سه شنبه, 18 بهمن 1401 20:37

ربط دادن میانسالی بازیگران زن به حضورشان در سینما، دقیقا تایید جنبش "می تو" است

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

سی و یک نما - بهروز افخمی زیرک و باهوش است تا جایی که توانست خودش را به بهارستان هم برساند و نماینده مردم در مجلس شود. حالا هم می‌داند که در کنار امیر قادری، زوج خوبی برای تنوع یک برنامه تخصصی سینمایی هستند. انتخاب امیر قادری را به شبکه و  تهیه‌کننده و کارگردان نسبت نمی‌دهم چون می‌دانم اگر بهروز افخمی نمی‌خواست، نمی‌شد و چه بسا پبشنهاد او بوده باشد. دخانچی هم که نیامد و قادریِ دیگر، این پزشکِ منتقد سینما هم خوش صحبت است، کاتالیزور خوبی هم هست و مثلث جذابی را تشکیل داده‌اند.

اما امیر قادری واقعا بازی خورده است. بیشتر به عنوان بازیگر دعوت شده تا منتقد، به نظرم.

نه اینکه موافق "تحمیل تحریم" باشم که بارها گفته‌ام: "دموکراسی و آزادی یعنی حق انتخاب، انتخاب از روی اعتقاد و نه از ترس یا فرصت‌طلبی."

روزگار سخت جشنواره چهل و یکم سخت است، چرا که خیلی‌ها واقعا معترضند، خیلی‌ها برای منافعشان تحریم کردند، خیلی‌ها از ترس واکنش‌ها، نیامدند و البته عده‌ای هم برای به دست آوردن موقعیت‌هاست که آمده‌اند. عده‌ای که آمدند بی آنکه ذره‌ای اعتقاد به حضور در جشنواره داشته باشند یا بخواهند حمایتش کنند و به نوعی آمده‌اند تا برای آینده سرمایه‌گذاری کنند. و عده‌ای که با کمال میل آمده‌اند اما نمی‌دانند کجا هستند، چرا که هیچ‌چیز سر جای خودش نیست.

هر کس بخواهد بگوید که بهروز افخمی شخصیت کاریزماتیکی نیست، حتما یا به ما دروغ می‌گوید و یا به خودش. افخمی حتی وقتی حرف غلطی هم میزند مخاطب نمی‌تواند بی‌اعتنا از کنارش بگذرد و سِحر کلام دارد.

از خصوصیات او اینکه وقتی حق با اوست در مقابل مخالفش، آرام و صبور است و از باورش دفاعی نمی‌کند و درست زمانی برآشفته می‌شود و از موصوعی دفاع می‌کند که یقین دارد حق با او نیست. درست مثل دیشب که برای دفاع از خود گفت که همه‌چیز شوخی بوده. مگر برنامه تخصصی زنده تلویزیون با کسی شوخی دارد؟! به‌قول خود ابوالقاسم طالبی: "به کجا چنین شتابان؟" که نام سریالی از او بود که تصادفا هم سریال بدی نبود.

وضعیت پیمان جبلی هم کم از جشنواره فجر ندارد و رئیس صدا و سیما هم نمی‌خواهد فرصت "برنامه هفت" را که این شب‌ها مخاطبی هم دست و پا کرده، از دست بدهد.

(یکی خود من که در سال‌های اخیر، اول خروجی تلویزیون را دیده‌ام و بعد به حالش گریسته‌ام و هرگز اعتقادی به بایکوت نداشته و ندارم و هفت را هم دنبال می‌کنم.)

پیمان جبلی با وجود اینکه می‌داند در برنامه هفت نه صرفا به بازیگران زن بلکه به همه‌ی مخاطبین توهین شده، اما از طالبی و افخمی دفاع می‌کند!!

تا یادم نرفته بگویم؛ جالب است که افخمی هر شب بعد از ساعت یازده (کنداکتور برنامه) و در زمان شروع "هفت" اصرار دارد به کودکان و نوجوانان مخاطب برنامه که قرار است فیلمسازان آینده باشند سلام می‌کند و جالب‌تر اینکه برنامه، همزمان و زنده از رادیو هم پخش می‌شود و سوال اینجاست که چنین جملاتی که (جسارتا) مفهومش این است: "چون سن بالا می‌رود و مشتری جنسی و به دست آوردن نقش کم می‌شود، بازیگران میانسال زن معترض شده‌اند"، برای این گروه سنی مناسب است؟ شما که خودتان دارید جنبش (می تو) را تایید می‌کنید وقتی سن را به درخواست برای حضور بازیگر زن ربط می‌دهید!!

 بگذارید به یارانه بگوییم سوبسید و به رایانه بگوییم کامپیوتر، اما نه معنی "منوپاز" را بچه‌ها بدانند  و نه در مورد یائسگی زنان و ارتباطش با بازیگری کنجکاو شوند.

و خلاصه اینکه امروز و بعد از بیانیه انجمن کارگردانان و انجمن بازیگران و خانه سینما، واکنش رییس سازمان سینمایی و حمایت او از حرف‌های ابوالقاسم طالبی، روزگار سینمای ایران و تلویزیون ملی را بیشتر از هر زمانی زیر سوال برد و .... برنامه هفت و میزبان و مهمانش را.

پ.ن:

رئیس صدا و سیما درباره اظهارات ابوالقاسم طالبی در برنامه زنده «هفت» و واکنش‌های انتقادی گفت:‌ «واکنش‌ها به این رفتارها، عکس‌العمل‌ها و کنش‌ها طبیعتاً متفاوت بوده است و آنچه که توسط مهمان و کارشناس برنامه‌ها مطرح می‌شود طبیعتاً موضع و نظر خودشان است.»

وی درباره ادبیات به کار رفته در این برنامه هم تصریح کرد: «آنچه که باید به آن توجه کرد این است که در فضایی که به مقدس‌ترین مقدسات ما در طول ماه‌های گذشته توهین شده و فتنه‌ای که پشت سر گذاشته‌ایم، طبیعی است که واکنش‌ها و عکس‌العمل‌هایی صورت بگیرد که البته بعضی از این نظرات با ادبیات بهتری می‌توانست بیان شود. شاید با ادبیات مناسبی بیان نشد اما واکنشی به آن رفتارها و اظهارنظرهایی است که در طول این چند ماه بیان شده بود.»

هما گویا

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید