چهارشنبه, 17 مرداد 1403 00:47

امیر نادری: "من و سعید راد با خداحافظ رفیق متولد شدیم" / سرنوشت عجیب یک بازیگر

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
امیر نادری: "من و سعید راد با "خداحافظ رفیق" متولد شدیم / سرنوشت عجیب یک بازیگر امیر نادری: "من و سعید راد با "خداحافظ رفیق" متولد شدیم / سرنوشت عجیب یک بازیگر سی و یک نما

سی و یک نما - دو هفته‌ای از درگذشت سعید راد می‌گذرد و تعدادی از همکاران و دوستداران این بازیگر قدیمی عصر دوشنبه، ۱۵ مردادماه در مراسمی که به همت مجله بخارا برپا شد، در سالن سیف‌الله داد خانه سینما گردهم آمدند و از کشف استعداد و سال‌های پرکاری و افول این ستاره سینما گفتند و شنیدند.

در این برنامه که در ادامه سلسله نشست‌های مجله بخارا «شب سعید راد» نام داشت، علی دهباشی که اجرا را برعهده داشت، از اینکه برنامه در شرایطی برگزار می‌شود که سعید راد در این دنیا نیست، ابراز تأسف کرد.

سرنوشت عجیب یک بازیگر 

او سپس از علیرضا زرین‌دست - فیلمبردار باسابقه سینما - برای صحبت دعوت کرد که او نیز با تسلیت درگذشت سعید راد و اشاره به نقش‌های ماندگارش در سینما گفت: سرنوشت واقعا عجیب است. روزی من در طبقه بالای همین ساختمان فیلم «خداحافظ رفیق» را تدوین میکردم در حالی که سعید (راد) و امیر (نادری) هم کنارم بودند. سعید راد کسی بود که پایه ساخته شدن این فیلم را رقم زد. من او را از طریق برادرم می‌شناختم و بعدها همکاری و رفاقتی بین ما شکل گرفت. برادرم در آن زمان فیلمی ساخت با نام «فاتحین صحرا» (به عنوان تهیه‌کننده) که من از او خواستم نقشی به سعید بدهد و بعد از آن طرح «خداحافظ رفیق» را دادیم. ‌ وقتی امیر نادری او را دید گفت، «این خودشه» و پس از آن  با ۲۰ هزار تومان سرمایه سعید، فیلم را شروع کردیم.

shabesaeedrad (1).jpeg

امیر نادری با اشاره به رفاقت دیرینه‌ای که با سعید راد داشت، «خداحافظ رفیق» را فیلمی دانست که سعید راد و خودش با آن در سینما متولد شدند.

بخش ویژه این مراسم به صحبت‌های امیر نادری اختصاص داشت که بعد از پیگیری‌های فراوان امکان ارتباط با او میسر شده بود. ‌

نادری (کارگردان فیلم‌های خداحافظ رفیق، تنگنا، ساز دهنی و دونده) که گویا این روزها در امریکا در تدارک ساخت فیلمی جدید است، در یک پیام تصویری از سعید راد و رفاقتشان سخن گفته بود.

او با تاثر از درگذشت این بازیگر که او را هم بنا به تکیه کلام خودش «بچه» خطاب می‌کرد، گفت: «سعید رادِ رفیق، نمیدانم چه باید بگویم. اصلا نمی‌توانم باور کنم که این بچه دیگر نیست. عمر او دست خودش بود، معلوم بود ولی نمی‌دانم چه شد. سعید رفیق بود،  من چطور می‌توانم به او بگویم خداحافظ رفیق.»

نادری در بخشی دیگر از صحبت‌هایش به ماجرای ساخت «خداخافظ رفیق» اشاره کرد و افزود: «سعید راد را از طریق علی زرین‌دست شناختم. او هم بچه بزرگی است و امیدوارم واقعا عمر کند. ما قرار شد سه تایی فیلم «خداحافظ رفیق» را بسازیم. سعید برای راه انداختن این فیلم خیلی زحمت کشید حتی یکسری از طلاهای همسرش را برای فیلم فروخت. سعید داشت با این فیلم متولد می‌شد. من هم به عنوان کارگردان داشتم متولد می‌شدم. حتی علی هم که یکی دو فیلم برای برادرش گرفته بود، داشت متولد می‌شد و به نوعی سینمای خیابانی در ایران در حال متولد شدن بود.

آنچه سعید راد وارد سینمای ایران کرد بچه‌ی شهر بود. ما در اوایل دهه ۵۰ اون مدل بچه شهر را که جین و تی شرت بپوشد و بیلیارد بازی کند و قیافه مدرن داشته باشد، نداشتیم.

سر فیلم «تنگنا» به او رحم نکردم. خیلی اذیتش کردم. البته او را دوست داشتم ولی فیلمم را بیشتر دوست داشتم. می‌دانم حتما مرا بخشیده است.»

گزارش کامل این مراسم را در خبرگزاری ایسنا بخوانید.

شب سعید راد با توضیحی برای رفع حاشیه‌ها

shabesaeedrad (1).jpg

shabesaeedrad (2).jpeg

shabesaeedrad (3).jpg

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید