در این مطلب نکات برجستهی مطرح شده در این نشست را با شما در میان میگذاریم. با ادامهی مطلب همراهمان باشید.
برخی از شرکت کنندگان پیش از این هرگز به تهران نیامده بودند
احسان علیخانی در این نشست گفت: عصر جدید یک برنامه استعدایابی عمومی و تخصصی است اما ما سعی کردیم استعدادها را بشناسیم و روی آنها مانور بدهیم. در فینال عصر جدید از ابتدای حضور یک شرکت کننده تا مرحله فینال را پخش خواهیم کرد تا مخاطب بتواند تفاوت پیشرفت فینالیست را ببیند.
وی در ادامه بیان کرد: هر گروه مربی و طراح داشت و زیر نظر صاحبان رشته تمرین میکرد. همچنین کلاسهای روانشناسی برای شرکتکنندگان دایر بود و صرف این نبود که شرکتکنندهای فیلم بفرستد و فردا مقابل دوربین بیاید. خیلی از شرکتکنندگان تا آن روز که به عصر جدید آمدند به تهران هرگز سفر نکرده بودند. خیلی سخت بود که یک شرکتکننده از منطقه صفر مرزی بیاید و مقابل دوربین و داوران قرار بگیرد. به نوعی نیاز به آموزش وجود داشت.
۵ فینالیست در فصل آینده با ما همکاری میکنند
کشف، دیدهشدن و رسیدن، شعار برنامه ما بود. بر همین اساس قرار شد حین مسابقه اعتبار تخصصی به نفر اول تا پنجم تعلق بگیرد و تا یکسال ۵ فینالیست را همراهی میکنیم و سعی داریم در فصل آینده دعوت به کار شوند و به شرکتکنندگان جدید کمک کنند.
همگی تلاش میکنیم فینالیستهای ما به جاییکه حقشان است برسند. برای من ساختن عصر جدید سختترین کار در طول عمر کاریام بود.
فصل دوم عصر جدید زمستان ۹۸ روی آنتن میرود
میانگین ضبط ما زیر ۱۵ ساعت نبود. از جابهجایی شرکتکنندگان تا مشکلات فنی و لوکیشن همه با هم زمان و انرژی زیادی از تیم میگرفت. کار سختی بود اما باید خبر جدیدی بدهیم که اگر مشکلی پیش نیاید، زمستان ۹۸ فصل دوم عصر جدید روی آنتن میرود.
قرار نبود جای برنامه نود را بگیریم
من طرفدار پر و پاقرص برنامه ۹۰ هستم و به هیچ عنوان زمانی که لیگبرتر در جریان بود، دوشنبهها روی آنتن نرفتیم. به نوعی ما در ایامی دوشنبهها بعد از اخبار شبانه روی آنتن رفتیم که ۹۰ تعطیل بود و روی آنتن نمیرفت.
حذف شرکت کننده توسط داور در مرحله دوم جذاب بود
اینکه گاهی حرفهای من روی رای مردم تاثیرگذار بود را قبول دارم و میپذیرم. البته درباره خوب و بد بودن این موضوع باید بحث کرد.
علیخانی همچنین درباره فصل دوم این برنامه که در آن یکی از شرکتکنندهها بهطور مستقیم توسط داورها حذف میشدند و رای مردم در ماندن آنها تاثیرگذار نبود، بیان کرد: به نظرم حذف یک شرکتکننده در مرحله دوم توسط داورها خیلی رقابت را جذابتر کرد و بهدلیل ایجاد جذابیت این کار را انجام دادیم.
اگر عصر جدید کپی را بدانیم پس تمام فیلم و سریالهای ما هم کپی است
این تهیهکننده همچنین درباره نقدهایی که نسبت به کپیبودن برنامه عصر جدید مطرح میشد، بیان کرد: واقعا فکر میکنم خارج از تعقل باشد که ما مجدد برویم و چرخ را اختراع کنیم. تلنتشوها نوعی ساختار برنامهسازی هستند که اکنون در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار میگیرند. به دوستانی که از کپی صحبت میکنند، باید بگویم اگر بخواهیم به این صورت نگاه کنیم، فرم خبرها، فیلمها و سریالهای ما نیز کپی هستند. از نظر من مهم محتوا بود و باید دید آنجا چه کردهایم. یعنی چقدر توانستیم این برنامه را با فرهنگ خودمان تطبیق دهیم.
فکر میکنم نقدهایی که درباره کپی بودن مطرح بود، مربوط به عدهای بود که تمایل داشتند با تلویزیون درگیری داشته باشند، وگرنه فرم برنامه استانداردی است که باید رعایت شود. چراکه نمیتوان همه چیز برنامهای که موفق بوده را تغییر داد. برای اولین بار در تلویزیون عصر جدید توانست خیلی از اجراهایی که امکان دیده شدن آنها در تلویزیون وجود نداشت را روی آنتن بیاورد. بهعنوان مثال میتوان به بچههای پارکور اشاره کرد که هیچوقت دیده نشده بودند. بسیاری از این بچهها بعد از این برنامه گفتند که قصد مهاجرت داشتند و اجرا در عصر جدید سبب شد در کشور خود باقی بمانند.
وی تصریح کرد: کدام برنامه استعدادیابی را دیدهاید که در آن نقال و خراط بیاورند. این چیزها مختص ما ایرانیها است
دعا کنید به ما بودجه بدهند
علیخانی همچنین در پاسخ درباره شفافسازی بودجه برنامه عصر جدید عنوان کرد: من از شما خواهش میکنم دعا کنید به ما بودجه بیشتری بدهند چون خیلی اوضاع در عصر جدید خراب است. ما فینال را هم گرفتهایم و سفرهایی هم داشتیم اما الان یکی از بزرگترین معضلات ما مباحث مالی است.
وی با اشاره به اینکه برنامهسازی در این حیطه از تولید سریال بسیار سختتر است، خاطرنشان کرد: ما جلسات ارزیابی
داریم که در آن ۱۱ نفر حضور دارند و خروجی آن جلسات است که نشان میدهد بیچاره میشویم یا خیر!(اشاره طنز به دریافت بودجه) بی رودربایستی بگویم همکاران من از یک جایی به بعد به خاطر دستمزد و سختی کار بریده بودند اما اینکه اعلام شد برنامه ۷۰ درصد مخاطب دارد، انرژی زیادی به ما پمپاژ شد.
دربارهی رده سنی خیلی سخت میگرفتیم
مجری عصر جدید همچنین درباره رده بندی سنی که ناگهان در وسط برنامه ظاهر میشد، توضیح داد: ما یک جاهایی درباره رده سنی خیلی سخت میگرفتیم و به سنین زیر ۱۶ سال هشدار میدادیم برخی صحنهها را نبینند، در حالیکه نوجوان امروز خیلی چیزها را میبینند و میدانند. با این حال در این هشدارها بیشتر روی سخن ما با خانوادهها بود که اگر فرزندشان را میشناسند که اهل ماجراجویی است، حواسشان به او باشد. اگر در این مورد بخواهیم خیلی محدودیت داشته باشیم و سختگیری کنیم به عقب برمیگردیم اما این موضوع باید شکل و قاعده پیدا کند تا همه تکلیفشان را بدانند.
کجا رقصیدید که ما ندیدیم؟
علیخانی همچنین با اشاره به استوریای که پریناز ایزدیار در میانههای پخش این برنامه در صفحهاش منتشر کرده و عصر جدید را برنامهای مردانه قلمداد کرده بود که نقش زنان در آن کمرنگ است، گفت: ایشان بازیگر تلویزیون بودند و الان چند سالی ست که در سینما فعالیت دارند. شما کجای این تلویزیون، سینما و تئاتر رقصیدید یا آواز خواندید که ما ندیدیم؟ مگر شما از هالیوود آمدهاید؟ همهی ما ملاحظات و محدودیتهایی داریم که به آن واقف و آگاه هستیم. هر چند در همین برنامه هم فضا برای نمایش بسیاری از موارد، بازتر شد.
از چهار شاخصهی اصلی جذابیت نمیتوانستیم استفاده کنیم
بشیر حسینی یکی از داوران برنامه نیز درباره تحقیقاتی که در پیش تولید این برنامه انجام شده، گفت: ما برای ساخت یک مسابقه استعدادیابی خوب مطالعات دانشگاهی داشتیم و این مطالعات خروجیاش به تنهایی هشتهزار صفحه شد. در این میان از بین ۱۰ شاخصه اصلی جذابیت در این مدل برنامهها، ما چهار شاخصه را بههیچوجه نمیتوانستیم در برنامه خود داشته باشیم. جنسیت، رقص، استفاده از حیوانات و برخی ابزار از جمله این خط قرمزها به شمار میآمد.
حالا فکرش را بکنید ما برای نشان دادن همان ساز ابداعی با جارو هم نگران بودیم که شاید نتواند روی آنتن برود اما مهمتر از همه این موارد ایمان احسان علیخانی به این برنامه بود که سبب شد این اتفاق شکل بگیرد.
عکس: خبرگزاری ایسنا / ایرنا