دوشنبه, 16 ارديبهشت 1404 15:55

دونالد ترامپ برای فیلم‌های غیرآمریکایی تعرفه ۱۰۰ درصدی اعمال می‌کند

نوشته شده توسط سی و یک نما
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
دونالد ترامپ برای فیلم‌های غیرآمریکایی تعرفه ۱۰۰ درصدی اعمال می‌کند دونالد ترامپ برای فیلم‌های غیرآمریکایی تعرفه ۱۰۰ درصدی اعمال می‌کند سی و یک نما

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که در راستای تشدید اختلافات تجاری با کشورهای سراسر جهان، بر فیلم‌های ساخته‌شده در کشورهای خارجی تعرفه ۱۰۰ درصدی اعمال خواهد کرد.

ترامپ گفت که به وزارت بازرگانی و نماینده تجاری آمریکا دستور داده است تا فرآیند اعمال این عوارض را آغاز کنند، زیرا صنعت فیلم آمریکا "به سرعت در حال مرگ" است.

او "تلاش هماهنگ" سایر کشورها را مقصر دانست، کشورهایی که برای جذب فیلمسازان و استودیوها مشوق‌هایی ارائه می‌دهند و او این را "تهدیدی برای امنیت ملی" توصیف کرد.

یکی از اتحادیه‌ها هشدار داد که اظهارات او می‌تواند "ضربه نهایی" را به این صنعت وارد کند، صنعتی که در آن فیلمسازان سال‌هاست برای یافتن هزینه‌های کمتر، هالیوود را به مقصد مکان‌هایی مانند بریتانیا و کانادا ترک کرده‌اند.

ترامپ در پلتفرم "تروث سوشال" خود نوشت: "علاوه بر هر چیز دیگری، این پیام‌رسانی و تبلیغات است!"

"ما می‌خواهیم فیلم‌ها دوباره در آمریکا ساخته شوند!"

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، در پاسخ به این اعلامیه گفت: "ما در حال انجام آن هستیم."

اما جزئیات این اقدام مشخص نیست. در بیانیه ترامپ مشخص نشد که آیا این تعرفه شامل شرکت‌های تولیدی آمریکایی که در خارج از کشور فیلم می‌سازند نیز می‌شود یا خیر.

چندین فیلم بزرگ اخیر که توسط استودیوهای آمریکایی تولید شده‌اند، در خارج از آمریکا فیلمبرداری شده‌اند، از جمله "ددپول و ولورین"، "ویکد" و "گلادیاتور ۲".

همچنین مشخص نبود که آیا این تعرفه‌ها شامل فیلم‌های سرویس‌های پخش آنلاین مانند نتفلیکس و همچنین فیلم‌های نمایش داده شده در سینماها می‌شود یا نحوه محاسبه آن‌ها چگونه خواهد بود.

تیموتی ریچاردز، بنیانگذار زنجیره سینمایی اروپایی "ویو"، در مورد چگونگی تعریف فیلم آمریکایی توسط ترامپ سؤال کرد.

او در برنامه "تودی" رادیو ۴ بی‌بی‌سی گفت: "آیا منظور محل تامین مالی است؟ فیلمنامه، کارگردان، استعداد، محل فیلمبرداری؟"

آقای ریچاردز گفت که هزینه فیلمبرداری در جنوب کالیفرنیا در چند دهه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است، و فیلمسازان را بر آن داشته تا تولید را به مکان‌هایی مانند بریتانیا منتقل کنند، که به طور فزاینده‌ای مشوق‌های مالیاتی و هزینه‌های پایین‌تری ارائه کرده‌اند.

او افزود: "اما فقط خود تامین مالی نیست." "یکی از دلایلی که بریتانیا بسیار خوب عمل کرده است این است که ما برخی از باتجربه‌ترین و ماهرترین عوامل فیلم و تولید را در جهان داریم." "جزئیات، تعیین‌کننده خواهد بود."

در همین حال، اتحادیه رسانه‌ای بریتانیا "بکتو" هشدار داد که این تعرفه‌ها می‌تواند "ضربه نهایی" را به این صنعت و ده‌ها هزار فریلنسر آن وارد کند، زیرا این صنعت در حال بازیابی از همه‌گیری و "کاهش سرعت اخیر" است.

فیلیپا چایلدز، رئیس اتحادیه، به بی‌بی‌سی گفت: "دولت باید به سرعت برای دفاع از این بخش حیاتی و حمایت از فریلنسرهایی که آن را تقویت می‌کنند، به عنوان یک منافع اقتصادی ملی ضروری، اقدام کند."

وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش بریتانیا، سازمان صنعت فیلم بریتانیا و انجمن تصاویر متحرک، که نماینده پنج استودیوی بزرگ فیلم آمریکایی است، بلافاصله به درخواست‌های بی‌بی‌سی برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

طبق گزارش شرکت تحقیقاتی صنعت فیلم "پردپرو"، آمریکا علیرغم چالش‌ها، همچنان یک قطب بزرگ تولید فیلم در سطح جهانی است.

آخرین گزارش سالانه آن نشان می‌دهد که این کشور در سال گذشته ۱۴.۵۴ میلیارد دلار (۱۰.۹۴ میلیارد پوند) هزینه تولید داشته است. اگرچه این رقم نسبت به سال ۲۰۲۲، ۲۶ درصد کاهش یافته است.

و اریک دگانز، منتقد فیلم رادیو "ان پی آر"، هشدار داد که این تعرفه‌ها، در صورت اعمال، می‌تواند بیشتر به این صنعت آسیب برساند.

او به بی‌بی‌سی گفت، کشورهای دیگر ممکن است با اعمال تعرفه بر فیلم‌های آمریکایی پاسخ دهند، و این امر "کسب سود در خارج از کشور را برای این فیلم‌ها دشوارتر می‌کند."

او افزود: "ممکن است وضعیتی ایجاد شود که تعرفه‌های آمریکا بیشتر از اینکه سود داشته باشد، ضرر ایجاد کند."

طبق گزارش "پردپرو"، کشورهایی که از سال ۲۰۲۲ افزایش هزینه‌ها را جذب کرده‌اند، شامل استرالیا، نیوزلند، کانادا و بریتانیا هستند.

پس از اظهارات ترامپ، تونی بورک، وزیر امور داخلی استرالیا، گفت: "هیچ کس نباید شک کند که ما به طور قاطع از حقوق صنعت سینمای استرالیا دفاع خواهیم کرد."

سازمان صنعت "تولیدکنندگان فیلم استرالیا" گفت که اگرچه "بسیاری از ناشناخته‌ها" در مورد این طرح وجود دارد، اما "بدون شک موجی از شوک را در سراسر جهان ایجاد خواهد کرد."

کریستوفر لوکسون، نخست‌وزیر نیوزلند نیز گفت که دولت او منتظر جزئیات بیشتر تعرفه‌های پیشنهادی است.

او در یک کنفرانس خبری گفت: "اما ما بدیهی است که طرفدار و حامی بزرگ این بخش و این صنعت خواهیم بود."

ترامپ قبل از مراسم تحلیف خود، سه ستاره سینما - جان وویت، مل گیبسون و سیلوستر استالونه - را به عنوان سفرای ویژه برای ترویج فرصت‌های تجاری در هالیوود منصوب کرد، که او آن را "مکانی بزرگ اما بسیار مشکل‌دار" توصیف کرد.

ترامپ در آن زمان نوشت: "آن‌ها به عنوان فرستادگان ویژه من برای بازگرداندن هالیوود، که در چهار سال گذشته تجارت زیادی را به کشورهای خارجی از دست داده است، بزرگ‌تر، بهتر و قوی‌تر از همیشه خدمت خواهند کرد!"

ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید در ژانویه، تعرفه‌هایی را بر کشورهای سراسر جهان اعمال کرده است.

او استدلال می‌کند که تعرفه‌ها - که مالیات‌هایی هستند که بر کالاهای خریداری شده از کشورهای دیگر اعمال می‌شوند - تولیدکنندگان آمریکایی را تقویت کرده و از مشاغل محافظت می‌کنند.

اما در نتیجه، اقتصاد جهانی دچار هرج و مرج شده است و انتظار می‌رود قیمت کالاها در سراسر جهان افزایش یابد.

حتی قبل از این اعلامیه اخیر، صنعت فیلم آمریکا تحت تأثیر پیامدهای سیاست‌های تجاری ترامپ قرار گرفته بود.

در ماه آوریل، چین اعلام کرد که سهمیه فیلم‌های آمریکایی مجاز به ورود به کشور را کاهش می‌دهد. سازمان فیلم چین گفت: "اقدام اشتباه دولت آمریکا در سوء استفاده از تعرفه‌ها علیه چین، ناگزیر علاقه مخاطبان داخلی به فیلم‌های آمریکایی را بیشتر کاهش خواهد داد." "ما از قوانین بازار پیروی خواهیم کرد، به انتخاب مخاطب احترام می‌گذاریم و تعداد فیلم‌های آمریکایی وارداتی را به طور متعادل کاهش خواهیم داد."

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید