پنج شنبه, 30 بهمن 1393 17:57

نگاهی به فیلم "تمشک" ساخته سامان سالور / این بچه حق زندگی دارد

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
نگاهی به فیلم "تمشک" ساخته سامان سالور / این بچه حق زندگی دارد نگاهی به فیلم "تمشک" ساخته سامان سالور / این بچه حق زندگی دارد

هما گویا (سی و یک نما) – تمشک با سکانسی شروع می شود که حمید (مهدی پاکدل ) و هما (نیکی کریمی ) آماده سفر هستند . چمدان ها بسته می شود و در لا به لای محتویات چمدان و گوشه و کنار ، لباس ها ووسائلی را می بینیم که نشانی از حضور یک نوزاد در این خانواده کوچک دارد اما خبری و یا تصویری از او نیست. اتومبیل در راه دچار سانحه می شود ، هما میمیرد و حمید هم حافظه اش را از دست می دهد.چمدان حاوی وسائل بچه بصورت معمائی در می آید که  اطرافیان و نزدیکان این زوج از آن بی خبرند.

"رضوان" (با بازی بسیار خوب سمیرا حسن پور ) پاسخ این سوال و معماست . معمائی که بیننده با وارد شدن به زندگی رضوان و فلاش بک ها به آن پی می برد اما همچنان معمائی حل نشده و پر از سوءتفاهم برای شخصیت های فیلم باقی مانده است. در حقیقت هما و حمید که زوجی نابارور هستند تصمیم میگیرند پنهانی و در نقطه ای دور از خانه رحمی را اجاره کنند و صاحب بچه شوند اما خیال ندارند کسی از این راز باخبر شود . رضوان که سالهاست از همسر بیمار و از کار افتاده اش مراقبت می کند به دلیل پاره ای از مشکلات ، قبول می کند تا فرزند این دو را در رحم خود بپروراند. اما حالا زن مرده و مرد هم هیچ چیز را به یاد نمی آورد.از طرفی حالا او با تهمت بد نامی نیز دست به گریبان شده است . آیا این بچه حق زندگی دارد؟

از اینجای قصه به بعد ما با یک زن ، زندگی او ، رویاروئیش با این زوج که زندگی او را تحت الشعاع قرار دادند در فلاش بک وحقانیت و تلاشش برای رسیدن به باورهایش در زمان حال مواجه میشویم ....

سامان سالور هنرمندی است که می داند چه می خواهد بگوید اما نمی داند که چطور باید بگوید . این ضعف را در فیلم قبلی او

سیزده 59 هم دیده بودم . هم موضوع این فیلم و هم قصه ی تمشک طرح های خوبی بودند که مثل یک دانه مرغوبی که درست کاشته نشده ، بار خوب ندادند.گر چه خیلی از منتقدین و مردم بر این اعتقاد هستند که موضوع رحم اجاره ای طرحی تکراری و بی کشش است اما نگاه سامان سالور به این مقوله از زاویه ای متفاوت است که می توانست یکی از بهترین فیلم های جشنواره سی و دوم باشد و بازی های خوبی هم داشت.اما با وجود تدوین ماهرانه "هایده صفی یاری" در فیلمی که روایت خطی ندارد و فیلمبرداری خوب "محمود کلاری" ،در تصویر چندان موفق نیست و نتوانسته فرم ، ساخت و از همه مهمتر ریتم مناسب را خلق کند.

بزرگترین ضعف این فیلم سکانس مربوط به تصادف اتومبیل است که اصلن در نیامده و موجب می شود تا بیننده ناراضی ادامه ی فیلم را ببیند.

اینکه چرا "چند کیلو خرما برای مراسم تدفین" هنوز بهترین کار سامان سالور است و پیشرفتی در فیلمسازی نداشته موردی است که نیاز به کنکاش خود وی در کارنامه اش دارد. اما چیزی که غیر قابل انکار است اینکه فیلم های او اگر خیلی خوب هم نباشند اما بد هم نیستند و همین فیلم تمشک هم از فیلم هائی نیست که با دیدنش حس تلف شدن وقتمان را بکنیم .

گفتنی است ، سمیرا حسن پور که پیش از این او را بیشتر برای حضور در پایتخت "سیروس مقدم " بخاطر داریم توانست در اولین حضور سینمائی خود در تمشک جزو نامزدهای سیمرغ بلورین شود که به واقع حق او بود وفیلمنامه این ساخته سامان سالور نیز در بین نامزدهای سیمرغ بلورین در سی و دومین جشنواره فیلم فجر دیده می شد.

از دیگر بازیگران تمشک "مهران احمدی" در نقش برادر شوهر رضوان است که گرچه خوب شخصیت پردازی نشده اما باز هم می توان از حضور او لذت برد.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید