جمعه, 19 مرداد 1403 16:28

۱۰ فیلم برتر با بیش از سه ساعت زمان

نوشته شده توسط سی و یک نما
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
۱۰ فیلم برتر با بیش از سه ساعت زمان ۱۰ فیلم برتر با بیش از سه ساعت زمان سی و یک نما

سی و یک نما - به گفته راجر ایبرت، هیچ فیلم خوبی طولانی نیست و هیچ فیلم بدی کوتاه نیست. با این حال، با وجود بسیاری از بلاک‌باسترها و فیلم‌های استودیویی که این روزها بیش از سه ساعت زمان دارند، تشخیص اینکه کدام یک واقعاً زمان طولانی خود را توجیه می‌کنند، دشوار است.

با عناوین انتخاب شده در این فهرست متوجه می‌شویم که تعداد بسیار زیادی فیلم طولانی در تاریخ سینما وجود دارد که شایسته توجه و تماشا کردن هستند، در نگاه اول تماشای این فیلم‌های سه ساعت به بالا شاید دلهره‌آور به نظر برسد، اما شک نکنید که پاداش صبوری شما را ادا خواهند کرد.

فهرست را براساس ساعت از بیشتر تا نزدیک به سه ساعت تنظیم کردیم و ده فیلم دیگر را به نیز به صورت فهرست بدون توضیح آوردیم.

 The-Human-Condition-1959-1961.jpg

وضع بشر The Human Condition  (۱۹۵۹-۱۹۶۱) زمان ۵۷۵ دقیقه

سه‌گانهٔ حماسی و جنگی ژاپنی «وضع بشر» به کارگردانی ماساکی کوبایاشی است که بین سال‌های ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱ ساخته شد، اقتباسی از رمانی شش‌جلدی به همین نام اثر جونپِی گومیکاوا است و تاتسویا ناکادای نقش اول آن را بر عهده دارد. وضع بشر روی‌هم‌رفته با ۹ ساعت و ۴۷ دقیقه، یکی از طولانی‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما به‌شمار می‌رود.


satantango.jpg

تانگوی شیطان Satantango  (۱۹۹۴)   زمان ۴۳۲ دقیقه

تانگوی شیطان فیلمی مجارستانی در ژانر درام به کارگردانی بلا تار محصول سال ۱۹۹۴ است. مدت زمان این فیلم ۴۵۰ دقیقه یعنی بیش از هفت ساعت است. در روستایی خرابه در مجارستان دههٔ نود زندگی مردم به نوعی بی تحرکی رسیده‌است. باران‌های پاییزی آغاز شده‌اند. چند روستایی قرار است که غروب مقدار زیادی پول نقد دریافت کنند و پس از آن قصد دارند آنجا را ترک کنند. چند نفر برنامه دارند که پول بیشتری از سهمشان بردارند و زودتر فرار کنند. اما خبر بازگشتن ایریمیاش زبان‌باز که گمان می‌کردند مرده‌است را می‌شنوند. آن‌ها نگران این هستند که او همه پول را بگیرد و برای اجرای طرح عظیمش برای رونق دادن به روستا، استفاده کند.


ناپلئون  Napoleon  (۱۹۲۷)   زمان ۳۳۳ دقیقه

فیلم صامت حماسی «ناپلئون» به کارگردانی ابل گانس با بازی آلبر دیودونه در نقش ناپلئون بناپارت، زندگی ناپلئون، فرمانروای کرسی را از دوران مدرسه تا یورش موفقیت‌آمیز به ایتالیا در ۱۷۹۷ دنبال می‌کند.


بربادرفته Gone with the Wind  (۱۹۳۹) —  زمان ۲۳۸ دقیقه

 فیلم عاشقانهٔ تاریخی حماسی «بربادرفته» به کارگردانی ویکتور فلمینگ که فیلم‌نامه آن به‌دست سیدنی هاوارد و‌ بر اساس رمانی به همین نام، نوشتهٔ مارگارت میچل به رشتهٔ تحریر درآمده است، عشق دختری جنوبی به نام اسکارلت اوهارا در خلال جنگ داخلی آمریکا و دوره بازسازی پس از جنگ را به تصویر می‌کشد. کلارک گیبل و ویوین لی دو نقش اصلی فیلم را ایفا می‌کنند. لسلی هاوارد، اولیویا دی هاویلند، هتی مک‌دنیل، ان رادرفورد باربارا اونیل، توماس میچل ،جرج ریوز، اولین کیز، اسکار پولک، فرد کرین و آلیشیا رت از دیگر بازیگران این فیلم هستند. مدت این فیلم حدوداً ۲۲۱ دقیقه است که همراه با موسیقی آغاز فیلم، موسیقی استراحت بین فیلم، موسیقی ورود و خروج فیلم حدود ۲۳۸ دقیقه می‌شود.


A-Brighter-Summer-Day.jpg

یک روز تابستانی درخشان‌تر A Brighter Summer Day (۱۹۹۱) —  زمان ۲۳۷ دقیقه

فیلم درام «یک روز تابستانی درخشان‌تر» به کارگردانی ادوارد یانگ با بازی چانگ چن، همچون یک رمان گسترده تولستوئی، در تایپه دهه 1960 جریان دارد و به بررسی بلوغ گروهی از نوجوانان سرکش می‌پردازد که به طرز غم‌انگیزی به زندگی جرم و جنایت در عصری پر از ناامنی و آشفتگی سیاسی کشیده می‌شوند. تصویر این فیلم از خانواده به عنوان میکروکوزم یک جامعه در حال تغییر، که با دقت به تعامل بین سنت و مدرنیته به‌ویژه در رابطه با واحد خانواده می‌پردازد، همچنان یکی از تحسین‌شده‌ترین دستاوردهای قرن بیستم است.


once-upon-a-time-in-america.jpg

روزی روزگاری در آمریکا Once Upon a Time in America (۱۹۸۴)   زمان ۲۲۹ دقیقه

فیلم جنایی گانگستری و درام «روزی روزگاری در آمریکا» به کارگردانی سرجو لئونه، آخرین فیلمی بود که سرجو لئونه آن را کارگردانی کرد. موسیقی این فیلم توسط انیو موریکونه ساخته و اجرا شده‌است. داستان در سه مقطع زمانی ۱۹۲۳(دوران نوجوانی)، ۱۹۳۳(دوران جوانی) و ۱۹۶۸ (دوران کهن‌سالی) شکل می‌گیرد. تدوین نهایی فیلم ۲۶۹ دقیقه بوده که در زمان اکران برای جشنواره بین‌المللی فیلم کن ۴۰ دقیقه از فیلم در ممیزی حذف می‌گردد سپس برای اکران در آمریکا این فیلم کوتاه‌تر شده و به ۱۳۹ دقیقه کاهش می‌یابد که همین امر ناخشنودی سرجیو لئونه و قهر او با دنیای سینما و هالیوود را به همراه داشت.


Peter-OToole-Lawrence-of-Arabia-2.jpg

لورنس عربستان Lawrence of Arabia (۱۹۶۲)   زمان ۲۲۸ دقیقه

فیلم درام تاریخی حماسی «لورنس عربستان» به کارگردانی دیوید لین، فیلم‌نامه‌ای به نویسندگی رابرت بولت و مایکل ویلسون دارد که بر اساس هفت رکن حکمت نوشتهٔ توماس ادوارد لورنس به رشتهٔ تحریر درآمده است. الک گینس، آنتونی کوئین، جک هاوکینز، خوزه فرر، آنتونی کوایلی، کلود رینس، آرتور کندی، عمر شریف و پیتر اوتول از بازیگران فیلم هستند. لورنس عربستان محصول بریتانیا است که از طریق آمریکا توزیع شده و تجربیات لورنس در ولایت‌های حجاز و سوریه در امپراتوری عثمانی در طول جنگ جهانی اول و به‌ویژه حملات به عقبه و دمشق و همچنین مشارکت او در شورای ملی عرب را به تصویر می‌کشد.


irishman.jpg

مرد ایرلندی The Irishman (۲۰۱۹)   زمان ۲۰۹ دقیقه

فیلم حماسی و جنایی «مرد ایرلندی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مارتین اسکورسیزی که فیلم‌نامه آن توسط استیون زایلیان بر اساس رمان شنیده‌ام خانه‌ها را رنگ می‌کنی اثر چارلز برنت نوشته شده ‌است. فیلم داستان زندگی فرانک شیرن را در چندین برهه به تصویر می‌کشد. رابرت دنیرو، آل پاچینو، جو پشی، بابی کاناوله، آنا پاکوین، هاروی کایتل و ری رومانو ستارگان فیلم هستند.

پرونده ساخت فیلم از سال ۲۰۱۴ باز شد. پس از فیلم سکوت (۲۰۱۶) اعلام شد که پروژه بعدی اسکورسیزی، مرد ایرلندی نام دارد و آل پاچینو و رابرت دنیرو در آن بازی می‌کنند. طبق گفته پاچینو، اسکورسیزی تلاش زیادی کرد تا جو پشی که کار بازیگری را کنار گذاشته بود برای ایفای نقش در فیلم قانع کند. فیلم‌برداری از سپتامبر ۲۰۱۷ آغاز شد. مرد ایرلندی به‌طور گسترده در نیویورک و نقاط مختلف آن از جمله مینولا، لانگ آیلند و وینستون پارک جلوی دوربین رفت. سرانجام فیلم‌برداری در مارس ۲۰۱۹ به اتمام رسید. مراحل پس از تولید به علت استفاده از جلوه‌های ویژه کامپیوتری برای جوان کردن بازیگران، به خصوص رابرت دنیرو خرج زیادی داشت. بودجه نهایی فیلم ۱۵۹ میلیون دلار اعلام شد که مرد ایرلندی را به گران‌ترین فیلم کارنامه اسکورسیزی تبدیل می‌کند.


کِشتی Das Boot (۱۹۸۱)  —   زمان ۲۰۹ دقیقه

فیلم جنگی «کِشتی»  به کارگردانی ولفگانگ پترسن با بازی یورگن پراخنو محصول کشور آلمان غربی پیشین است. در دهه ۱۹۸۰ یک مینی‌سریال بر پایه تمام نوارهای خام و قسمت‌های پخش نشده از این فیلم در شش قسمت ۵۰ دقیقه‌ای (۳۰۰ دقیقه; یا ۲۹۳ دقیقه (۴ ساعت و ۵۳ دقیقه) بدون فلش‌بک‌های ابتدائی هر قسمت) تحت عنوان «Das Boot - The Original Uncut Version» توسط بی‌بی‌سی دو در بریتانیا و در سه قسمت صد دقیقه‌ای در آلمان پخش شد که در ایران این سریال توسط شبکه چهار تحت عنوان «زیردریایی» در شهریور ۱۴۰۱ با دوبله فارسی پخش شد.


Seven-Samurai.jpg

هفت سامورایی Seven Samurai (۱۹۵۴)   زمان ۲۰۷ دقیقه

فیلم حماسی «هفت سامورایی» به کارگردانی آکیرا کوروساوا و محصول شرکت ژاپنی توهو است. این فیلم که عموماً از آن به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما یاد می‌شود، طولانی‌ترین فیلم کورساوا است و در رتبهٔ بیستم بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها و در فهرست ده فیلم برتر مجله سایت اند ساوند در سال‌های ۱۹۸۲ و ۱۹۹۲ و در فهرست ده فیلم برتر کارگردانان همان مجله در سال ۲۰۰۲ قرار دارد. داستان این فیلم در فیلم هفت دلاور با بازی یول برینر و استیو مک کوئین، مورد اقتباس سینمای هالیوود قرار گرفته‌است. نوشتن فیلم‌نامه این فیلم شش هفته طول کشید که در آن فیلم‌نامه‌نویسان از ملاقات و حتی تلفن کردن منع شده بودند. پیش تولید فیلم سه ماه طول کشید و فیلم‌برداری آن که ۱۴۸ روز پیش‌بینی شده بود حدود یک سال طول کشید.


- آندری روبلف Andrei Rublev (۱۹۶۶) —   زمان ۲۰۵ دقیقه

- ژان دیلمان، شماره ۲۳ که‌دو کومرس، ۱۰۸۰ بروکسل Jeanne Dielman, 23, Quai du Commerce, 1080 Bruxelles (۱۹۷۵) —   زمان ۲۰۲ دقیقه

- پدرخوانده ۲ The Godfather Part II (۱۹۷۴) —   زمان ۲۰۲ دقیقه

- ارباب حلقه‌ها: بازگشت پادشاه The Lord of the Rings: The Return of the King (۲۰۰۳) —   زمان ۲۰۱ دقیقه

- فهرست شیندلر Schindler’s List (۱۹۹۳) —  زمان ۱۹۵ دقیقه

- مگنولیا  Magnolia (۱۹۹۹) —  زمان ۱۸۹ دقیقه

- یوزپلنگ The Leopard (۱۹۶۳) —  زمان ۱۸۵ دقیقه

- بری لیندون Barry Lyndon (۱۹۷۵) —  زمان ۱۸۵ دقیقه

- اینک آخرالزمان Apocalypse Now (۱۹۷۹) —  زمان ۱۸۳ دقیقه

- اوپنهایمر Oppenheimer (۲۰۲۳) —  زمان ۱۸۰ دقیقه

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید