شنبه, 13 ارديبهشت 1393 16:01

نگاهی به فیلم سینمائی "پلیس آهنی " محصول 2014 / حضور پلیس آهنی جدید در تهران سال 2028!!

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

عادل متکلمی آذر (سی و یک نما ) - یک فیلم چقدر می تواند به ما ایرانی ها مربوط و نزدیک باشد؟ در یک حالت خوشبینانه شاید تا بحال خیلی از فیلم های هالیوودی در حدی بوده اند که توانسته اند ما را سرگرم کنند . گاهی نیز فیلم هایی در کشور خودمان ساخته می شوند که کاملا با ایرانی بودن سروکار دارند و برای ما مهم می شوند.برای مثال فیلم "جدایی نادر از سیمین" برنده جایزه اسکار شد و کارگردانش پیام صلح و صلح دوستی ایرانیان را برای جهانیان فرستاد و ایرانی ها را مردمانی صلح جو و آرام معرفی کرد که با هیچ ملتی سر دعوا نداردو سال بعد فیلم هالیوودی "آرگو" با روایت گوشه ای از تاریخ این کشور جایزه اسکار را از آن خود کرد. کاری به مقاصد سیاسی این فیلم ها نیست اما همین که نامی از ایران و چهره ای از آن در دنیا نشان داده می شود می تواند برای ما مهم باشند وگاهی موجب سرافرازی ما و گاه مورد نقد ما قرار بگیرد.


حالا سکانس هائی از فیلم تازه ساخته شده "پلیس آهنی" نه ایران بلکه تهران سال 2028 را نشان می دهد. کارگردان فیلم، "خوزه پادیلها"، یک فیلمساز برزیلی است که با دو فیلم اخیرش، "جوخه نخبه" و "جوخه نخبه: دشمن درون" توانسته رکورد فروش را در کشورش بشکند که در هر دو فیلم، کارگردان توسط منتقدان به داشتن عقاید شبه فاشیستی متهم شده است.
 حالا وی فیلمی هالیوودی ساخته است که در آن با نزدیکی به جریان ایران هراسی سعی دارد انگ فاشیست بودنش را از خودش پاک کندو به همین خاطر در فیلم پلیس آهنی بیشتر مواضع چپ‌گرایانه به چشم می‌آیند. آمریکا با به کارگیری مصنوعات روبوتیک تهاجمی سعی دارد شورش های خیابانی علیه اشغالگران آمریکایی در تهران را سرکوب کند. به هر حال منظور و هدف کارگردان از ساخت چنین فیلمی چه بوده خدا ختم به خیر کند.
اما درباره فیلم می‌توان گفت نسبت به نسخه قبلی‌اش، پلیس آهنی 1987 (ساخته پل ورهوفن)، فیلمی بسیار ملایم تر و صحنه های خشن کمتری دارد. پادیلها برای آرام کردن فیلمش از دوربین لرزان و کات‌های سریع استفاده کرده است که باعث شده اکشن صحنه های فیلم مبهم شوند. اگر نسخه 27 سال پیش پلیس آهنی را دیده باشید و با این نسخه مقایسه کنید خواهید دید که داستان فیلم همان داستان قدیمی با کمی بازسازی های به روز شده است: در سال 2028 شرکت چند ملیتی اومنی کورپ با مالکیت ریموند سلارس (مایکل کیتون)مصنوعات روبوتیک ارتش آمریکا را برای نبرد بیرون از کشور و از جمله تهران اشغال شده توسط نیروهای آمریکایی آماده می‌کند. استفاده از این مصنوعات در داخل آمریکا ممنوع شده است اما سلارس پروژه ای جاه طلبانه در سر دارد، او می خواهد برای تغییر نظر جامعه، آنها را با ترکیبی از انسان و ماشین ارائه دهد برای همین خاطر تصمیم میگیرد اولین پلیسی را که مجروج شد  به عنوان نمونه اولیه بسازند.الکس مورفی (جوئل کینامن) در یک تعقیب و گریز پلیسی به حال مرگ می افتد و با رضایت همسرش کلارا (ابی کورنیش) مغز  و قلب او به یک بدن ربوتیک پیوند زده می شود. پس از مدتی پلیس آهنی به مردم معرفی می شود و در معرض توجه عموم قرار می گیرد.
برخی از داستان های فرعی این فیلم مثل تحقیقات پلیس آهنی درباره قتل مورفی به درستی پرورانده نشده‌اند و سر و ته این داستانهای فرعی در فیلم معلوم نمی شود با این حال بقیه فصلهای نبرد نیز کم تنش اما خوب و موثر از کار در آمده اند. فصل انتهایی فیلم هم به شدت محتاطانه اما تاثیرگذار تصویر شده است تا ثابت کند که فیلمهایی از این دست لازم نیست حتما پایان بندی پرسر و صدایی داشته باشند.
در نسخه حاضر برخلاف نسخه ورهوفن، اعضای خانواده مورفی از مرگ او و تبدیل شدنش به پلیس روبوتیک آهنی مطلع هستند و روابط میان پلیس آهنی و اعضای خانواده اش دراماتیک بودن فیلم را بالا برده است. پلیس آهنی این دفعه تلاش می کند انسانیت از دست رفته اش را دوباره بازسازی کرده و مسیر جدید را برای هویت دهی به خود پیدا کند.
Robocop
پلیس آهنی
کارگردان: خوزه پادیلها
فیلمنامه نویس: جاشوا زیتومر
تهیه کننده: مارک آبراهام
موسیقی: پدر بروفمن
بازیگران: جوئل کینامن، گری اولدمن، مایکل کیتون، ساموئل ال جکسون
ژانر: جنایی/ علمی- تخیلی
 بودجه: 130 میلیون دلار
 فروش: 240821542 دلار
پخش از مترو گلدوین مه‌یر.


 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید