داود رشیدی همیشه برای من "بی بی چلچله" بود . برای من که در شش ماهگی از پدرم دور شدم و وقتی که دیدمش با او بسیار بیگانه بودم وهر وقت این فیلم را می دیدم با تمام تفاوت هائی که بین زندگی و کودکی در رفاه من بود اما از نظر حسی باز هم من ، آن کودک بودم و آن راننده ی کامیون پدری بود که هرگز نشناختمش حتی وقتی ازدنیا رفت .
داود رشیدی با آن نوع ادای کلمات گاه لکنت دارش که مثل "آنتونی کوئین" امضائی شده بود پای کلام دلنشینش تا بیشتر به دل بنشیند به قول پرویز آقای پرستوئی یکی از پنج تن سینمای ایران بود که تکرار نخواهند شد و نیاید روزی که "روسری آبی" مان بی صاحب شود ، "شهرزاد"مان بزرگ آقا نداشته باشد ، "پدرسالار" نداشته باشیم و "رضا خوشنویس" را کم بیاوریم.
پنج سال پیش بود که فهمیدم داود رشیدی هم بازی بهروز وثوقی در شاهکار "کندو" دچار سرطان پروستات شده است که خوشبختانه با این بیماری به خوبی مبارزه کرد اما متاسفانه افراد مستعد به بیماری آلزایمر که در سنین بالا تحت جراحی قرار می گیرند و یا دچار شوک و ضربه ای می شوند ، این پروسه را سریعتر طی می کنند و در مورد "شش انگشتی"هزاردستان چنین شد و همسر بی نظیرش "احترام برومند" نازنین ، نوستالژی کودکی نسل من تا دم آخر عاشقانه از او مراقبت می کرد تا که امروز در اولین ساعات بامداد...
داود رشیدی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که در سالهای اخیر از بیماری آلزایمر رنج میبرد، 5 شهریورماه بر اثر ایست قلبی درگذشت
داود رشیدی زاده ۲۵تیر ۱۳۱۲در تهران و دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. او در مجموعههای تلویزیونی گوناگونی مانند "ولایت عشق"، "هزار دستان"، "آوای فاخته"، "عطر گل یاس"،" آخرین ستاره شب"و ... بازی کرد.
از جمله نمایشهایی که اجرا کرد میتوان به "در انتظار گودو"، "ریچارد سوم"، "پیروزی در شیکاگو"، "منهای دو"، "آقای اشمیت کیه؟ " و ... اشاره کرد.
از جمله فیلمهای سینمایی که در آنها بازی کرد میتوان به آثاری چون "کمال الملک"،"ملاقات با طوطی"،"زمهریر" و ... نام برد.
داوود رشیدی از خاندان حایری مازندرانی دارای اصالت بابلی بود. پدر او عبدالامیر رشیدی و پدربزرگش علامه ابنالشیخ حائری از روحانیان مشروطه خواه و جدش آیتالله زینالعابدین حائری مازندرانی از مراجع تقلید عصر قاجار بود.
این استاد زنده یاد اولین بار زمانی که هفت ساله بود توسط دختر عمهاش دکتر طوسی حایری به عبدالحسین نوشین برای بازی در نمایش مردم معرفی شد. در سال ۱۳۴۳به تهران آمد و در اداره تئاتر آن زمان وابسته به وزارت فرهنگ و هنر استخدام شد. سپس گروه تئاتر امروز را پایهگذاری کرد که هنرپیشگانی مانند: پرویز فنیزاده، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار، سیاوش طهمورث، مرضیه برومند، سوسن تسلیمی، به عضویت در این گروه درآمدند.
در سال ۱۳۵۲از اداره تئاتر به تلویزیون ملی ایران رفت و در سمت مدیریت گروه نمایشها و سرگرمیهای آن سازمان (شامل: سریالها، مسابقات، تئاترهای تلویزیونی) مشغول به کار گردید. رشیدی از سال ۱۳۵۰با فیلم سینمایی "فرار از تله" وارد عرصه بازیگری سینما گردید و علاوه بر بازیگری و کارگردانی در سینما، تلویزیون و تئاتر به تهیه کنندگی سینما نیز روی آورد.
سی و یک نما درگذشت این هنرمند بزرگ را به لیلی رشیدی و خانواده محترم برومند و نیز جامعه هنری تسلیت میگوید.