موضوع اصلی این کتاب با دو فیلم قبلی فنل («دختر جوان آتیهدار» و «سالتبورن») همخوانی دارد - ظلم و ستم روانی و جسمی، انتقام، سوء استفاده و نظام طبقاتی. او میتواند آن را به سمت بسیار تاریکی ببرد که تاکنون در اقتباسهای سینمایی دیگر شاهد آن نبودهایم.
یکی از دردناکترین داستانهای عاشقانهای که تاکنون نوشته شده، «بلندیهای بادگیر» است که به داستان هیتکلیف یتیم و مشکلدار و عشق محکوم به شکست او به کاترین ارنشاو میپردازد. پیامدهای این علاقه ناسالم هیتکلیف به کاترین، داستانی از انتقام و صعود اجتماعی را رقم میزند.
تاکنون چهار اقتباس سینمایی از رمان برونته منتشر شده است که در سالهای 1939، 1970، 1992 و 2011 اکران شدهاند. نسخه 1970 با بازی تیموتی دالتون دد بین این اقتباسها شاخص است، اما همیشه جایی برای بهبود وجود دارد، زیرا هنوز برداشت قطعی از منبع اصلی وجود ندارد. حتی آندریا آرنولد هم نتوانست فیلم خوبی از آن بسازد. شاید فنل بتواند در این زمینه سرانجام «رمز را بشکند».
ویژگی متمایزکننده این رمان در زمان انتشارش لحن شاعرانه و دراماتیک بیان آن، عدم تفسیر نویسنده و ساختار غیر معمولش بود. این اثر بارها به زبان فارسی ترجمه و منتشر شده است.