مراسم تشییع پیکر بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ثریا حکمت، لحظاتی پیش از ساختمان شماره دو خانه سینما، با حضور تنها بخشی از هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که اجرای آن بر عهده کامران ملکی بود، پیام دهکردی طی سخنانی گفت: متأسفم در جایی که باید همواره برای جشنها دور هم جمع بشویم ناخواسته برای مراسم غمانگیز و بدرقه همکارانمان به بهشتزهرا گرد هم میآییم. در مورد بازیگر پیشکسوت ثریا حکمت باید بگویم که او یکی از مهمترین ویژگیهایش قدمت کاری بود که داشت. حکمت در سالهایی کار کرد که بسیار سخت بود. هم از نظر تولید آثار هنری و هم شرایط زندگی. مثلاً در بُهبُهه جنگ برای مردم کار میکرد تا برنامه تولید کند.
وی در ادامه افزود:سختیهایی که این بازیگر متحمل شد باعث شد تا راه برای بازیگران جدید و نسل آینده باز شود. به همین دلیل برای این دسته از افراد باید احترام قائل بود، همچنین یادمان باشد افرادی هستند که در این حرفه فعالیت داشتهاند و امروز خانهنشین شدهاند به آنها باید هر چه زودتر ادای احترام کرد.
او همچنین اظهار کرد: این اتفاقهای تلخ شاید برای من و امثال من زنگ خطری باشد تا کمی به فکر باشیم و همدیگر را دریابیم و از نظر صنفی نیز کمی دورنمای بهتری داشته باشیم. امیدوارم اسم شغل ما در دفترچههای قانونی کشور به ثبت برسد. نمیتوان همه توقعات را از خانه سینما یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت. امیدوارم قوانین مربوط به حمایت از شغل ما در نهادهای زیربناییتری مانند مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.
در ادامه مراسم حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی طی سخنانی گفت: آنچه که در خصوص بازیگرانی همچون ثریا حکمت در بین فرهیختگان برایشان اتفاق میافتد، برای ما نیز دردآور است. ما از وضعیت معیشتی آنها نیز ناراحتیم.
رئیس سازمان سینمایی با ابراز ناراحتی نسبت به وضع زندگی بازیگرانی که در مضیقه مالی و معنوی قرار دارند، عنوان کرد: معتقدیم که هنرمند نباید به وضعیتی دچار شود که نیاز به حمایت ما داشته باشد. بلکه این حمایتها باید به صورت قانونمند صورت بگیرد. تلاش بکنیم تا بتوانیم اقدامات زیربنایی برای رسیدن به این مهم انجام دهیم و این نیازمند به یک اراده جمعی است و از آنجایی که این اراده در بخشهای مختلف دولت و اصناف سینمایی وجود دارد، امیدواریم قوانینی تصویب شود تا هنرمندان ما از وضعیت خود ابراز نگرانی نداشته باشند.
او همچنین گفت: همه افراد از بیرون ظاهر خوش سینما را میبینند و از مشکلات درونی آن بیخبر هستند. معتقدم آثاری که از این بازیگر پیشکسوت سینما به جا مانده صدقه جاری برای او خواهد بود. زمانی که از فرهنگ ایران صحبت میکنیم باید بدانیم آجر آجرش را حکمتها گذاشتهاند.
تهیهکننده سینما خسرو امینصادقی نیز در میان حاضرین سخنانی را ایراد کرد و با اشاره به قلب رئوف و مهربان ثریا حکمت زمانی که در سینما به عنوان یک ستاره حضور داشت، گفت: حرف زدن در مورد این بازیگر پیشکسوت سخت است، زمانی که با همسرم به اینجا میآمدیم و بغض داشتیم او به یکباره در مورد این بازیگر گفت پایان یک زن و این میتواند نام فیلم جدید من باشد که مدتها برایش به دنبال اسم میگشتم.
وی در ادامه افزود:آدمیت و انسانیت به تنهایی یک مذهب و دین است. افسوس که در این زمانه خریداری ندارد.
این بازیگر در زمانی که به عنوان یک ستاره در سینما میدرخشید و در سال 60 الی 61 دستمزد 18 هزار تومانی میگرفت همواره رقم بالایی از آن را برای بیبضاعتان هزینه میکرد و من همیشه به او گوشزد میکردم کمی در محبت به دیگران شرایط لازم را نیز در نظر بگیر.
در پایان این مراسم نیز مهدی فخیمزاده کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون طی سخنانی گفت: تسلیت میگویم به بازماندگان ثریا حکمت من با این بازیگر در دو پروژه سینمایی همکاری داشتم او یک هنرپیشه بسیار حسی و توانمند بود و در نقشها از خود مایه میگذاشت. او همچنین در زندگی یک مادر فداکار و همواره دغدغه فرزندش را داشت.
وی در ادامه افزود: در یکی از مصاحبههایش خوانده بودم که گفته بود عاقبت ما قطعه هنرمندان است نمیشود وقتی زندهایم پولش را به ما بدهند؟. این یک تراژدی است برای این بازیگر که زندگیاش اینگونه به اتمام رسیده است. ما و همکارانمان نیاز به بازنشستگی و بیمه دارند بسیاری از افراد دیگر را میشناسم که در سکوت خبری چشم از دنیا بستهاند.
مراسم ختم آن مرحوم در مسجد نور، واقع در میدان فاطمی، سهشنبه ساعت 14 الی 15:30 برگزار میشود.
یادآور میشوم پیکر آن مرحوم بر دوش هنرمندان و دوستدارانش از مقابل خانه سینما شماره 2 به سمت قطعه هنرمندان تشییع شد.
بنا بر این گزارش، علی دهکردی، جهانگیر الماسی،حبیب ایلبیگی، کامران ملکی، گیتی معینی، اصغر همت، مهدی میامی، مهدی فخیمزاده، حبیب اسماعیلی و حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در این مراسم حضور داشتند.