شنبه, 17 آذر 1397 00:00

به بهانه ویدئوی جنجالی مهناز افشار/ نگاهی به برخی سلبریتی‌های نسخه پیچ

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
به بهانه ویدئوی جنجالی مهناز افشار/ نگاهی به برخی سلبریتی‌های نسخه پیچ به بهانه ویدئوی جنجالی مهناز افشار / نگاهی به برخی سلبریتی‌های نسخه پیچ

مصطفی رفعت/ سی و یک نما_ انتشار ویدئویی از مهناز افشار در اینستاگرامش که درپیِ پیشنهاد داریوش اقبالی، به تبلیغ تزریق «نالوکسان» (Naloxone) جهت نجات معتادینی که اوردُز کرده‌اند و جلوگیری از مرگ آنها پرداخته بود؛ هیاهویی تازه در فضای مجازی به‌راه انداخت که با انتقاداتی از سویِ جامعه پزشکی و وزارت بهداشت روبه‌رو شد. البته مهناز افشار اولین چهره‌ی معروفی نیست که با توصیه‌ای حساب نشده؛ از نوع پزشکی برچسب «خطرآفرین» خورده است. نمونه‌هایی متعدد از آن‌را در جهان داشته‌ایم که بارها باعث بروز حاشیه‌هایی شده‌اند؛ مواردی که به تعدادی از آنها در گزارش امروز اشاره خواهیم کرد.

1

سال ۲۰۱۳ بود که کیتی پری؛ خواننده ۳۴ ساله‌ی آمریکایی که قطعاتی موفق و مطرح همچون Roar و Firework را منتشر کرده است؛ توئیت کرد: «روزانه 26 ویتامین مختلف را مصرف می‌کند» و با انتشار تصویری از چند قوطی بزرگ ویتامین، این‌کار را برای سلامتی خانم‌ها توصیه کرد و حتی نوشت: «مکمل‌ها و ویتامین‌ها زندگی هستند!» آن‌زمان چندنفر از پزشکان این توصیه را غیرواقع عنوان کردند و گفتند که این حد مصرف روزانه ویتامین، زیاده‌روی‌ست. مقاله رسانه پزشکی Healthline نیز براساسِ توصیه‌های مرکز مدیریت و پیشگیری بیماری (CDC) در آمریکا عنوان کرده‌ که زنان برای عملکرد سلامت و مناسب بدن‌شان، روزانه به ۱۴ ویتامین اصلی به‌مقدار توصیه‌شده توسط پزشک متخصص نیاز دارند که البته بعضی‌ از ویتامین‌ها اساساً برای بهبود عملکرد اندام داخلی کاملاً ضرورت دارند.  
2
مارک کوبان ۶۰ ساله را باید تاجری فعال در عرصه‌های مختلف نامید؛ او صاحب باشگاه بسکتبال Dallas Mavericks بوده، ‌از تهیه‌کنندگان مجموعه فیلم‌سازی Entertainment 2929 به‌شمار می‌رود و سرمایه‌گذار اصلی برنامه حمایتی Shark Tank است. البته همه اینها باعث نمی‌شود که او هرچه می‌گوید درست باشد؛ مثلاً، سال ۲۰۱۵ بود که رسانه آنلاین Business Insider گزارشی به‌چاپ رساند که تیترش چنین بود: «به توصیه پزشکی مارک کوبان عمل نکنید!» ماجرا ازاین‌قرار بود که آن‌سال وی در توئیتر خود به مردم پیشنهاد کرد باید سالی چهاربار آزمایش خون کامل بدهند تا از سلامت خود مطمئن شوند! متخصصان جهانی چنین رویه‌ای را برای افراد سالم، غیرضروری می‌دانند. گزارشی منتشره توسط CareNow نیز دراین‌باره آورده اگر بیماری خاصی ندارید و تحتِ‌کنترل نیستید، سالی یک‌بار آزمایش کامل خون کفایت می‌کند.
3
توصیه پزشکی مگان فاکس؛ ستاره ۳۲ ساله Transformers را در کشور خودمان هم زیاد شنیده‌ایم؛ «نوشیدن روزانه یک‌لیوان سرکه سیب شما را به‌سرعت از دست چربی‌های مازاد بدن‌تان خلاص می‌کند!» چربی‌سوزی؛ ‌از ویژگی‌های سرکه سیب است؛ به‌شرطی‌که روزانه یک تا دو‌قاشق غذاخوری از آن‌را در رژیم غذایی خود بگنجانید و البته باید همراه با سایر برنامه‌های کارشناسی‌شده درجهتِ کاهش وزن باشد تا تأثیر خودش را نشان دهد اما نوشیدن روزی یک‌لیوان از آن، بی‌شک خطراتی را به‌دنبال دارد که به‌گفته متخصصان سلامتی؛ ازبین‌رفتن مینای دندان، ازآن‌جمله است. گزارش ۲۰۱۸ نشریه Express آورده که نوشیدن سرکه سیب خالی به‌علتِ ویژگی‌های اسیدی، به بافت‌های داخلی آسیب می‌زند و معده‌های حساس را دچار مشکلاتی می‌کند. ضمنِ‌اینکه سطح پتاسیم را در بدن کاهش داده و موجب پوکی استخوان خواهد شد.  
4
یکی‌از مأموریت‌های غیرممکن تام کروز، سال ۲۰۰۵ رقم خورد و این تاریخ نشان می‌دهد که مداخله پزشکی ستاره‌ها سابقه‌ای طولانی دارد. درآن‌سال، کروز در برنامه تلویزیونی Today Show به‌شدت بروک شیلدز (بازیگر و مدل معروف) را موردِحمله قرار داد و صحبت‌های وی در تبلیغ نوعی داروی ضدِ‌افسردگی به‌نامِ Paroxetine را به‌بادِ انتقاد گرفت. این بازیگرِ اینک ۵۶ ساله گفته بود: «زنان نباید افسردگی را جدی بگیرند؛ داروهای این‌چنینی هیچ تأثیر مثبتی ندارند و همه‌چیز، با کمی ورزش حل خواهد شد!» او همچنین عنوان کرد که اساساً به روان‌پزشکی و اثرات مثبت آن اعتقادی ندارد. جامعه روان‌پزشکی هم به‌‌تندی واکنش نشان داد و اظهارات کروز را غیرمسئولانه و غیرکارشناسانه خواند. این‌درحالی‌بود که شیلدز زمانی به تبلیغ Paroxetine پرداخته بود که خودش به‌علتِ افسردگی بعداز زایمان، تحتِ‌درمان بود.  
5
علاقه‌مندان به گوئینت پالترو می‌دانند که بازیگر 46ساله آثاری همچون «شکسپیر عاشق»، سایتی دررابطه‌با سبک زندگی تحتِ‌عنوانِ Goop دارد که از سال ۲۰۰۸ فعالیت می‌کند. توصیه‌های وی در این مجموعه بارها حواشی متعددی ایجاد کرده؛ تاجایی‌که گزارش نهم مای ۲۰۱۵ نشریه Telegraph در مطلبی بلند به اظهارات غیرتخصصی وی پرداخته و رویه مشابهی را در گزارش‌هایی در رسانه‌های دیگر نیز می‌بینیم. یکی‌از توصیه‌های وی در سال ۲۰۱۶، گزیده‌شدن توسط نیش زنبور برای افزایش سلامتی بود که مبنای آن‌را طب سنتی چین می‌دانست؛ درحالی‌که دکتر کلی جکسون؛ مدیر آکادمی کنترل درد APM در آمریکا طی مصاحبه‌ای با INSIDER گفت که این ادعا صحت ندارد؛ زیرا اولاً بعضی‌ها به نیش زنبور آلرژی دارند و این‌کار گاه می‌‌تواند عوارضی جانبی تا حد «سکته مغزی هموراژیک» درپی داشته باشد.

 

خواندن 3421 دفعه آخرین ویرایش در شنبه, 17 آذر 1397 13:50

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید