در اینجا سعی خواهد شد به چند نکته در مورد فیلم سلام بمبئی در حالی اشاره کنیم که شامل نقد آن نشود و به قصه فیلم نیز وفادار بمانیم.
نکته اول : فیلم سلام بمبئی از نظر شکل، فرم ، ساختارو حتی درام کاملا هندی است تا جائی که حس خواهید کرد که قربان محمدزاده بیشتر نویسنده است و کارگردانی فیلم را یک فرد هندی به عهده دارد اما با کمی دقت در کارنامه محمدزاده متوجه می شویم که او اصولا نگاهش به فیلمسازی نگاهی هندی است
نکته دوم: وقتی به "فیلم هندی" اشاره می کنیم منظور فیلم های هندی سی سال پیش است و سینمای هند دهه های دور و حال حاضر بالیوود در زمینه فیلمسازی آثار خوبی فوق داشته، دارد و هرسال می توانیم در لابه لای "فیلم هندی" ها کار هائی محکم و قابل توجه نیز پیدا کنیم.
نکته سوم: ازنکات دیگری که در سلام بمبئی می بینید اینکه فضا سازی کشور هند و چند نمائی که از ایران در آن می بینیم تصویری است سوا شده از این دو کشور که شباهت چندانی به بمبئی و یا تهران ندارد و البته بد هم نیست. در حقیقت نقطه ی مقابل سیاه نمائی این بار سفید نمائی در حدی است که لوکیشن اصلی در حقیقت مدینه فاضله است
مجید میرفخرائی طراح صحنه و لباس مطرح سینمای ایران درباره ی تجربه سلام بمبئی به خبرگزاری ایسنا می گوید:" سینمای هند به شدت حرفهای است و ای کاش سینمای ما اگر نمیخواهد از هالیوود الگوبرداری کند از بالیوود برای ساخت آثارش الگو بگیرد.
وی افزود: در آنجا آنچنان همه قوانین قوی بود که شما را موظف میکند از کادر هندی در ساخت و فیلم سینمایی استفاده کنید به این دلیل به سادگی نمیتوانید فعالیت کنید و اگر قصد همکاری با آنها را داشته باشید اول باید اجازه کار بگیرید.
میرفخرایی گفت: زمانی که تمام عوامل و در کل صنعت فیلمسازی حرفهای و جدی کار کنند به عنوان صنعتی پولساز به آن نگاه خواهد شد و بهره برداری بسیار مثبتی صورت میگیرد. وی ادامه داد: یکی دیگر از خصوصیات سینمای هند دارا بودن سندیکا و فرمهای مالی مشخص است که بواسطه آن نمیتوان به کسی اجحاف و حق او را پایمال کرد.
وی در خصوص کیفیت و نقد فیلم سلام بمبئی گفت: این فیلم به علت داشتن سوپراستار ایرانی و هندی، جذابیتهای خاص و بهره بردن از تمام خصوصیات یک ملودرام میتواند تماشاگران ایرانی و هندی را در سطح گسترده جذب کند و در کل میتوان گفت تمام ویژگی یک فیلم پرفروش را دارد.
همچنین افزود: امیدوارم با ساختن این فیلم به صورت مشترک با هند شروع خوبی برای کارهای مشترک بعدی باشد اما سینمای ایران در کارهای مشترک به جز موارد استثناء برخورد مناسب و حرفهای ندارد. محمدرضا گلزار, بنیامین بهادری و همسرش و دیا میرزا بازیگر زن هندی از بازیگران اصلی فیلم می باشند.
نکته چهارم:داستان فیلم سلام بمبئی یک ملودرامی عاشقانه است که در دو زمان حال و گذشته با فاصله ی ده ساله روایت می شود. داستان عشق علی محمدی (محمدرضا گلزار) به یک یک دختر هندی متمول (دیامیرزا) که هر دو دانشجوی پزشکی هستند و دختر پیش از این نامزد مرد پولداری بوده و همین عشق این دو را دچار مشکلاتی می کند و ...
نکته پنجم: دیامیرزا گرچه در این فیلم جایگزین بزرگترین سوپراستار زن هند (آشواریا رای باچان) می شود اما بهترین بازی در سلام بمبئی به او تعلق دارد که بیننده را کاملا راضی می کند.در این فیلم "پونم" از ستاره ی مطرح دهه هفتاد سینمای هند نیزبازی می کند.
نکته ششم:عمده ی دیالوگ های فیلم به زبان انگلیسی است . در حقیقت زبان ساده ی انگلیسی که در هند رایج است و بازیگران هندی و ایرانی بنا به شرایط به زبان مادری صحبت می کنند.
نکته هفتم: آهنگ تیتراژ فیلم سلام بمبئیبه دو زبان هندی و فارسی خوانده شده که بنیامین بهادری خواننده آن است.
نکته آخر : با توجه به ذائقه مردم و نگاهی به فروش فیلم ها در چند سال اخیر به نظر می رسد که این فیلم با مخاطب عامی که خواهد داشت پتانسیل این را دارد که حتی رکورد فیلم فروشنده را جا به جا کند.