سریال silicon valley که در ابتدای انتشارش کمتر کسی تصور میکرد که تا به این اندازه مورد استقبال قرار بگیرد؛ داستانی از چند مرد جوان را روایت میکند که در خانهای واقع در دره سیلیکون زندگی میکنند و در زمینههای تکنولوژی فعالیت دارند. در فضایی که افراد و شرکتهای مختلف، رقابت تنگاتنگی در زمینه فناوری و کسب و کار دارند؛ این چند جوان با اتفاقات جالبی که برایشان میاُفتد سعی میکنند جایگاهی برای خود کسب کنند.
اشاره: سیلیکون ولی (silicon valley) در واقع خانهی بسیاری از بزرگترین شرکتهای تکنولوژی دنیا از جمله اپل، سیسکو، گوگل، اچپی، اینتل و اوراکل است. این دره به این دلیل دره سیلیکون نامیده میشود که در ابتدا محل حضور بسیاری از تولیدکنندگان و نوآوران تولید تراشه بوده است، اما در نهایت به خاطر وجود کسبوکارهای مرتبط با تکنولوژیهای پیشرفته (High-tech)، سیلیکون نامیده شد.
داستان از این قرار است که چند جوان با نامهای ریچارد، جرد، دینش و گیلفویل برای پیدا کردن جایگاهشان و دنبال کردن رویاهایشان در دنیای تکنولوژی به خانهی فرد بی عرضه و با نمکی به نام ارلیک باکمن وارد میشوند و هر کدام در تلاشاند تا، پروداکت اختصاصیشان را بسازند. در نهایت این جوانها که با یکدیگر تفاوتهای قابل توجهی دارند؛ در کنارِ یکدیگر یک گروه تشکیل داده و شرکتی تاسیس میکنند که از چالشهای اصلیشان مواجه شدن با غولهای این حوزه و صاحبانِ سیاستمدار و منفعت طلب کمپانیهای به نام است.
ژانر دره سیلیکون، به کمدی موقعیت نزدیک است و گوشههایی هم به سیتکامهای مطرح میزند. سریال، پایههای قدرتش را بر شخصیت پردازیها و داستانِ گویا و پرکششش بنا ساخته و البته بازیهایی که صفت بینقص برازندهشان است. تمامی شخصیتهای اصلی و فرعی به قدری در ایفای نقش خود موفق عمل کردهاند که در کنار سادگیِ بیش از حد معمول در اجرای فنیِ روایت، از دکور و طراحیهای لباس تا دکوپاژ و میزانسن، باعث شدهاند تا تمام توجهها به قصهی مواجههی این چند شخصیتِ کاملاً متضاد که از فرهنگها و الگوهای رفتاری متفاوتی پیروی میکنند و در موقعیتهای چالش برانگیزی قرار میگیرند؛ معطوف شود.
سازندگان سریال؛ مایک جاج، جان السچلر و دیو کرینسکی، در طولِ قسمتها با هوشمندی تمام مخاطبان را از سرگرم شدن و خندیدن مطمئن کرده و برای خنده گرفتن از آنها برنامههای دقیقی دارند؛ همانطور که لحظهای ممکن است از خنده روده بر شوید ممکن است لحظاتی را نیز آرام، مشغولِ پیگیری داستان باشید.
دره سیلیکون از اولین سال انتشارش ۲۰۱۴ تا کنون در جشنوارههای مهمی مثل گلدن گلوب و امی در شاخههای اصلی کاندید بوده، ۸۴ بار کاندید شده و ۱۴ بار موفق به کسب جوایز از فستیوالهای مهم جهان شده است، همچنین از رتبهی بالای ۸/۵ در IMDb برخوردار است. پیش بینی میشود فصل آخر این سریال در سال ۲۰۲۰ منتشر شود.
اگر از علاقهمندان به حوزهی تکنولوژی و یا استارت آپها هستید تماشای این سریال نه تنها برایتان لذت بخشتر خواهد بود بلکه پر از تجربهها و درسهایی برای موفق شدن در این زمینه است.