شخصاً معتقدم اگر بدنه دولت به معنای عام آن و نه صرفاً قوه مجریه، مانند بسیاری کشورهای دیگر بهازای دریافت مالیات، خدمات به هنرمندان و بازیگران ارایه کند چرا باید از پرداخت مالیات نگران شویم؟ اما زمانی که یک بازیگر با نبود امنیت شغلی مواجه است، حقوقش بهعنوان یک مؤلف رعایت نمیشود، سهمی از بیمه درمانی و تامین اجتماعی بهمعنای بازنشستگی ندارد، در نبود این خدمات چرا یک بازیگر باید مالیات بپردازد؟
نسخه نهایی «قرارداد واحد سینمایی» هم تا جایی که اطلاع دارم در شرف تدوین است. جلسات طولانی و متعددی با نمایندگان صنوف مختلف درباره این قرارداد برگزار شده است. در مراکز خدمات مشاوره مسکن و ماشین، سالها است که قرارداد واحد وجود دارد، اما متاسفانه در چرخه تولید سینمای ایران هنوز چنین قراردادی وجود ندارد.
یکی از بزرگترین دغدغهها و نگرانیهای همکاران بنده در صنف بازیگری، حجم بالای مطالبات بهخصوص از تهیهکنندگان تلویزیونی است. نمیدانیم به کجا هم باید پناه ببریم و دادخواهی کنیم. در سینما جایی به نام شورای داوری وجود دارد که میتواند شکایت به آنجا برد و احقاق حق کرد، اما در همکاری با تلویزیون چنین امکانی وجود ندارد به خصوص در سالهای اخیر که ورود بیرویه تهیهکنندگان غیرحرفهای، موجب آسیب جدی به بدنه حرفهای سریالسازان و آبروی تلویزیون وارد شود.
در تمام دوران فعالیتم در صنف، هیچ گاه با این مورد هم مواجه نبودهام که تهیهکنندهای در سینما، بعد از آنکه فیلمش فروش اعجابآوری داشته، سراغ انجمن بازیگران سینما بیاید و بگوید من میدانم در این صنف ۱۰، ۱۵ بازیگر از کار افتاده هستند که نمیتوانند بازی کنند و میخواهم این بخش کوچک از سود فیلمم را به حمایت از این عزیزان اختصاص دهم زیرا این بزرگواران خشت اول سینمایی را گذاشتهاند که امروز آثار ما در آن به چنین سودهایی میرسد.
متن کامل این گفتگو را می توانید در خبرگزاری مهر دنبال کنید.