اگر میگویم احتمالا نقش اول زن، به این دلیل است که کلاً نقش "زن" کاملا عامدانه در این سریال تعریف نشده است و بازیگران زن این نقشها هم چهرههای آشنایی نیستند و گاه به نظر کارآموز رشته بازیگری میآیند و شاید بیتجربهتر.
انتخاب نقشها، کاراکتر و حتی اسامی هم جالب توجه است. برای مثال:
کارآکتر زنِ دیگری که او هم میتواند نقش اول محسوب شود، با قدی بلند و صدایی کلفتشده به نام "عقرب"، دستیار یا مدیر برنامه "متین سلطانخواه" آقازادهای است که حالا پدرخوانده شده است.
یک سکانس مشمئزکنندهی دیگر هم مربوط به زنی است که به وکیل مراجعه کرده و صدای او به اندازهای نازک، غیرمعمول و بچهگانه است که "محمدعلی" که چهرهی او را نمیبیند به وکیل میگوید: "ببینید اون بچه چی میخواد؟"
چرا تحقیر زن با هر وسیلهای و به هر قیمتی ابوالقاسم طالبی را راضی میکند؟ اینهمه خشم از کجا میآید؟
البته زنان دیگری هم در سریال حضور دارند که یا فریبخوردهاند، یا معتادند، یا فراری، یا منفعل و یا....
معتادهای اگزجره، قربانیهای تصنعی و در یک پکیج، همگی در قامت بازیگرانی ناشی با بازیهای ضعیف و دیالوگهای ضعیفتر.
شما در سریال ابوالقاسم طالبی یک "زن" را نمیبینید که موازی با کارآکترهای مرد در جایگاهی حتی حرفهای قرار بگیرد. انگار ایشان که نامشان در تیتراژ به عنوان محقق، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده میآید بر این باور است که زنِ خوب، زنی است که در آشپزی مهارت داشته باشد و مدام دلنگران این شود تا مبادا "پسرخاله" او را نگیرد و بیشوهر بماند. البته لابد بچهدار شدن مهمترین وظیفه برای زنان است تا نسلها بهجا بمانند.
میشود اینطور هم برداشت کرد که ابوالقاسم طالبی با کارگردانی ضعیف نتوانسته بازیگران را به درستی هدایت کند که باید بگویم اصلا چنین نیست و کلا بازی زن در این "هفتسر اژدها" برایش کوچکترین اهمیتی نداشته است. چرا که نقش متین سلطانخواه (گر چه گلدرشت است و از قاب بیرون میزند اما ربطی به بازی خوبِ مجید واشقانی ندارد) و محمدعلی رضایی (با بازی خوب حمید صفت) کاملا حساب شده است.
و جالب اینجاست که آقای طالبی این سریال گلدرشت با لوکیشنهای لاکچری و متعدد از عمارت قجری تا کاخ لواسان را که از قضا محصول سیمافیلم هم است را به ساحت حضرت فاطمهی زهرا (س) تقدیم میکند که یک بانوست، اما کارگردان حرمت زنان را نگه نمیدارد و در نهایت "زن" را تحقیر میکند.
هما گویا