کارگردان این فیلم جنجالی "والی فیشر" فیلمبردار فیلم "تلقین" ساخته "کریستفر نولان" است که با برتری اولین فیلمسازی خود را تجربه می کند.وی برای ساخت اولین فیلم خود به سراغ یک سوژه علمی / تخیلی رفته که شاید اگر تجربه بیشتری داشت می توانست یکی از فیلم های خوب در این ژانر باشد.
فیلم بارها و بارها به نقطه ای می رسد که بیننده فکر می کند از این به بعد با تعلیق و روندی منطقی به فیلم وصل می شود اما فرصت ها یکی پس از دیگری به هدر رفته و یا به گونه ای غیر باور پذیر بی انکه مخاطب را قانع سازد ،رها می کند . این فیلم هم مثل خیلی از فیلم های قرن بیست و یکم از فلش بک و فلش فوروارد برخوردار است که تنها با مقایسه آن با فیلم هائی نظیر "21 گرم " و یا "تصادف" می توانیم حس کنیم که این نوع نگرش تا چه اندازه ای نیاز به تیزهوشی و مهارت دارد . چیزی که فقدان درایت آن در خیلی از فیلم ها و از جمله برتری به خوبی حس می شود و فیلم را دچار سر در گمی می کند.
مورد دیگر ضعف در این فیلم به بازیگری بر می گردد . البته نه به این معنا که بازیگرها ، خوب از پس نقششان برنمی آیند بلکه آنقدر در قصه بلاتکلیف هستند که حتا ستاره ی قدرتمندی چون "مورگان فریمن" هم حرف زیادی برای گفتن و نشان دادن توانائی های خود ندارد و جانی دپ که مثل سالهای اخیر بازیگریش دوباره ناکام است.
در این میان تنها "ربکا هال" در نقش دکتر اولین کستر توانسته بازی و جایگاه خوبی از خود نشان دهد که آن هم باز بر می گردد به تناسب قصه و قابی که برای شخصیت او در نظر گرفته شده است.
داستان فیلم برتری : دکتر ویل کستر با بازی (جانی دپ) و همسرش اوِلین ( ربکا هال ) سالهاست که بر روی ساخت هوش مصنوعی خاص و پیشرفته ای کار می کنند و به تازگی کامپیوتری ساخته اند که قادر به تفکر و تصمیم گیری است و حتا از نظراحساسی نیز با انسان مطابقت دارد. اما عده ای عقیده دارند که این اختراع نه تنها نمی تواند کمکی به بشریت بکند بلکه تهدید بزرگی برای دنیا محسوب می شود و به همین دلیل تصمیم به کشتن دکتر کستر می گیرند.
دکتر کستر ترور می شود وپس از ترور، هنوز تا حدودی علائم حیاتی دارد و به همین خاطر همسرش به کمک یک دانشمند که از دوستان قدیمی آنهاست به نام مکس تصمیم میگیرند تا مغز کستر را به کامپیوتر هوشمندی که ساخته است منتقل کنند. اما این اقدام باعث می شود که کستر که حالا به یک هوش مصنوعی دارای اراده و احساس تبدیل شده بخواهد به دنبال کسب قدرت و توانایی های بیشتر باشد . او دیگر هیچ شباهتی به شخصیت قبلی خود ندارد اما همسرش نمی خواهد این را باور کند و همچنان به او وابسته است و می خواهد از این کامپیوتر که فکر می کند هنوز همان همسر اوست حمایت کند و اجازه نابودی و قطع ارتباط آن را نمی دهد و همین رابطه عاطفی میان دکتر کستر غیر واقعی و همسرش (که می توانست نقطه اوج فیلم باشد)موجب مشکلاتی میشود ...
در آخر این را هم باید گفت که با وجود تمام کاستی هائی که از نظر فیلمنامه و پردازش فیلم برتری وجود دارد اما برتری فیلمی خوش ساخت به ویژه در ارتباط با تصویر برداری و جلوه های ویژه است که به نظر می رسد کارگردان آن به دلیل اشرافی که سالها به این مقوله داشته ، توانسته تا راهنمای خوبی در این زمینه برای همکارانش باشد.