دوشنبه, 17 شهریور 1393 13:22

"انقلاب زیبا" چی می خواست بگه؟ / سریالی مناسبتی که بی مناسبت پخش شد

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

هما گویا (سی و یک نما) - چند هفته ای بود که سریال انقلاب زیبا به کارگردانی بهرنگ توفیقی هرشب به جز جمعه ها روی آنتن شبکه یک سیما می رفت.

سریالی معمائی / پلیسی که در ژانرهای دیگر هم می توانست قرار بگیرد بخصوص اگر بتوانیم سینمای سیاسی رو هم یک ژانر بدونیم.

گر چه عوامل این سریال عقیده داشتند که از ویژگی های  مثبت انقلاب زیبا اینه که در مناسبت خاصی پخش نمیشه اما این سریال به گونه ای ساخته شده که لزوم ارائه آن در ایام خاصی چون سالگرد انقلاب بهتر و مناسب تر به نظر می رسید  چرا که تمام قصه حول یک محور می چرخد و زوایای دیگری ندارد . شکی نیست انقلاب زیبا مناسب با ایام تعطیلات تابستانی نبود و به نوعی حس لازم رو از مخاطب می گرفت چرا که به هیچ عنوان یک سریال اجتماعی و یا سرگرم کننده محسوب نمی شد و پر بود از خشونت های غیر موجه...

"رامین عباسی زاده "تهیه کننده ی این سریال از تهیه کنندگان با سابقه و موفق تلویزیونی است . او را با "کت جادوئی" شناختیم و سریالهای "او یک فرشته بود" ، "پریدخت" ، "شمس العماره"،"سقوط یک فرشته " و "میلیاردر" کارهای بعدی او بودند .عباسی زاده به سفارش شبکه یک سیما و با همکاری "حامد عنقا "و "بهرنگ توفیقی" مثلث اصلی عوامل پشت صحنه ی سریال انقلاب زیبا هستند.

حامد عنقا نویسنده ایست که کارش را با مستند شروع کرده و در سریال شبکه خانگی "قلب یخی" (دوفصل اول و دوم به کارگردانی محمدحسین لطیفی) با نوع نگارش او آشنا شده ایم . عنقا علاقه ی خاصی به پیرنک ، خرده پیرنگ و تعدد پرسوناژ دارد که این در سریال سازی بسیار هم خوب و مفید است در صورتی که شخصیت پردازی و تعلیق قصه درست باشد اما بیشتر شخصیت های قصه هایش معمولن رها شده هستند . مثل شخصیت زهره دوست زیبا )نوش آفرین رحمانی )در همین سریال و یا شخصیتی که نقشش را شقایق فراهانی بسیار خوب ایفا کرده بود اما تا آخر ماجرا هم چیزی از زندگی و شخصیت او نفهمیدیم.

بهرنگ توفیقی را هم بیشتر با سریال کمدی "مسیر انحرافی" می شناسیم . کاری با 180 درجه تفاوت ژانر و نگاه از سریال انقلاب زیبا. توفیقی با دوربین تصویربردار خوبی چون فرشاد گل سفیدی گونه ای تازه از تصویر را در سریال اتقلاب زیبا می گنجاند که گرچه تکنیک های خاص ، تازه و شسته و رفته ای دارد اما جواب نمیدهد.چرا که "فید" های طولانی ،مکرر و بی دلیل ، افکت های تصویری همراه با موسیقی ، قاب های نا متعادل که در جاهای نابجا قرار می گیرند به شکلی است که انگار قرار بر این است تا انقلاب زیبا اتودی باشد که برای کارهای بعدی زده شده و به جای اینکه کشش بیشتری ایجاد کند موجب سکته در تصویر می شود.

و اما بازی ها...

مسلما بازی "آتیلا پسیانی" در نقش جابر به رغم شخصیت غلو شده او ، یکی از نقش آفرینی های خوب در کارنامه ی این بازیگر معتبر است اما انتخاب"آزاده صمدی" برای نقش اصلی (زیبا) به نظر اشتباه میاد . از یک طرف به دلیل شباهت جنس بازی او با حضورش در سریال راه بی پایان " همایون اسعدیان" و از طرف دیگر نا مناسب بودن سن و اکت او برای این شخصیت که در نیامده است (که البته این مورد چیزی از باورمان که آزاده صمدی بازیگر خوبی است کم نمی کند.)

"مجید مظفری" هم در این سریال بازی بسیار خوبی دارد و شاید از معدود کارآکترهائی است که نقشش درست نوشته شده  و در جای درستی هم قرار می گیرد.بازی "شقایق فراهانی " در انقلاب زیبا آن چیزیست که باید باشد ولی ای کاش قصه جا رو برایش بازتر می کرد و این ضعف در مورد شخصیت مادر حامد به مراتب پر رنگتر است."فریبا کوثری"(بازیگر نقش مادر حامد ) با سابقه ای که از او در قصه می بینیم یقینن باید اکتیوتر دیده می شد و مصمم تر و این حالت نیمه منفعل خلاف چیزی است که از جایگاه کارآکتر او در سریال با وجود بلاهائی که به سرش آمده بود انتظار داشتیم.

در ساخته ی بهرنگ توفیقی ،"مجید واشقانی" در نقش (سرگرد بهرامی) بی شباهت به پلیس سریالهای ایتالیائی نیست که خوشبختانه بر خلاف بیشتر بازیگرانی که در ایران نقش پلیس رو بازی می کنند و می خواهند هالیوودی ظاهر شوند و کار رو خراب می کنند ، خیلی گلدرشت و تصنعی  بازی نمی کرد و بازی قابل قبولی دارد. (خوشبختانه تیر هم نمی خورد و عاشق کسی هم نمی شود و تبهکارها زن بچه اش را هم نکشتند.)

متاسفانه یکی از کارآکترهائی که در این سریال به هدر رفته ، شخصیت "حامد" است که جائی برای خودنمائی به یک بازیگر مثل "علیرضا کمالی " نمی دهد مگر قسمت شکنجه ها که به نظرم انقدر زیادی از قاب بیرون میزند که بازیگر را هم با خودش می برد.

شخصیت سروان آگاهی که در آخر نفوذی از آب در میاد هم حتمن نیاز به پردازش بهتری داشت تا مخاطب در آخر داستان حس کنه که رودست خورده اما متاسفانه برای او هم در حین قصه ، جایگاهی تعریف نشده است.

(راستی ....شوهر خواهر جابر(اکبر معززی) در این ماجرا چه کاره بود؟ کی وارد قصه شد و کی از قصه خارج شد؟ (

به هر حال انقلاب زیبا مجموعه ای بود که مخاطب خودش را داشت اما اینکه این مخاطب تا چه اندازه راضی بود جای سوال دارد چرا که به نظر می رسید بعد از پایان هر قسمت از خودش می پرسید که : "انقلاب زیبا " چی می خواد بگه؟ و چرا انقدر ناشیانه به مرور بخشی از تاریخ کشور می پردازه؟

در آخر:سیاسی – تاریخی ساختن نیاز داره تا برای آن وقت گذاشته بشه و فلش بک های  مختص یک سبیل و یا یک تلفن سیم دار و یک جعبه سیگار، در محیطی بسته که نیاز به طراحی خاص صحنه نداره ،نیست . برای توجیه این نظر می تونیم نگاهی داشته باشیم به سریال بسیار خوش ساخت "ارمغان تاریکی" به کارگردانی "جلیل سامان"با بازیهای بی نظیر آرش مجیدی ،لیلا زارع ،سودابه بیضائی و امیرآقائی که همگی برای این سریال مورد توجه قرار گرفتند و جوایزی کسب کردند .

ارمغان تاریکی یک ملودرام است که در بستر سیاسی شکل می‌گیره .داستان این سریال درباره دانشجوی عکاسی به نام مجید است که در اوایل انقلاب جذب یکی از گروه ‌های سیاسی شده و به دلیل نبوغش مورد توجه قرار می‌گیره و به او ماموریت مهمی واگذار می‌شه و ....

در ارمغان تاریکی محمد افسری (مدیر تصویربرداری)‌، جلال‌الدین معیریان (طراح گریم)‌، غفار رضایی (طراح صحنه)‌و مه‌لقا ناقد (طراح لباس)‌ سنگ تمام گذاشته اند و می توانند الگوی خوبی برای عوامل تولید چنین سریالهائی باشند.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید