"آدری هیپورن "همیشه و برای هر سینمانویس و سینما دوست، سوژه ی جذابی برای نوشتن است اما ...از او نوشتن نیاز به هیچ بهانه ای ندارد. نه سالگرد درگذشتش و نه سالروز تولدش. فقط کافی است که دلت هوایش را بکند.
آدری هیپورن در ماه می 1929 در بروکسل به دنیا آمد. پدرش بانکداری انگلیسی و مادرش یک بارونِس هلندی بود. دوران کودکیاش که هم زمان با جنگ جهانی دوم بود را، در هلند سپری کرد اما در نوجوانی برای همیشه هلند را ترک کرد و به انگلستان رفت. به دلیل ظرافت اندام و علاقه ای که داشت ، نخست به "باله" روی آورد و از همین طریق وارد سینما شد.
در صحنهی "برادوی نیویورک "،بازی خوب آدری هپبورن بود که به شخصیت دخترکی سادهدل و مهربان در نمایشی به نام" ژیژی" جان داد.
وی روزی در لابی یک هتل با چند موزیسین در حال رقص بود که کارگردان تئاتر ژیژی که هنوز به دنبال بازیگر نقش اولش بود او را می بیند و با وجود رد درخواست توسط آدری او با اصرار او را وارد نمایش خود میکند. این نمایش درآمد و شهرت نسبتاً خوبی برای وی به دنبال داشت.
پس از آن، توسط ویلیام وایلر برای ایفای نقش «پرنسس آن» انتخاب شد. هپبورن در سال ۱۹۵۳ در اولین فیلم آمریکایی خود به نام تعطیلات رمی به کارگردانی ویلیام وایلر شرکت کرد و در کنار گریگوری پک بازی دلنشین و ماهرانهای ارائه داد که برای او یک جایزه اسکار به ارمغان آورد. تهیهکنندگان این فیلم در ابتدا الیزابت تیلور را برای این نقش در نظر داشتند، اما کارگردان این فیلم سخت تحت تاثیر تستهای صحنه آدری هپبورن قرار گرفت و نقش را به او واگذار کرد.
در سال ۱۹۵۴ با بازی در فیلم «سابرینا» به کارگردانی بیلی وایلدر، در کنار دو غول سینمایی، همفری بوگارت و ویلیام هولدن، بار دیگر درخشید. وی همان سال با مل فرر ازدواج کرد. این زوج هنری در فیلم «جنگ و صلح»، اقتباسی ادبی از اثری همنام از تولستوی، نیز بطور مشترک در صحنه ظاهر شدند.
آدری هپبورن در سال ۱۹۵۷ باز هم برای بیلی وایلدر در فیلم عشق در بعد از ظهر نقشآفرینی کرد. به باور برخی منتقدان، هپبورن در این فیلمها وجه تازهای از اروتیسم را به تماشاگران سینما معرفی کرد. در سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰، یکی از بازیگران مطرح نقش اول زن در هالیوود بود و چهار بار نامزد اسکار شد. آدری هپبورن سه ماه از تولد پسرش نگذشته بود که در سال ۱۹۶۱ بازی در فیلم صبحانه در تیفانی به کارگردانی بلیک ادواردز را شروع کرد. شمایلی که هپبورن از یک زن آزاد ساخت، بعدها به عنوان زن دههی شصتی شهرت پیدا کرد. هپبورن با این فیلم برای چهارمین بار نامزد دریافت جایزه اسکار شد. بسیاری از دوستداران فیلم و سینما، چهرهی هپبورن را در پیوند با صبحانه در تیفانی در ذهن دارند. این فیلم بر اساس داستانی به از ترومن کاپوتی ساخته شده است.
هپبورن در طول فعالیتهای هنری خود با هنرپیشگان صاحبنامی همکاری داشت، از جمله با کری گرانت در فیلم معما. این فیلم در سال ۱۹۶۳ به پردهی سینماها راه یافت و کارگردانی آن را استنلی دانن برعهده داشت. گرانت پیشتر بازی در مقابل آدری در فیلمهای تعطیلات رمی و سابرینا را رد کرده بود.
متفاوت ترین و مطرح ترین حضور او،در فیلم موزیکال «بانوی زیبای من» دیده میشود که در سال ۱۹۶۴ به کارگردانی جورج کیوکر ساخته شد. این فیلم با فضای رنگین، لحن شاد و آهنگهای زیبایش یکی از بهترین موزیکالهای تاریخ سینما به شمار میرود. آدری هپبورن با مهارتی خیرهکننده در نقش دخترکی عامی و فقیر ظاهر میشود که به محافل اشرافی راه پیدا میکند. آهنگهایی که او در این فیلم خواند، همه جا ورد زبان شد.
«رابین و ماریان» یکی از دو فیلمی است که در دههی ۱۹۷۰ با بازیگری آدری هپبورن ساخته شد. هپبورن در این فیلم که داستانی کم و بیش متفاوت از ماجرای رابین هود را به تصویر میکشد، در کنار شان کانری نقشآفرینی کرد. آدری هپبورن از اوایل دهه ۱۹۷۰ که هنوز جوان و پرآوازه بود، هرچه کمتر به کار در سینما و بیشتر به فعالیتهای نیکوکارانه پرداخت.
در ماه مارس سال ۱۹۸۸ "سازمان یونسکو" آدری هپبورن را به عنوان فرستادهی ویژه برای یاری به کودکان فقیر و گرسنه تعیین کرد. او بارها به مناطق بحرانی و قحطیزدهی آفریقا سفر کرد تا اندکی از رنج محرومان بکاهد. آدری هپبورن در عرصهی مدل مو و به ویژه مد لباس نیز الگوی بسیاری از دختران و زنان بود. درخور توجه آنکه طراحی و دوخت لباسهای او در فیلمها را همواره ژیوانشی، طراح پرآوازه مد، برعهده داشت. لباسی که هپبورن در ابتدای فیلم صبحانه در تیفانی بر تن دارد، در سال ۲۰۰۶ در حراج کریستی به مبلغ ۶۹۲ هزار دلار به فروش رفت.
"شان فررو" و " لوکا لوتی" دو فرزند او از دو ازدواجش هستند
از سال ۱۹۸۳ تا پایان زندگیاش سفیر یونیسف بود و مدال آزادی ریاست جمهوری را به سبب کمکهای خیرخواهانهاش دریافت کرد.
در سال ۱۹۹۹، بنیاد فیلم آمریکا ، وی را سومین ستارهٔ بزرگ بازیگران زن در همٔه دوران معرفی کرد.
بانوی زیبا دل سینما ی جهان ، در ژانویه سال ۱۹۹۳ درسن شصت و چهارسالکی با ابتلا به سرطان پانکراس در سوئیس درگذشت.
عکس انتخاب شده صحنه ای از فیلم سابرینا با بازی درخشان ادری هیپورن است