شرکت کنندگان و علاقهمندان به جشنواره تئاتر دانشگاهی که بیستمین دوره آن در روزهای گذشته برگزار شده بود، شامگاه 23 اردیبهشت در تالار وحدت گرد هم آمدند تا مراسم پایانی این جشنواره را که مهدی گمار دبیری آن را بر عهده داشت برگزار کنند.
در ابتدای این مراسم، ایرجی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اینکه تصمیم گیری درباره برنامه ریزی جهت برگزاری این جشنواره به دلیل محدودیت های مالی و اداری سخت بود، اظهار کرد: سعی کردیم استمرار این جشنواره را با وجود مشکلاتی که داشتیم رعایت کنیم و تمام قصور و مشکلاتی را که وجود داشته، بر گردن میگیرم.
وی افزود: ما به دانشجویان حق میدهیم که پرسشگر باشند و همانطور که تعهد کرده بودیم همچنان هم بر آن پایبندیم که باید به دانشجویان آزادی عمل داد و اعتماد کرد تا کارهای خلاقانه انجام دهند.
تغییر محل دبیرخانه جشنواره
ایرجی ادامه داد: در ادامه فعالیت این جشنواره مقرر شده از هفته آینده فراخوان دوره بیستویکم آماده شود و دانشجویان از فردا میتوانند برای انتخاب دبیر دوره بعد رزومه خود را ارائه کنند.
وی خاطرنشان کرد: دبیر آینده جشنواره تئاتر دانشگاهی تا ماه آینده اعلام میشود ضمن اینکه دبیرخانه هم به محل دیگری منتقل خواهد شد.
یک تقدیر و انتقاد از الگوهای ضعیف در دانشگاهها
یکی از بخشهای این مراسم تقدیر از دکتر کامیابی یکی از اساتید دانشگاه بود که پیش از این تقدیر، قطبالدین صادقی اظهار کرد: یکی از مشکلات اخیر این سالها وجود برخی استادان کمسواد است چون به چشم دیدم که چه استادانی ترجمه دانشجویان را به نام خود تمام میکنند یا صفحاتی از کتب خارجی را به اسم خود منتشر میکنند.
این بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: الگوهای ضعیف کمر علم و هنر را میشکنند و بدا به حال دانشگاهی که استادانش ضفیف باشند.
کامیابی هم پس از تقدیر خود ابراز امیدواری کرد: تئاتر ایران همچنان پیشرفت کند و دانشجویانی که در آینده به اجراهای عمومی و کار حرفهای میرسند به اخلاق دانش و ایران توجه داشته باشند.
در این مراسم برخلاف روال معمول که دستکم یک روز پیش از اختتامیه نامزدهای دریافت جایزه را اعلام میکنند هیچ کاندیدایی در رسانهها منتشر نشده بود و دستاندرکاران جشنواره همزمان با اهدای جوایز برگزیدهها از اسامی نامزدها هم رونمایی کردند.
به این ترتیب در بخش های مختلف جشنواره این جوایز اهداء شد:
بخش بهترین کارگردانی:
دیپلم افتخار و تندیس: سعید سعدی برای نمایش تابستان
لوح تقدیر به پریسا میرعلی و نرگس بهروزیان برای نمایشهای "you +263F " و " کارخانگی"
بخش بهترین بازیگر مرد:
دیپلم افتخار و تندیس به سعدی محمدی برای نمایش تابستان و تقدیر از امیر شمس برای نمایش مجلس مختلفخوانی و مصطفی امیری و وحید شمس به طور مشترک برای نمایش قضیه
بخش بهترین بازیگر زن:
دیپلم افتخار و تندیس: صبا ایزدپناه برای نمایش کارخانگی، تقدیر از راشین دیدنده و بیتا عزیززاده اقلی
در این بخش پانتهآ پناهیها و نوید محمدزاده جوایز را اهدا کردند که پس از پایان پناهیها گفت: من اصلا آدم سیاسی نیستم اما آگاهی وقاحت زیاد میشود بنابراین برای اینکه فاجعه کوی دانشگاه بار دیگر تکرار نشود و آدمها با پوشش سفید خودشان را جای آدمهای مهم دیگر جا نزنند، تو رو خدا! بروید و رای بدهید.
سپس نوید محمدزاده هم همراه با شوخی و خنده گفت: زبان کردی را هم خدا آزاد نکرد.
برگزیدگان بخش تجربه اجراء:
در این بخش نمایش نرگس به کارگردانی حسین توازنی زاده برنده تندیس جشنواره شد و گروه بازیگران این نمایش هم تندیس و لوح افتخار را دریافت کردند.
در این بخش سامان خلیلیان به عنوان یکی از داوران اعلام کرد که با مشورت مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی نمایش نرگس به جشنواره سی وششم تئاتر فجر پیشنهاد خواهد شد.
بخش پوستر:
نفر اول رضا چاووشی برای پوستر تلورانس، یک اپرای صابونی (تندیس جشنواره و لوح افتخار)
تقدیر از مریم برادران و مهدی کیانی
بخش عکس:
دیپلم افتخار و تندیس: کیارش مصیبی برای نمایش بیرون پشت در و لوح تقدیر به سهیل صحرانورد.
بخش پژوهش: (جایزه استاد فرهاد ناظر زاده کرمانی)
سپیده شمسی،سعید نیکورزم و سمانه زارع پور
بخش نمایش نامه نویسی:
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار: مهین بهزادی
تقدیر اسماعیل غلامی و نیما نادری و حسین برفی نژاد (به طور مشترک)
بخش بهترین جلوههای بصری:
تقدیر از بهرنگ معتمدی در بخش صدا و موسیقی
هیئت داوران بخش برگزیدههای جشنواره:
نمایش مناقشه به کارگردانی مرتضی محمدی از دانشکده هنرهای زیبا را به عنوان برگزیده این بخش انتخاب کرد.
ایسنا