جمعه, 05 شهریور 1395 00:39

مهران مدیری: دستمزدم از "دورهمی" شصت میلیون تومان است نه سي ميليون! / رامبد جوان قطعا یکی از مهمان های من خواهد بود

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
مهران مدیری: دستمزدم از "دورهمی" شصت میلیون تومان است نه سي ميليون! / رامبد جوان قطعا یکی از مهمان های من خواهد بود مهران مدیری: دستمزدم از "دورهمی" شصت میلیون تومان است نه سي ميليون! / زندگینامه‌ام را در چهار جلد می‌نویسم

سی و یک نما- مهران مدیری در نخستین نشست مطبوعاتی خود از فیلم سینمایی ˝ساعت 5 عصر˝، ˝دورهمی˝ و نگارش زندگینامه‌اش سخن گفت.

می‌گویند مهران مدیری کارگردان بسیار سختگیری است و ارتباط چندان خوبی با رسانه‌ها ندارد، اما او عصر روز پنجشنبه در یک دورهمی خودمانی با اصحاب رسانه از ساخت اولین فیلم سینمایی خود" ساعت 5 عصر" همین‌طور برنامه تلویزیونی "دورهمی" گفت و صمیمانه به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

مهران مدیری در ابتدای این نشست که در هتل هما برگزار شد، درباره موضوع فیلم سینمایی "ساعت ۵عصر" گفت: هشت سال بود که تصمیم داشتم فیلم سینمایی بسازم، اما هر بار به دلایلی نمی‌شد، چرا که گاهی دوستان پیشنهادهای وسوسه‌برانگیزی برای ساخت سریال می‌دادند که اجازه ساخت فیلم را نمی‌داد و این زمان را نداشتم تا اینکه در نهایت امسال تصمیم گرفتم در دو ماهی که برنامه "دورهمی" به دلیل ماه محرم و صفر ضبط نمی‌شود، فیلم سینمایی‌ام را بسازم، چرا که اگر از این فرصت استفاده نکنم به سال بعد می‌افتد و شاید آن وقت بمیرم و فیلم نساخته باشم.

وی ادامه داد: قصه "ساعت ۵عصر" روایت کننده مشکلاتی است که برای همه ما در تهران پیش می‌آید، ولی چون به آن‌ها عادت کرده‌ایم و همواره با آن‌ها زندگی می‌کنیم، دیگر از دیدن آن‌ها شوکه نمی‌شویم، از بیرون دیدن و اغراق در آن می‌تواند ما را متوجه اطرافمان کند.

کارگردان "قهوه تلخ" افزود: همان‌طور که در برنامه سینمایی "هفت" هم گفتم شخصیت اصلی این فیلم فردی است که باید تا ساعت ۵عصر از یک نفر امضا بگیرد، اما یک سلسله اتفاقات عجیب‌وغریب می‌افتد که البته عجیب‌وغریب هم نیست. این فیلم یک نقطه صفر تا صد دارد که به ما نشان می‌دهد چگونه اتفاقات بزرگ‌تر می‌شود. این را هم باید بگویم که خیلی از اتفاقاتی که برای شخصیت اصلی می‌افتد اجتناب‌ناپذیر است.

حرفه‌ای‌های سینما در یک فیلم

مدیری در پاسخ به اینکه آیا قرار است با همان گروه سابق تلویزیونی خود در این فیلم همکاری کند، گفت: خیر به‌جز چند نفر از بچه‌های قدیمی که در پشت صحنه همکاری خواهند داشت، باقی افراد سینمایی هستند. افراد تشکیل‌دهنده این فیلم سینمایی گروه من در سریال‌هایم نیستند، زیرا تخصص افرادی که در سریال‌های من حضور داشتند تلویزیون بود و تخصص آن‌ها هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ ایده پردازی به کارهای تلویزیونی می‌خورد، بنابراین گروه "ساعت ۵عصر" کاملاً جداست. قطعاً حرفه‌ای‌های سینما در این فیلم حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه کار نگارش فیلمنامه همچنان ادامه دارد، بیان کرد: فیلمنامه در حال نگارش است و تا ۱۵روز دیگر به طور کامل آماده می‌شود و برای کسب مجوزها به وزارت ارشاد می‌فرستیم. این فیلم کاملاً رئال است و با اینکه فضای فانتزی ندارد، اما به شدت کمدی است و البته تلخ. کمدی این کار بسیار پررنگ است اما پایان تلخی هم ندارد البته این نظر من است و بستگی به این دارد که ما چگونه تلخی را تعریف کنیم. پایان این فیلم هم به گونه‌ای تمام می‌شود که شخصیت اصلی به همان نقطه اول و به یک روزمرگی می‌رسد. سکانس ابتدایی فیلم در پایان آن تکرار می‌شود و ما متوجه می‌شویم که دور باطلی وجود دارد. در واقع در این فیلم شما هم شاهد یک فضای انتزاعی هستید هم یک فضای سورئال و هم یک فضای کاملاً رئال.

کارگردان " مرد هزارچهره" در پاسخ به این سؤال که اگر به فیلمنامه اصلاحیه وارد شود آیا آن را تغییر می‌دهد یا خیر، عنوان کرد: این فیلم سینمایی به من انرژی می‌دهد که همه چیز را از اول آغاز کنم. در مورد اصلاحیه‌ها نیز باید بگویم در ارشاد قطعاً دچار تغییر نمی‌شود، چرا که موردی ندارد که بخواهد اشکالی ایجاد کند و چیز خاصی ندارد اگر هم باشد قطعاً با گفت‌وگو حل می‌شود. این فیلم از آن دست فیلم‌هایی است که یا نباید ساخته شود یا اگر ساخته می‌شود باید خوب ساخته شود. اگر به این صورت نباشد یک فیلم بد می‌شود، که من نمی‌گذارم این اتفاق برای "ساعت ۵عصر" بیفتد. اگر شده هر سکانسی را ۲۰بار هم تکرار کنم این کار را می‌کنم.

سیامک انصاری بازیگر اصلی نخستین فیلم مدیری

مدیری درباره بازیگر اصلی این فیلم نیز گفت: سیامک انصاری بازیگر اصلی این فیلم است. این فیلم چهار بازیگر دیگر نیز دارد که یکی از آن‌ها خودم خواهم بود به اضافه اینکه صدها نفر از مردم ما را در این کار همراهی می‌کنند.

این کارگردان ادامه داد: من در تمام این سال‌ها دوست نداشتم سکانس‌های خارجی ضبط کنم، اما این فیلم تلافی همه آن‌ها را درمی‌آورد. به این دلیل که ۹۰درصد از سکانس‌های این فیلم خارجی است و در تهران ضبط می‌شود.

مدیری در ادامه با اشاره به نقدهای اجتماعی که در فیلم سینمایی "ساعت ۵عصر" وجود دارد، گفت: این فیلم سراسر نقد اجتماعی است. در این فیلم شهری مانند تهران داریم که آن را به مثابه تیمارستانی می‌بینیم که هزاران نفر در آن به دنبال کارهای مختلف می‌چرخند. این فیلم از شروع تا پایان نقد اجتماعی است و به شدت این نقد فرهنگی – اجتماعی دیده می‌شود و کلیت قصه نیز بر همین اساس است.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه "ساعت ۵عصر" چقدر به کارهای تلویزیون او شباهت دارد، اظهار کرد: این فیلم هیچ ربطی به آثاری که پیش از این ساخته‌ام ندارد، نه به لحاظ ساختار و نه به لحاظ نوع نگاه و موضوع. برخی هنگامی که از آثار تلویزیونی به سمت ساخت آثار سینمایی می‌روند همواره آن نگاه، دکوپاژ و نوع قاب‌بندی‌ها را با خود به آن کارها می‌آورند و در واقع در سینما یک فیلم تلویزیونی می‌سازند اما من سعی می‌کنم این طور نباشد و ردی از آثار تلویزیونی‌ام دیده نشود.

فراخوان ندارم

مدیری در ادامه در پاسخ به این سؤال که این کار چه سختی‌هایی برایش به همراه دارد، نیز گفت: ساخت "ساعت ۵عصر" به دلیل حضور تعداد زیادی از افراد، نوع تصاویر و انبوه جمعیتی که در آن حضور دارند، کار سختی برای من است اما این سختی قابل مقایسه با سختی‌های کارهای تلویزیون نیست. سختی این کار به عظمتش است و نیازمند فکر بسیار است. خروجی فیلم نباید به گونه‌ای شود که مردم بگویند تو در سریال سازی موفق‌تر هستی، پس برو همان سریال‌هایت را بساز. این به نظر من فاجعه است. باید این آمادگی و انگیزه وجود داشته باشد که کسی این حرف را نزند.

بازیگر " پل چوبی" در پاسخ به سؤال خبرنگار هنرآنلاین درباره جذب بازیگر از طریق فراخوان‌های تلگرامی بیان کرد: افراد زیادی هستند که می‌توانند به ایفای نقش در این فیلم بپردازند و من فکر نمی‌کنم نیازی به انتشار فراخوان اینترنتی باشد. ما در "قهوه تلخ" و "مرد هزارچهره" صحنه‌هایی داشتیم که بسیار پربازیگر بودند و کنترل آن افراد بسیار سخت بود، اما در این فیلم تدابیری اندیشیده‌ایم که نه خودمان اذیت شویم و نه بازیگرانی که قرار است ایفای نقش کنند.

وی در ادامه درباره استفاده از جلوه‌های ویژه نیز عنوان کرد: معتقدم هر چیزی باید اصل باشد نه جلوه‌های ویژه، اما اگر کسی بیاید و بگوید از جلوه‌های ویژه به شکلی استفاده کرده است که فرقی با اصل ندارد می‌شود روی آن فکر کرد.

مدیری درباره انتخاب عنوان فیلم نیز گفت: نام این فیلم به این دلیل "ساعت ۵عصر" است که شخصیت اصلی آن تنها تا ساعت ۵عصر وقت دارد که یک امضا بگیرد. ضمن اینکه کلمه زیبایی است و از سوی دیگر نام یکی از شعرهای گارسیا لورکا شاعر اسپانیایی است که از بچگی در ذهنم بود و بسیار دوستش دارم، اما دلیل انتخاب عنوان فیلم نبود. تنها به دلیل موضوعیت خود فیلم، نام فیلم را این‌گونه انتخاب کردم.

وی درباره زمان فیلمبرداری "ساعت ۵عصر" نیز عنوان کرد: ضبط برنامه "دورهمی" تا 10 مهرماه ادامه دارد و بعد متوقف می‌شود، به احتمال زیاد بین ۱۱تا ۱۵مهرماه فیلمبرداری آغاز می‌شود و تا آبان ماه کار فیلمبرداری به پایان می‌رسد.

بازیگر "دایره زنگی" درباره انتخاب سیامک انصاری که همواره در آثار او حضور دارد، در نقش اصلی این فیلم نیز گفت: سیامک انصاری در همه این سال‌ها با ایفای این نقش‌ها مشغول تمرین برای بازی در این فیلم بود. شخصیت اصلی این فیلم فردی است که همه بلاها به سرش می‌آید. فکر می‌کنم هنوز بهترین گزینه برای این نقش سیامک انصاری است.

مدیری همچنین درباره حضور در جشنواره سی و پنجم فیلم فجر و دریافت سیمرغ جشنواره نیز اظهار کرد: بله فیلم را قطعاً به جشنواره می‌رسانم و امیدوارم که در جشنواره بتواند جایزه بگیرد، فکر می‌کنم بتواند چند جایزه را از آن خود کند.

وی درباره اینکه در برنامه "هفت" گفته بود دیگر نمی‌خواهد در تلویزیون سریالی بسازد، گفت: من دیگر توان ساخت سریال ندارم. سریال‌سازی دنیای سخت خود را دارد که یک کارگردان باید در طول ۹ماه یک سریال بسازد و من دیگر توان آن را ندارم. البته دیگر علاقه‌ای هم ندارم مگر کارهایی مثل "دورهمی" پیش بیاید که حضور در آن‌ها را قبول کنم، اما دیگر توان و جان ساخت سریال را ندارم.

دستمزد 20 میلیاردی

کارگردان" ساعت خوش" در جواب به این سؤال که پس از مرگ کیارستمی آیا می‌خواهد فیلمی درباره مسائل و خطاهای پزشکی بسازد، عنوان کرد: من "در حاشیه" را با موضوع قصور پزشکی ساختم و همان برایم کافی بود. ما حتی در "دورهمی" درباره مرگ آقای کیارستمی صحبت کردیم، اما تلویزیون آن قسمت‌ها را حذف کرد چرا که هنوز چیزی درباره مرگ کیارستمی مشخص نیست، بنابراین فعلاً تا مشخص شدن وضعیت پرونده وی نمی‌توان دراین‌باره صحبتی کرد.

در ادامه این نشست صحبت از دستمزد مهران مدیری در برنامه "دورهمی" شد که در برخی رسانه‌ها ۳۰میلیون تومان قید شده بود، مهران مدیری نیز در پاسخ به این سؤال خیلی جدی گفت: دستمزد من برای هر برنامه" دورهمی" ۳۰میلیون تومان نیست و نمی‌دانم چرا روزنامه‌ها که باید علیه شایعات عمل کنند، درست مطالب را انعکاس نمی‌دهند. من برای هر قسمت ۶۰میلیون تومان می‌گیرم و اصلاً می‌گویم چرا کار آدم را خراب می‌کنید و می‌گویید ۳۰میلیون تومان.

وی در پاسخ به اینکه دستمزدش برای ساخت فیلم سینمایی‌اش چقدر است، گفت: ۲۰میلیارد تومان و در برابر تعجب خبرنگاران هم فقط گفته خود را تکرار کرد.

مدیری در ادامه درباره اینکه چرا خودش به عنوان بازیگر اصلی در این فیلم ایفای نقش نمی‌کند، نیز اظهار کرد: قطعاً اگر من بازی می‌کردم خیلی جذاب‌تر می‌شد اما اینکه همزمان یک فیلم اینچنینی بسازم و در آن بازی کنم کار سختی است.

کارگردان "جنگ 77" در ادامه درباره استفاده و حضور بازیگران چهره در آثارش بیان کرد: سریال‌های من فرمول و بازیگران خاص خودش را می‌خواهد. در طی این سال‌ها از بسیاری از استارها دعوت کردم ولی خودشان گفتند که نمی‌توانند کار کنند و به همین دلیل هم نخواستند که حضور داشته باشند. این سبک کارهای فرمول خودش را دارد و به همین دلیل برخی از کارگردانان که در این زمینه فعالیت کردند نتوانستند کار موفقی تولید کنند.

برشی از 40 سال تاریخ ایران

وی درباره این پرسش که آیا قصد دارد درباره خود فیلمی بسازد؟ گفت: فیلمی درباره خودم نمی‌سازم، اما از سال آینده شروع به نگارش زندگینامه خودم می‌کنم که فکر می‌کنم حدود چهار جلد باشد. این زندگینامه از چهار سالگی تا حال حاضر من را شامل می‌شود که می‌توانم بگویم یک برش ۴۰ساله از تاریخ ایران شامل زندگی اجتماعی، فرهنگی، جنگ و هنر می‌شود.

مدیری همچنین درباره نگاه جهانی فیلم سینمایی " ساعت ۵عصر" گفت: در این فیلم شخصیت‌ها زیاد حرف نمی‌زنند. صفر تا صد آن را اتفاقات و موقعیت‌هایی تشکیل می‌دهد که روند کلی فیلم را رقم می‌زند که این امر خود یک زبان جهانی است.

وی در ادامه با اشاره به "دورهمی" و تجربیاتی که در آن به دست آورده است، بیان کرد: "دورهمی" را خیلی دوست دارم، زیرا وقتی روی صحنه می‌روم و برای یک جمعیت حرف‌هایی می‌زنم که تا حالا کسی آن‌ها را بیان نکرده است، حس خوبی به من دست می‌دهد. این تجربه حس اجرای تئاتر را هم به من القا می‌کند که بسیار خوشایند است. من می‌خواهم در "دورهمی" نشان دهم آن هنرمندی که الگوست و مردم برای آن بسیار هیاهو دارند، این است که می‌بینید. می‌خواهم نشان دهم آدمی که بلیت‌های کنسرتش خیلی زود تمام می‌شود این است. درواقع دوست دارم بخش‌های دیگرش را هم به مردم نشان دهم چون بعضی از هنرمندان چیز دیگری از خود را نشان می‌دهند. در حالی که هیچ دانشی درباره موضوعات پیرامون خود ندارند، نه کتاب می‌خوانند و نه هیچ چیز دیگر و به نظرم این یک فاجعه است.

مهران مدیری در بخش دیگری از این نشست به برخی انتقادات که نسبت به او مبنی بر ارتباط خوب نداشتن با اهالی رسانه مطرح می‌شود و نیز برخوردی که با برخی اهالی رسانه در پشت صحنه "دورهمی" پیش آمد، بیان کرد: آنچه از قول من درباره مصاحبه نکردن و برخی مسائل دیگر به خبرنگارانی که به "دورهمی" آمده بودند گفته شد، حرف‌های من نیست و بابت آن عذرخواهی می‌کنم، اما واقعیت این است که در این سال‌ها دستیاران و مدیران تولیدی که با آن‌ها کار کرده‌ام قراری با هم گذاشته‌اند که هر اتفاقی می‌افتد مدیری نفهمد. آن‌ها خودشان این تصمیم را گرفته‌اند و اجرا هم می‌کنند. من خیلی دیر متوجه این مسئله شدم و سال‌ها طول کشید که بفهمم آن پشت چه اتفاقی می‌افتد و وقتی فهمیدم یک روز گفتم این کار فشار بیشتری به من وارد می‌کند.

وی افزود: وقتی هم خودم آمدم وسط که ماجرا را حل کنم کار خیلی سخت شده بود. به همین دلیل خواستم چنین نشستی برگزار شود و هرچند وقت یک بار هم آن را تکرار خواهیم کرد.

مدیری همچنین درباره جمله‌ای که در یک مصاحبه گفته بود "هرکس با عمه‌اش قهر می‌کند روزنامه‌نگار می‌شود" گفت: این را درباره همه روزنامه‌نگاران نگفتم، ولی معتقدم گاهی اتفاقاتی می‌افتد که برای حرفه خبرنگاری خوب نیست. هرچند در همه حرفه‌ها وجود دارد، اما گاهی یک چیزهایی تیتر می‌شود برای دیده شدن و فروش بیشتر که به زندگی و آبروی یک آدم لطمه می‌زند.

رامبد جوان مهمان "دورهمی"

وی در پایان این نشست در پاسخ به سؤال دیگر درباره اینکه آیا در آینده از رامبد جوان که کارگردان برنامه "خندوانه" و رقیب "دورهمی" است دعوت می‌کند یا خیر بیان کرد: این دو برنامه با یکدیگر متفاوت هستند و ساختارشان کاملاً از هم جداست پس رقیب هم نیستند ممکن است شباهت‌هایی به هم داشته باشند، اما رقیب نیستند و قطعاً یکی از مهمانان بعدی برنامه ما رامبد جوان خواهد بود.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید