سونا مقدم دربارهی ساخت این مستند گفت : سه سال پیش در مسیر تحقیق در پدیدهی خشونت، خصوصا مواردی که قربانیانش را اغلب زنان تشکیل دادهاند، به مقوله عجیب و شوم اسیدپاشی برخورد کردم. این جنایت که با هدف انتقام و از بین بردن مابقی زندگی اجتماعی قربانی صورت میگیرد، جزو منفورترین اعمال است. وی با اشاره به مسیر سختش در راه پاسخ به سوال هایش در این رابطه گفت : "معصومه" جزو مشکل ترین تجاری زندگی فیلمسازی من بود، به خصوص که اولین تجربه مستند بلند کاری من به حساب میآمد.
مقدم گفت تمام تلاش من برای نشان دادن زیبایی های زندگی معصومه بود و اینکه وی می بایست ازجا بلند می شد و بقیه عمر خود را از سر می گرفت تا الگو و سر مشق دیگران باشد. در جریان ساخت فیلم، معصومه به چالشی بزرگ فراخوانده میشود تا تواناییهای هنریش را عیان کند. وی نهایتاً به سبکی از نقاشی با خط بریل میرسد و سعی میکند زندگی زیبایی هم برای تنها فرزندش فراهم آورد.
گفتنی است معصومه به طرز وحشیانهای به مدت هجده ماه پس از جدایی از همسرش مورد حمله اسیدپاشی از جانب پدر شوهرش قرار میگیرد و با وجود سوختگی و نابیناشدن شدید، برای گرفتن حضانت فرزندش تلاش میکند.
عوامل تولید فیلم مستند ۷۲دقیقهای «معصومه» عبارتند از: پژوهشگر، نویسنده، تهیهکننده و کارگردان: سونا مقدم/ تصویربردار: مهدی اصلانی/ تدوینگر: بابک بهداد/ صدابردار: علی علوی/ طراح صدا و میکس: انسیه ملکی/ تصحیح رنگ و نور و طراح پوستر: بهزاد نعلبندی/ طراح تیتراژ: شهرزاد درفشه/ مدیرتولید: عباس خدادادی/ دستیاران تصویر: عرفان مجاهد، مهرداد مقیسه، عادل نیسی/ دستیار تدوین: محمد قائمی/ مترجم: حسن شرفالدین/ با حضور: معصومه عطایی، مهناز کاظمی، زیور پروین، مهدی و محمد سید، مرحومه سمیه مهری و دخترش رعنا اقوانی، آرین همت، محسن مرتضوی.