فیلم "سیکاریو" که با سطرهای نوشته شده در ابتدای فیلم این کلمه را تعریف میکند شروع میشود: "کلمه سیکاریو از متعصبان اورشلیم اقتباس شده است، قاتلانی که پس از حمله رومیها به وطنشان به کشتن آنها پرداختند. در زبان مکزیکی، سیکاریو به معنای آدمکش اجیر شده است." این واژه در کاربردی خاصتر به آدمکشهایی اطلاق میشود که کارتلهای تبهکاری و مافیای مواد مخدر آمریکای لاتین برای مقاصدشان اجیر میکنند.
فیلم برای اولین بار در جشنواره کن و بعد در جشنواره تورنتو به نمایش در آمد و مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت. در فروش جهانی هم توانست فروشهای خوبی را در سینماهای آمریکا و اروپا و سایر کشورها تجربه کند.
ناحیه مرزی و به ظاهر بیقانون بین آمریکا و مکزیک، مبدل به گذرگاهی آرمانی برای قاچاقچیان مواد مخدر شده است، یک مامور زن آمریکایی آرمانگرای اف بی آی، کیت میسر (با بازی امیلی بلانت)، بهوسیله نیروهای ضربتی دولتی که از افراد نخبهای شکل گرفته، به کار گرفته میشود تا در نبرد علیه قاچاقچیان مرزی در این ناحیه، آنها را کمک کند. سردسته این گروه نخبه، مرد مرموزی به نام آلهاندرو (با بازی بنیسیو دل تورو) است که در سر جلسه مشاوره جنگی با لباس راحتی و دمپایی حاضر میشود و گذشتهای مبهم و مشکوک دارد. سر و وضعش حکایت از گذشتهای قانونگریز و خارج از مقررات عمل کردن دارد. گروه به ناحیه موردنظر میروند و تحرکات پنهانی را شروع میکنند و آنچه در ادامه فیلم شاهد آن هستیم تاثیرهایی اساسی بر روی کیت و برخلاف چیزی است که او تصور میکرد، چرا که او خیلی زود متوجه میشود در تقلایی خشونت بار باید برای زنده ماندن، همه باورهایش را زیر سوال ببرد...
در طول سه دهه گذشته فیلمهای زیادی با مضمون خشونتهای مرتبط با مواد مخدر در آمریکا ساخته شده است اما فیلم "آدمکش اجیر شده" ویلنوو، به قدری قدرتمند و عالی ساخته شده که به مدت 2 ساعت تماشاگر را با خود همراه میکند و لحظهای از صحنههای درخشان و صعودی فیلم کاسته نمیشود. فیلم به شدت فیزیکی ویلنوو، روایتگر عملیات پیچیدهای به سرکردگی آمریکاست که میخواهد سردسته یکی از مخوفترین باندهای مواد مخدر مرز بین آمریکا و مکزیک را نابود کند، روایت فیلم با سایه روشنهای مبهمی دراماتیزه شده و روایتی یکدست و بینقص را در برابر دیدگان تماشاگر گذاشته است. این بینقصی در سایر مولفههای تولید فیلم نیز به روشنی دیده میشود فیلمبرداری و نحوه قرار گیری دوربین در موقعیتها عالی از کار در آمده و با موسیقی آهنگساز ایسلندی، یوهان یوهانسون، به طرز درخشانی حس ناامنی سکانسهای کلیدی فیلم به تصویر کشیده شده است، این ناامنی با صدای بیس الکترونیک در طول فیلم هدایت میشود و به ترسی آخرالزمانی دامن میزند.
امیلی بلانت در فیلم با نقش آفرینی عالیاش توانسته در قالب یک مامور میدانی اف بی آی ظاهر شود تا در سیستم مردسالارانه نظامی خودش را بالا بکشد و برای تاب آوردن تباهای که در هنگام انجام وظیفه دوباره با آن مواجه میشود ظاهری ناخوشایند برای خودش خلق کند. فیلم با کشفی از همین سنخ شروع میشود: دهها جنازه انسانی در حال نابودی که در پشت دیوارهای خانهای متعلق به بازوی اجرایی یک کارتل مکزیکی مواد مخدر پنهان شدهاند و کیت میسر مجبور است تمام این صحنهها و حوادث را برای خودش هضم کند نابودیای که نشان از وحشیگری انسان دوپای نعشه شده دارد اما تباهی به اینجا ختم نمیشود در طول فیلم این تباهی به دفعات خود را به رخ کیت میکشد و او تنها و وامانده باید خود را در برابر آنها ایزوله کند.
علاوه بر بلانت، دو شخصیت اصلی دیگر فیلم نیز در ایفای نقششان عملکرد عالیای را بروز میدهند. جاش برولین در نقش مت که چندان پایبند به اصلهای اخلاقی نیست، باور پذیر ایفای نقش کرده است. ولی بهترین کاراکتر و بازیگر فیلم مسلما بنیسیو دل تورو است که در این فیلم نقش جاافتادهاش در دوران بازیگریش را دوباره زنده کرده و در اینجا نیز بینظیر و عالی ظاهر شده است، شخصیت آلهاندرو با بازی دل تورو، شخصیتی مرموز، صدمه دیده و بیرحم است و شاید یکی از جذابیتهای فیلم که تا آخر فیلم تماشاگر را مشتاق نگه میدارد، بازی درخشان و تعلیقهای موردانتظار از شخصیت دل تورو است. ویلنوو توانسته مثل سابق بازیهای خوبی از بازیگرانش بگیرد و اثر غیر درامی خلق کند که هیچ کدام از شخصیتها به حال خودشان رها نشوند. کافی است فقط بازی امیلی بلانت در فیلم را ببینید، در نقشی که خیلی مناسب چهره و فیزیکش نیست، بازی فوقالعادهای را به نمایش گذاشته است.
شتاب اتفاقات فیلم نیز مستمر و جلورونده است که تا حدی وامدار نماهای وایداسکرین پیچیده راجر دیکینز است که هر قاب را از جزییاتی بیثبات پر کرده است. سکانس تیراندازی در بزرگراه به طرز پویایی با شتابی موجوار قاب شده که ترکیبی از نماهای اورهد (گرفته شده از بالای سر شخصیتها)، کلوزآپهای دیوانهوار و خیزشهای نابهنگام خشونت به آن رنگ و لعاب داده است. این حد از ظرافت مکانیکی در یک فیلم شاهکار است.
فیلم سینمایی "سیکاریو" (Sicario)
کارگردان: دنی ویلنوو
فیلمنامه: تیم شرایدن
مدیر فیلمبرداری: راجر دیکینز
موسیقی: یوهان یوهانسون
تدوین: جو واکر
بازیگران: امیلی بلانت (کیت میسر)، بنیسیو دل تورو (آلهاندرو)، جاش برولین (مت)، ویکتور گاربر (جنینگز)
ژانر : اکشن / جنایی محصول 2015
زمان : 121 دقیقه
امتیاز منتقدان در راتن تومیتور: 93 از 100 براساس 132 نقد
امتیاز منتقدان در متاکریتیک: 81 از 100 براساس 35 نقد
امتیاز کاربران آی ام دی بی: 8 از 10.