سه شنبه, 23 بهمن 1397 16:04

بررسی عملکرد برگزار‌کنندگان جشنواره فیلم فجر ۳۷/ وقتی نکات مثبت، قربانی عدم شفاف‌سازی می‌شود/ اثبات دوباره‌ی شایستگی فرزاد حسنی در اجرا

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
بررسی عملکرد برگزار‌کنندگان جشنواره فیلم فجر ۳۷/ وقتی نکات مثبت، قربانی عدم شفاف‌سازی می‌شود/ اثبات دوباره‌ی شایستگی فرزاد حسنی در اجرا بررسی عملکرد برگزار‌کنندگان جشنواره فیلم فجر ۳۷/ وقتی نکات مثبت، قربانی عدم شفاف‌سازی می‌شود/ اثبات دوباره‌ی شایستگی فرزاد حسنی در اجرا

ریحانه محمودی/ سی و یک نما_ برگزاری جششنواره‌ی فیلم فجر به عنوان یک رویداد سینماییِ بزرگ و مهم که حدود دو هفته به طول می‌انجامد و چهره‌های سینمایی، اصحاب رسانه و عموم مردم را با خود همراه دارد با چالش‌ها و حساسیت‌های بالایی رو به روست. هر سال، این مهم به طرق مختلف، با نواقص و ایراداتِ قابل توجهی عجین بود که در فجر ۳۷ به میزانِ شایسته‌ای از آن کاسته شده بود. هر چند همچنان جشنواره نتوانست بر سر قولش بماند و اسامی اصحاب رسانه از عکاس و خبرنگارانی که در پردیس ملت حضور دارند، به صورت شفاف اعلام کند و ما همچنان شاهد حضور و جولان دهیِ برخی از رسانه‌های بی نام و نشان در پردیس ملت بودیم؛ صفحه‌های اینستاگرامی (با حقه‌ی ارسال اسامی از طرف‌ رسانه‌های بدون فعالیت و خاک گرفته) با ۳ خبرنگار و دو عکاس و سایت‌های غیر فعال هم به همین ترتیب و الی آخر. در ادامه‌ی این مطلب به بررسی نکاتی درباره‌ی برگزاری جشنواره سی و هفتم فیلم فجر خواهیم پرداخت.

 

_ مراسم افتتاحیه‌ی سی و هفتمین جشنواره‌ی فیلم فجر از ابتدا به دلیلِ محلِ برگزاری‌اش که مکانی دور از دسترس بود و متعلق به اهالی تئاتر که خود نیز در این سال‌ها چندان جدی‌اش نگرفتند؛ مناقشه‌برانگیز بود که با شائبه‌ی تک‌خوانی زن و صحبت‌های جنجالی فاطمه معتمدآریا بیش از پیش دچار حاشیه شد.

_ جا به جایی در نمایش فیلم "تختی" و "معکوس" بدونِ اطلاع رسانیِ به هنگام به عوامل فیلم و اصحاب رسانه، اولین نکته‌ی منفی در روزِ ابتدایی جشنواره بود که با بی نظمی و جا به جایی در ساعت برگزاری نشست‌های خبری نیز همراه بود که در شلوغی‌های روزهای بعد گم و البته فراموش شد.

_ در اقدامی تازه، اجراهای نشست‌های خبری امسال، میان چهره‌هایی چون فرزاد حسنی، منصور ضابطیان، احسان کرمی، محمود گبرلو و حمیدرضا مدقق تخس شده بود؛ اتفاقی که به شرطِ حرفه‌ای بودن، تخصص و تسلط بر اجرا و دانشِ سینما می‌توانست جالب و موثر باشد، اما اجراهای حرفه‌ای، درست و متناسب به دو روزِ اجرای فرزاد حسنی محدود شد. او که سوادِ سینمایی و پیشینه‌اش در اجرای برنامه‌های گفتگو محور و تسلطش بر کلام، اداره و مدیریت جلسه با حفظ احترامِ هر دو طرفِ عوامل فیلم‌ها و اصحاب رسانه همراه بود؛ یک سر و گردن بالاتر از همتایان خود در جشنواره‌ی سی و هفتم ایستاد و حتی بارها این سوال مطرح شد که چرا تمام اجراهای نشست‌ها بر عهده‌ی او نبود؟ آن هم وقتی محمود گبرلو امسال از سال‌های گذشته نیز، کم تسلط‌تر و پر اشتباه‌تر است؟ و حمیدرضا مدقق در برقراری ساده‌ترین شکل از دیالوگ ناموفق است؟

_ نبودِ پارکینگ و مسئله‌ی دسترسی به پردیس ملت که عمدتاً به سادگی هم نیست از نقاطِ ضعف پردیس ملت؛ که امسال با دقت و هوشمندی برطرف شده بود. طی قراردادی که شرکت تپ سی با جشنواره داشت رفت و آمدها به پردیس ملت با تخفیف ۶۰ درصدی و یک کد تخفیف اتفاق می‌افتاد که سهولت در جا به جایی را برای اصحاب رسانه فراهم کرده بود و جای پارک ماشین که هر چند گاهی با دقایقی معطلی امکان پذیر می‌شد اما این مسئله هم مرتفع شده بود.

_نظمی که در اجرای به هنگامِ مراسمِ فُتوکال(فرش قرمز و عکاسی از عوامل) و برگزاری نشست‌های خبری و آغاز و پایانش بود از نکات مثبتیست که می‌توان با اطمینان به آن اشاره کرد، البته غافل نبودیم از رفتارِ تحکم آمیز و تبعیض‌های برخی که بیشتر متوجه عکاسان بود و برخوردهای نه چندان محترمانه‌ی بعضی از عوامل تشریفات با اصحاب رسانه.

_اختتامیه‌ی جشنواره فیلم فجر سرِ ساعت مقرر با نظم و سرعتِ درستی آغاز شد و تا پایان پیش رفت، هر چند محمدرضا شهیدی‌فر که به موفقیت و محبوبیت در اجراهای تلویزیونی می‌شناسیم‌اش؛ انتخابِ خوبی برای اجرای این برنامه به نظر نمی‌رسید اما از حق نگذریم که اختتامیه با مدیریتِ صحیح و با حداقلِ مسئله و حاشیه به سرانجام رسید.

این جشنواره سربلندتر بود اگر ملاحظاتِ برخی نام‌ها و لینک و لابی‌ها در گوشه و کنارش گریبانگیرِ زحماتِ برگزار کننده‌هایش نشده بود، اگر با احترام به گفته‌ی خود و قانون، اسامی اصحاب رسانه در زمانش منتشر می‌شد. با این وجود، جشنواره‌ی ۳۷ از حیث برگزاریِ اجرایی، از بالاترین امتیاز نسبت به ادوار گذشته‌ی خود، برخوردار بود.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید