سه شنبه, 04 اسفند 1394 13:30

پاسخ کارگردان فیلم دلبری به شاهسون/ از من عذرخواهی می کنید

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
پاسخ کارگردان فیلم دلبری به شاهسون/ از من عذرخواهی می کنید پاسخ کارگردان فیلم دلبری به شاهسون/ از من عذرخواهی می کنید

سی و یک نما- چند روز پیش "فریبا شاهسون" نویسنده و بازیگر نمایش توقیف شده "توهم" در نامه ای خطاب به کارگردان فیلم "دلبری" به وی نوشت که اگر ثابت نکند که این فیلم کپی ماهرانه ای از نمایشنامه او نیست، جلوی اکران فیلم را می گیرد و امروز سیدجلال اشکذری، کارگردان و نویسنده فیلم، در متنی جواب نامه وی را داده است.

یا عزیز

از توهم تا واقعیت دلبری

خبردار شدم که یادداشتی در رسانه های مکتوب منتشر شده است با این عنوان (اگر ثابت نکنید که دلبری کپی نمایش توهم نیست جلوی اکران این فیلم را می گیرم.

خانم شاهسون شما در یادداشتی با تیتر بالا مدعی شده اید، فیلم سینمایی «دلبری» کپی نمایش شما است و چون بنده به عنوان کارگردان دلبری در یکی از مصاحبه های خود مطرح کرده ام ایده فیلم «دلبری» از فیلم کوتاهی است که در سال 1384 ساخته ام. حالا اگر این فیلم کوتاه واقعیت نداشته باشد شما مطمئن هستید که بنده ازنمایش شما کپی کرده ام و به دلیل اینکه نمایش توهم را در سال 1389 اجرا کرده اید یعنی پنج سال زودتراز فیلم سینمایی «دلبری» مدعی هستید که از اکران آن جلوگیری می کنید. مگر این که ساخت فیلم کوتاه سال 1384 بنده واقعیت داشته باشد که در این صورت شما از بنده عذر خواهی می کنید ...  بعد از خواندن این جمله یاد حاشیه هایی که تو این چند روز برای فیلم «دلبری» ایجاد شده افتادم که به هرحال تو ایام جشنواره برای هر فیلمی طبیعی و یا گاه غیر طبیعی است.

یک سوالی که برای من و شاید خواننده پیش می آید این است که اگر این مشکل به دیدن این فیلم کوتاه حل و فصل می شود چرا شما راه ساده، راحت تر و منطقی تر را که پیش رو داشتید انتخاب نکردید و به کارگردان و یا تهیه کننده فیلم «دلبری» اطلاع می دادین و آنها برای رفع این شائبه این فیلم کوتاه رو به شما ارائه می دادند. اما نمی دانم به چه دلیل یادداشت رسانه ای منتشر کردید و حالا تهمت شما بدون هیچ پشتوانه ای فضای گفتمان ساده ای را پیچیده تر کرداست.

بنده برای روشن شدن موضوع  نکاتی رو در چند خط بیان می کنم:

چند سال پیش فیلم مستند زیبا و تاثیر گذاری رو به نام «نفس های ماندگار» ساخته ابراهیم اصغر زاده دیدم و بعد از آن دغدغه فیلمی با این فضا به ذهنم رسید و فیلم «نفس های سرخ» را با تاثیر از آن فیلم مستند در سال 1384 در حد توان و پول تو جیبم ساختم.

شباهت هایی که فیلم «نفس های سرخ» با فیلم «دلبری» دارد در چند مورد است :

1- تک لوکیشن بودن 2- شخصیت محوری جانباز روی تخت گوشه اتاق خانه 3- شهادت جانباز 4-دیالوگ نداشتن جانباز 5- پلان پی یو وی جانباز با کمی تفاوت که کارکرد تصویری دارد و ... که البته ایده فیلم سینمایی «دلبری» بعد از تحقیق میدانی، مطالعه و رجوع به پنج جلد کتاب های «اینک شوکران»، نوشته شد که در تیتراژ آخر فیلم به آن اشاره شده است.

فکر کنم این چند مورد شباهت کفایت کند برای شباهت ایده اولیه فیلم سینمایی «دلبری» با فیلم کوتاه بنده در چند سال قبل ( این فیلم پیوست این یادداشت برای تهیه کننده محترم فیلم ارسال می شود در صورت لزوم و صلاح دید ایشان ارائه می شود.)

خانم شاهسون در یادداشت شما اشاره شده که نمایش توهم شما در سال 1389 فقط در جشنواره تاتر فجر اجرا شده و بعد از آن توقیف شده است. و حالا نکته ای است که چگونه بنده ای که تا به حال در جشنواره تاتر فجر تاتری ندیده ام،از این تاتر کپی برداری کردم.

در یادداشت شما دنبال شباهت های نمایش ندیده تان با فیلم «دلبری» بودم که به دو مورد برخورد کردم ، یکی از شباهت های اشاره شده شما این بود که نمایش توهم مونولگ یک نفره است و من به تقلید از تاتر ندیده شما مونولگ زیاد در فیلم دارم.

در حالی که شما اگر دقت کنید فیلم «دلبری» شش شخصیت دارد. هرچند که بالای 60 درصد فیلم مونولگ یکی از شخصیت ها ست ، من این نکته را به عرضتان می رسانم که اگر در فیلم «دلبری» مونولگ زیادی است شاید بتوان در فیلم های بیشماری در تاریخ سینما رجوع کرد که مونولگ های زیادی دارند و این شباهت غیر طبیعی نیست.

و نکته دیگر اینکه شما نوشته اید که بنده یک کار مهم انجام داده ام که تمام ممیزی هایی که شامل نمایش توهم می شده را حذف کرده ام و با ربط دادن این قصه به یک اثر دفاع مقدسی توانسته ام پروانه ساخت بگیرم و...

به شما عرض می کنم بنده نزدیک به سی فیلم کوتاه ، مستند ، تله و سینمایی که در این چهارده سال ساخته ام که تقریبا 70 درصد آن مستقیم مرتبط با فضای دفاع مقدس بوده است که آخرین آنها فیلم های سینمایی «خانه ای کنار ابرها» و «دلبری»است. این جملات را نوشتم که توهم اینکه من برای کپی از تاتر ندیده شما و برای پشت سر گذاشتن ممیزی ، ژانر دفاع مقدس را انتخاب کرده ام از ذهن شما پاک شود و  برای اولین بار است که می شنوم یک نفر برای فرار از ممیزی ژانر دفاع مقدس را انتخاب می کند.

و این را به شما عرض می کنم اگر فیلم «دلبری» کپی انجام داده است کپی ناقصی از زندگی مردی ایست که در شهر نویسنده این فیلم (یزد) معروف است به دایی قاسم. او بر اثر جابه جایی ترکش قطع نخاع شد و تقریبا یک سال و نیم  فقط پلک هایش باز و بسته می شد و چند ماه بعد از ساخت این فیلم شهید شد و دقیقا شخصیت میثم فیلم «دلبری» تمام این خصوصیات ظاهری را دارد.

گزارش محمدکاظم دهقانی اشکذری دوست صمیمی بنده قبل از شهادت

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید