از چهرههای اصلی و مطرحی که سال گذشته موفق به دریافت سیمرغ بلورین شدند و امسال در هیچ فیلمی حضور ندارند باید به نام سحر دولتشاهی و امیر جدیدی اشاره کنیم. در حالی که به نظر میرسید امیر جدیدی دست کم با یک فیلمِ "غلامرضا تختی" جشنوارهی سی و هفتم را تجربه کند؛ این اتفاق به دلایلی که هرگز شفاف سازی نشد به ثمر ننشست.
شهاب حسینی و ترانه علیدوستی هر دو به عنوان یکی از شاخصترین و اثرگذارترینها در میان بازیگران، با فاصلهای چند ساله اینبار هم در جشنواره فیلم فجر حضور ندارند. شهاب حسینی با وجودِ ایفای نقش در پنج فیلمِ "نبات" ساختهی پگاه ارضی، "شین" ساختهی میثم کزازی، "لابیرنت" ساختهی امیرحسین ترابی، "نرگس" ساختهی پیام اسکندری و "آن شب" ساختهی کورش آهاری، امسال هم در جشنواره فیلم فجر حضور ندارد؛ تا آخرین حضورش در جشنوارهی فیلم فجر در سال ۹۴ و با فیلم "بردارم خسرو" باقی بماند.
ترانه علیدوستی هم پس از گذشت ۶ سال، در سی و هفتمین جشنوارهی فیلم فجر نیز حضور ندارد. آخرین حضور او به سال ۹۱ و فیلم "آسمان زرد کم عمق" بازمیگردد.
مهرداد صدیقیان کشف تازهی سینماگران در جشنوارهی سی و هفتم است. او را در چهار فیلمِ "سونامی"، "ایده اصلی"، "طلا" و "سمفونی نهم" در جشنواره ۹۷ خواهیم دید.
بهرام رادان هم با سه فیلم در جشنواره حضور دارد که اتفاقاً در دو تای آنها همبازی مهرداد صدیقیان است؛ سونامی و ایده اصلی. دیگر فیلمی که بهرام رادان با آن به جشنواره آمده "آشفتهگی" ساختهی فریدن جیرانی است.
بابک حمیدیان را نیز به همین ترتیب در سه فیلمِ "مسخره باز"، "معکوس" و "سال دوم دانشکدهی من" خواهیم دید.
نام علی مصفا و سعید آقاخانی را هم به باشگاه سه تاییها اضافه کنید.
علی مصفا با سه فیلمِ "سال دوم دانشکدهی من"، "مردی بدون سایه" و "روزهای نارنجی" به جشنواره سی و هفتم میآید. سعید آقاخانی هم با سه فیلمِ "حمالِ طلا"، "قسم" و "بنفشهی آفریقایی" جشنواره ۹۷ را تجربه میکند.
در میان بازیگران زنِ پرکار در جشنوارهی امسال مهناز افشار با بازی در نقش اصلیِ سه فیلمِ "قسم"، "ناگهان درخت" و "آشفتگی" در صدر این لیست قرار دارد.
البته پانتهآ پناهی ها، ستاره پسیانی و نسیم ادبی هم با ایفای نقشهای غیر اصلی، هر یک با سه فیلم در جشنواره حاضرند. پانتهآ پناهیها را در "جمشیدیه"، "درخونگاه" و "ناگهان درخت"، ستاره پسیانی را در "جمشیدیه"، "غلامرضا تختی" و "سرخپوست"، نسیم ادبی را هم در "مردی بدون سایه"، "آشفتهگی" و "زهر مار" خواهیم دید.
محمدرضا هنرمند پس از قریب به ۱۷ سال با "سمفونی نهم" در جشنوارهی فیلم فجر حضور دارد و این حضور قطعاً مغتنم است. کیومرث پوراحمد هم که بعد از "کفشهایم کو" محصول سال ۹۴ اثری ساختهی او بر پردهی سینما ندیدیم امسال با "تیغ و ترمه" در جشنوارهی سی و هفتم حاضر است. فریدون جیرانی با "خفهگی" مخاطبانش را از نو به تحسین واداشت و امسال هم این امید به "آشفتهگی"اش که در جشنواره حاضر است؛ وجود دارد. سعید روستایی هم که با "ابد و یک روز" به پدیدهی جوان سینمای ایران تبدیل شد حالا با دومین ساختهاش "متری شیش و نیم" در جشنواره حضور دارد تا راحتتر دربارهی ایمانمان به او تصمیم بگیریم.
تا به اینجا پرحاشیهترین غیبت در جشنوارهی فیلم فجر فیلم "مصائب شیرین ۲" است که با اعتراض علیرضا داوودنژاد همراه شد.