدان فیلم را دریافت کرد.
فیلم «عشق براساس دالوا» ساخته امانوئل نیکولت نیز جایزه بهترین فیلم از نگاه منتقدان فیپرشی در بخش هفته منتقدان/ دوهفته کارگردانان جشنواره را کسب کرد.