امسال هم مثل چندین دوره از جشنواره فیلم فجر "مسعود نجفی" به شایستگی مدیر روابط عمومی فجر شد. فردی که پیشینهی روزنامهنگاری دارد و مورد تایید اهالی رسانه است. امسال مسعود نجفی از همهی سالهای قبل در دسترستر و صبورتر به نظر میرسد چرا که مجتبی امینی دبیر جشنواره،"چارچوبهایی را برای وی تعریف کرده که جای هیچ انعطاف و بازنگری در تصمیمها نیست البته ... در نهایت احترام.
باید از رسانههایی که سال گذشته و در آن شرایط سخت، همراه و همگام فجر بودند و مجتبی امینی و عوامل جشنواره را تنها نگذاشتند، مراتب قدردانی را داشت. برای مثال، اصلا مهم نیست فلان عکاس چند سال یا بهتر بگوییم چند ماه است که وارد حوزه عکاس/خبرنگاری شده، مهم این است که از کجا به جشنواره معرفی میشود و از طرف دیگر عکاسانی که بالای ده سال حصور در جشنواره فیلم فجر را تجربه کردند، امسال پذیرفته نشدند.
تمام این اتفاقها قابل پیشبینی بود و البته موجه تا این مورد که قابل توجیه نیست:
امسال برخلاف سالهای گذشته حتی برای قرعهکشی فیلمها و رونمایی از پوستر جشنواره هم نسبت به اهالی رسانه بیاعتنایی شد. سالهای گذشته رسما و با تماس تلفنی از رسانهها دعوت میشد و بیشتر آنهایی که برای قرعهکشی روی صحنه میرفتند، خبرنگاران و منتقدان سینما بودند اما امسال کلا پروتکلها تغییر کرده بود و مجلس، مجلس خواص شده بود با کمترین پوشش خبری از زمان برگزاری آن که معمولا آنلاین پوشش داده میشد.
و اما در مورد پوستر جشنواره:
باید بگوییم که انگار پوستر این دوره جشنواره، وصفالحال است. بهگفتهی طراح پوسترِ با سابقه در طراحی پوسترهای نه چندان جذاب فجر، سروی را میبینیم که از ۴۲ سیمرغ شکل گرفته است.
اما ۴۲ سیمرغی که روی هم تلنبار شدهاند و گویی دارند همدیگر را خفه میکنند. نه ظرافتی، نه نگاهی و نه برداشتی که بخواهد نمایانگر همدلی این سیمرغها باشد حتی اگر به بلندا و استقامت سرو شوند.
گفتنی است؛ امسال (تا امروز)، نشست رسانهای جشنواره که پیش از این و در دورههای قبل برگزار میشد و اهالی رسانه و خبرنگاران پرسشهایشان را قبل از برگزاری مراسم، مطرح میکردند نیز برگزار نشده است.
برای چهل و دومین جشنواره فیلم فجر، دبیر و مدیرانش آرزوی موفقیت میکنیم و امیدواریم یکی از بهترین دورهها با بهترین فیلمها را شاهد باشیم و ببینیم.
در ادامه جدول نمایش فیلمهای چهل و دومین جشنواره فیلم فجر را در برج میلاد میبینیم.
تغییر جدول نمایش فیلم ها در خانه جشنواره:
با توافق تهیه کنندگان دو فیلم و موافقت دبیرخانه جشنواره و صورت جلسه فی مابین فیلم سینمایی «شکارحلزون» به کارگردانی محسن جسور و تهیه کنندگی مصطفی سلطانی در روز اول پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه جشنواره سانس دوم و فیلم سینمایی «احمد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیه کنندگی حبیب الله والی نژاد در روز پایانی جشنواره جمعه ۲۰ بهمن ماه به نمایش در میآید.
دیدگاهها
با سلام و احترام.
ما نیز برای شما آرزوی موفقیتهای هر چه بیشتر داریم
لطف شما پاینده.
یقینا یک طراح، به تعبیر و برداشت نادرست از اثر خود حساس است. من هم عرض کردم حتی نظر منفی بهتر از نظر ندادن است. از آنجایی که نظر شما مربوط به بخش فنی اثر بود و نه محتوایی من پاسخ دادم. این اثر گامی رو به جلو در گرافیک ایران بوده و آثار آن به مرور نمایان خواهد شد. بهتر است به این فکر کنیم که سینمای ایران متعلق به کشور ایران است. ما همه برای ایران کار میکنیم. من برای اعتلای هنر ایران کار میکنم و نه صرفا برای یک جشنواره. برای شما آرزوی موفقیت میکنم.
جناب آقای بیدقی، طراح با سابقه و محترم سلام
یقینا ما به عنوان یک رسانه از جشنواره فیلم فجر، به دلیل بیاعتناییاش به رسانهها گلهمندیم و فکر نمیکنم با پنهانکاری و گوشه کنایه گله کرده باشیم.
اما نه غرض داریم و نه مرض که بخواهیم طراحی شما را بیجهت زیر سوال ببریم و واقعا برداشت ما از این طرح پوستر همین بوده . شما طراح و گرافیست صاحب نامی هستید و ناآشنا با شما نیستیم و مخصوصا نام شما ذکر نشده است. یک اثرِ خوب، خودش از خود دفاع میکند و نه خالقش.
ممنون که اعتنا کردید و حتما کامنت شما به مطلب اضافه خواهد شد.
ضمن اینکه ما حتی سال گذشته که در جشنواره حضور نداشتیم، تمام اتفاقهای جشنواره را پوشش دادیم بدون تخریب و سیاه نمایی. با سپاس