سی و یک نما_ امروز ۲۵ مهر ماه و در نخستین روز از سی و چهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران ساعت ۱۹:۳۰ در سالن شماره ۵ چارسو آیینی برگزار میشود، که در آن از دو کتاب «فیلم کوتاه همایش بینالمللی مطالعات فیلم کوتاه تهران: گذشته، حال، آینده» و «ساختن یک فیلم کوتاه» رونمایی میشود.
به گزارش ستاد خبری سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، بخش «کتاب و سینما» که به اقتباسهای ادبی و سینما اختصاص دارد به همت خانه کتاب با حضور سیدصادق موسوی، دبیر سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب، هوشنگ مرادی کرمانی و هادی مقدمدوست، داور این بخش برگزار میشود.
در این مراسم از کتاب «فیلم کوتاه همایش بینالمللی مطالعات فیلم کوتاه تهران: گذشته، حال، آینده» با حضور اعضای کمیته علمی همایش روحالله حسینی، محمدحسین تمجیدی، سعید توکلیان، احمد ضابطی جهرمی و برگزیدگان مقالات رونمایی میشود. این کتاب شامل ۳۲ مقاله از نخستین همایش بینالمللی مطالعات فیلم کوتاه تهران، گذشته، حال، آینده است که در حاشیه جشنواره سال گذشته با رویکرد تقویت بنیان علمی و پژوهشی فیلمسازان فیلم کوتاه برگزار شد و تلاش دارد تصویری از اندیشههای کاوشگر، خلاق و نظریهپرداز در عرصه فیلم کوتاه را در مقابل مخاطبان قرار دهد.
«ساختن یک فیلم کوتاه» نوشته روبرتو مولیترنی ترجمه صنم نادری دیگر کتابیست که در این مراسم از آن رونمایی میشود.
نمایشگاه «کتاب و سینما» که به همت انتشارات آبان برپا شده است در این مراسم افتتاح خواهد شد. در این نمایشگاه ۵۰۰ نسخه کتاب در حوزههای سینما، عکاسی و ادبیات داستانی عرضه شده است.
هوشنگ مرادیکرمانی نیز امروز مهمان ویژه افتتاحیه سیوچهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران خواهد بود.
هوشنگ مرادیکرمانی، خالق «قصههای مجید» که یکی از معروفترین اقتباسها از اثر او صورت گرفته است، بهعنوان مهمان ویژه بخش جنبی «کتاب و سینما» سیوچهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران امروز در افتتاحیه این جشنواره حضور خواهد داشت. هادی مقدمدوست، داور بخش جنبی «کتاب و سینما» نیز در این مراسم حاضر خواهد بود.
کیانوش عیاری نیز به مناسبت برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران یادداشتی را در اختیار ستاد خبری جشنواره قرار داد.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
«فیلم کوتاه ساختن، یک هدف نیست؛ در بیشتر موارد استارتی برای شروع است؛ شروعی که قرار است به ساخت فیلم بلند ختم شود؛ شروعی که عاقبت آن شکلگیری حرفه سازنده فیلم کوتاه خواهد بود. اما اگر این برنامهریزی آگاهانه یا ناآگاهانه برای آینده تحقق یابد و فیلمساز فیلم کوتاه پا به عرصه سینمای حرفهای بگذارد دیگر دلیلی برای فکر کردن به ساخت فیلم کوتاه ندارد. امکانات بیشتر فیلم بلند حرفهای هر کسی را متقاعد میکند که دو دستی حرفه اش را بچسبد و به دوران جذاب تجربهگری فکر نکند. اما ممکن است یک فیلمساز حرفهای که در گذشته فیلم کوتاه میساخته قادر به سازش با سانسور و اختناق نباشد و یاد دوران شیرین ساخت فیلم کوتاه بیفتد و بخواهد با رجوع به آن دوران هوای پاک را به ریههایش بکشاند. اما این اتفاق از فرط کمیابی فقط یک حسرت دور از دسترس است و همانند نگاه دلشکسته یک فرد بزرگسال به خاطرات سرزنده کودکیاش …
من نمیدانم وقتی میکل آنجلو آنتونیونی تصمیم گرفت برای ساخت فیلمی بلند با دوربین هشت میلیمتری به چین برود در پی چه گمشدهای بود؟!
آیا میخواست فیلمی بسیار ارزان بسازد یا به آزادگی دوربین آماتوری به منزله نماد پرواز به هر جایی که دوست داشت محتاج بود؟
همراهان او در ساخت این فیلم حتما آماتور نبودند و از میان همان یاران حرفهای سابق انتخاب شده بودند. در این صورت او از دوربین هشت میلیمتری چه میخواست؟
اگر به آن چه که خودش گفته توجه نکنیم شاید فکر میکرده این دوربین برای او شانس میآورد، یا همانند هالهای امن او را از بدشانسی در امان نگه میدارد و شاید هم برای فیلمش فرخنده و پر برکت باشد…
بهیاد بیاورید مردی را که باید به سفری سخت و خطرناک برود و مادرش به او دم خرگوش یا دندان حیوانی یا سنگ سلیمانی بدهد، تا بلایا از او دور باشد.
من فکر میکنم آنتونیونی دوربین آماتوری را برای شگون با خود به چین برده بود.»
سیوچهارمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران ۲۵ تا ۳۰ مهرماه سالجاری برابر با ۱۷ تا ۲۲ اکتبر ۲۰۱۷ به دبیری سیدصادق موسوی در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.