یکشنبه, 03 خرداد 1394 13:47

"ناهید" جایزه آینده روشن جشنواره فیلم کن را دریافت کرد / برگزیدگان بخش نوعی نگاه معرفی شدند

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
"ناهید" جایزه آینده روشن جشنواره فیلم کن را دریافت کرد / برگزیدگان بخش نوعی نگاه معرفی شدند "ناهید" جایزه آینده روشن جشنواره فیلم کن را دریافت کرد / برگزیدگان بخش نوعی نگاه معرفی شدند

سی و یک نما- اولین فیلم بلند داستانی آیدا پناهنده یکی از جوایز بخش نوعی نگاه شصت و هشتمین جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص داد.

برندگان این دوره بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم کن شنبه شب معرفی شدند.

به گزارش اسکرین دیلی، "ناهید" به کارگردانی آیدا پناهنده و تهیه‌کنندگی بیژن امکانیان از ایران به طور مشترک با فیلم "Masaan" به کارگردانی نیراج گایوان کارگردان هندی جایزه "آینده روشن" (Promising Future) این بخش را دریافت کرد.

"ناهید" یکی از 19 فیلم بخش نوعی نگاه بود. ساره بیات، پژمان بازغی و نوید محمدزاده در این فیلم بازی می‌کنند که اولین فیلم بلند سینمایی پناهنده است.

"ناهید" داستان زنی به همین نام است که در شمال ایران زندگی می‌کند. او با داشتن یک پسر از همسرش جدا شده است و سعی می‌کند ضمن حفظ حضانت فرزندش با شرایط جدید زندگی خود کنار بیاید.

 "ناهید" بخت دریافت جایزه دوربین طلایی جشنواره کن امسال را هم دارد که برنده آن یکشنبه شب در مراسم معرفی برگزیدگان بخش مسابقه مشخص می‌شود.

"Masaan" اولین فیلم بلند داستانی گایوان و تولید مشترک هند و فرانسه است. این فیلم درباره گروهی از مردم است که در شهر بنارس در کناره رود گنگ زندگی می‌کنند. فیلم گایوان عصر شنبه نیز جایزه فیپرشی در بخش نوعی نگاه را از آن خود کرد.

جایزه اصلی بخش نوعی نگاه به فیلم "قوچ‌ها" (Rams) به کارگردانی گریمور هاکونارسون رسید. داستان درباره دو برادر است که برای نجات گوسفندان خود در جریان شیوع یک بیماری باید دوباره به هم پیوندند. این فیلم تولید مشترک ایسلند، دانمارک، نروژ و لهستان است. "قوچ‌ها" دومین فیلم بلند داستانی هاکونارسون پس از "سامرلند" در 2010 است.

جایزه داوران به درام "The High Sun" به کارگردانی دالیبور ماتانیچ تولید مشترک کرواسی و اسلوونی اعطاء شد. این فیلم درباره عشق ممنوعه در مرزهای ملی است. داستان پیش از جنگ بالکان در 1991 شروع می‌شود و تا سال 2011 ادامه دارد.

ماتانیچ نویسنده و کارگردان متولد زاگرب بیش از همه برای فیلم بلند داستانی "دختران مرده خوب" (2002) شهرت دارد. او فیلم کوتاه نیز در کن داشته است: "خشکسالی" (2003) در بخش دو هفته کارگردانان و "مهمانی" (2009) در هفته منتقدان.

 

کیوشی کوروساوا کارگردان ژاپنی برای فیلم "سفر به ساحل" (Journey to the Shore) جایزه بهترین کارگردان را گرفت. او که بیش از همه برای فیلم‌های ترسناک مانند "درمان" (Cure) شهرت دارد، در سال 2008 برای درام خانوادگی "سونات توکیو" جایزه اصلی بخش نوعی نگاه را برد.

او امسال با "سفر به ساحل" به کن بازگشت. فیلم جدید با اقتباس از رمانی نوشته کازومی یوموتو ساخته شده و درباره زنی است که پی می‌برد همسرش که فکر می‌کرد سه سال پیش مرده، همچنان زنده است و اکنون می‌خواهد آدم‌هایی را ببیند که وقتی نبود به او کمک کردند. کوروساوا یکی از چهره‌های کهنه‌کار است. فیلم "آینده درخشان" به کارگردانی او سال 2003 در بخش مسابقه حضور داشت، در حالی که "کاریزما" (1999) در بخش دو هفته کارگردانان نمایش داده شد و "نبض" (Pulse) در 2001 در بخش نوعی نگاه روی پرده رفت.

جایزه استعداد بخش نوعی نگاه به فیلم "گنج" (The Treasure) ساخته کورنلیو پورومبویو از رومانی اعطاء شد. این کمدی-درام درباره پدری جوان است که مجبور می‌شود در جستجوی گنج یک همسایه را همراهی کند.

پورومبویو سال 2006 نیز با اولین فیلم خود "12 و هشت دقیقه: شرق بخارست" که در بخش دو هفته کارگردانان نمایش داده شد، جایزه دوربین طلایی کن را دریافت کرد. او سال 2009 نیز با فیلم "پلیس، صفت" در جشنواره کن برنده جایزه هیئت داوران بخش نوعی نگاه شد و همچنین جایزه فیپرشی را از آن خود کرد.

ایزابلا روسلینی بازیگر ایتالیایی-آمریکایی رئیس داوران بخش نوعی نگاه بود. همکاران او در این بخش هیفا المنصور کارگردان اهل عربستان سعودی، نادین لبکی کارگردان و بازیگر لبنانی، پانوس اچ. کوتراس کارگردان یونانی و طاهر رحیم بازیگر فرانسوی بودند.

بخش نوعی نگاه به استعدادهای نو اختصاص دارد، اما امسال تی‌یری فرمو مدیر جشنواره کن و کمیته انتخاب او تصمیم گرفتند تازه‌ترین ساخته‌های بعضی از رقبای همیشگی نخل طلا مانند نائومی کاواسه، بریلانته مندوزا و آپیچاتپونگ ویراستاکول کارگردان برنده نخل طلا را در این بخش بگذارند.

نائومی کاواسه کارگردان ژاپنی که سال گذشته فیلم "Still the Water" را در بخش مسابقه کن داشت، امسال با فیلم "پوره لوبیا شیرین" (Sweet Red Bean Paste)‌ بخش نوعی نگاه را آغاز کرد. او این فیلم را از روی رمان "آن" نوشته تتسویا آکیکاوا نویسنده ژاپنی ساخته است.

آپیچاتپونگ ویراستاکول کارگردان تایلندی با تازه‌ترین ادیسه رویاوار خود "گورستان شکوه" (Cemetery of Splendor) با نام قبلی "عشق در کان گن" (Love in Khon Kaen) به کن آمد. این فیلم درباره یک زن خانه‌دار میانسال است که مجذوب یک سربازِ دچار بیماری بی‌خوابی می‌شود. ویراستاکول سال 2010 برای فیلم "عمو بونمی که می‌تواند زندگی‌های‌ گذشته خود را به یاد بیاورد" برنده جایزه نخل طلای کن شد.

بریلانته مندوزا کارگردان فیلیپینی و پای ثابت جشنواره کن نیز فیلم "Taklub" را به بخش نوعی نگاه ‌آورد. فیلم او درباره پیامدهای توفان یولاندا در سال 2013 است.

"بره" (Lamb) تولید مشترک اتیوپی، فرانسه، آلمان و نروژ به کارگردانی یارد زلکه، دیگر رقیب بخش نوعی نگاه بود. برای اولین بار یک فیلم از اتیوپی به بخش رسمی کن راه پیدا کرد.

"Alias Maria" به کارگردانی خوزه لوییس روگلس گارسیا تولید مشترک کلمبیا، آرژانتین و فرانسه، "انتخاب‌شده‌ها" (The Chosen Ones) داوید پابلوس از مکزیک، "من یک سرباز هستم" (I Am a Soldier) لورن لاریویر از فرانسه، "سمت دیگر" (The Other Side) روبرتو مینروینی از ایتالیا و آمریکا، "یک طبقه پایین" (One Floor Below) رادو مونتین از رومانی، "بی‌شرم" (The Shameless) اوه سیونگ-ایوک از کره جنوبی، "مسیر چهارم" (The Fourth Direction) گورویندر سینگ از هند، "مدونا" (Madonna) شین سوان از کره جنوبی و "مریلند" (Maryland) آلیس وینوکور از فرانسه، دیگر رقبای بخش نوعی نگاه بودند.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید