شنبه, 16 تیر 1403 12:02

مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور ایران شد

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور ایران شد مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور ایران شد سی و یک نما

سی و یک نما - «مسعود پزشکیان» با کسب اکثریت آرا در دومین مرحله چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، رئیس‌جمهور منتخب مردم شد.

محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران نتایج نهایی شمارش چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد.

مجموع آرای اخذ شده در کل شعب داخل و خارج از کشور ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ است که بر این اساس تعداد آرای مسعود پزشکیان ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ و ‏تعدادی آرای سعید جلیلی ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ است.

به این ترتیب مسعود پزشکیان به عنوان چهاردهمین منتخب جمهوری اسلامی ایران معرفی می‌شود.

میزان مشارکت نیز ۴۹.۸ درصد اعلام شد.

مسعود پزشکیان، در ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ در شهر مهاباد دیده به جهان گشود. مدرسه را در مهاباد تمام کرد و برای ادامه تحصیل به هنرستان کشاورزی در ارومیه رفت و در رشته صنایع غذایی، دیپلم گرفت. در ۱۳۵۲ به عنوان سپاهی ترویج به شهر مرزی زابل از توابع استان سیستان و بلوچستان اعزام و مشغول خدمت سربازی شد. در شهر زابل با برقراری ارتباط با جوانان و نوجوانان شهر، آنها را مجذوب خود ساخت و با کمک همین جوانان، مسجدی ساخت و به کار فرهنگی پرداخت و در ارشاد آنان همت گماشت. به خاطر فعالیت هایی که در محل ماموریت خود انجام می داد و نیز به جرم تمرد از دستورات، توسط رکن ۲ ارتش شاه توبیخ شد. وقایع و تجربیات دوران سربازی، تاثیر بسزایی در مسیر زندگی او داشت.

پس از اتمام دوران سربازی، تصمیم گرفت که پزشک شود. با تلاش و پشت کاری که داشت، در ۱۳۵۴ دیپلم طبیعی گرفت و سپس در سال ۱۳۵۵ از رشته پزشکی شهر تبریز قبول شد. در دوران جنگ تحمیلی، پزشکیان به عنوان مسئول اعزام اکیپ‌های پزشکی به مناطق عملیاتی فعالیت داشت و در بسیاری از عملیات‌ها، به عنوان رزمنده و پزشک حضور فعال داشت و در پشت جبهه نیز به مداوای مجروحان می‌پرداخت. پزشکیان پس از اتمام دوره پزشکی عمومی در سال ۶۴، مدتی به عنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی تدریس کرد. اما این روال طولی نکشید و ادامه تحصیل را به تدریس ترجیح داد. به نحوی که اوقاتی را که از جبهه و جنگ فراغت می‌یافت به تحصیل و مطالعه اختصاص می‌داد. تا اینکه دفاع مقدس به پایان رسید.

دو سال بعد از اتمام جنگ، یعنی در سال ۱۳۶۹، پزشکیان مدرک تخصص جراحی عمومی را از دانشگاه تبریز گرفت و بلافاصله دوره فوق تخصص را شروع کرد. در سال ۱۳۷۲ با مدرک فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران، فارغ التحصیل شد و در بیمارستان شهید مدنی تبریز به خدمت حرفه‌ای و علمی مشغول شد. پزشکیان پس از مدتی فعالیت علمی در بیمارستان قلب شهید مدنی، ریاست بیمارستان را عهده‌دار شد. تا اینکه در سال ۱۳۷۳، از طرف علیرضا مرندی، وزیر وقت بهداشت به ریاستِ دانشگاه علوم پزشکی تبریز منصوب شد و تا سال ۱۳۷۹ در آن مسئولیت قرار داشت.

فرهادی وزیر بهداشت و درمان در دوره اول دولت اصلاحات، در اواخر دوران وزارت خود از پزشکیان دعوت کرد که به عنوان معاون سلامت به تهران برود. به این ترتیب او عازم تهران شد و شش‌ماه معاونت سلامت وزارت بهداشت را بر عهده داشت. نهایتاً در دولت دوم اصلاحات جهت تصدی مقام وزارت بهداشت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و از مجلس رای اعتماد گرفت و از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ سکاندار وزارت بهداشت بود.

پس از آن، مسعود پزشکیان در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرد و به‌عنوان نماینده مردم محترم تبریز، آذرشهر و اسکو انتخاب شد؛ دوران نمایندگی مجلس او از سال ۱۳۸۷ تا سال ۱۴۰۳ به طول می‌انجامد و یک‌دوره نیز نایب رئیس مجلس بود.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید