چهارشنبه, 21 مهر 1395 18:40

نگاهی به فیلم "مردی که بی نهایت را می دانست"/ تو می توانی از داخل چمن ها عبور کنی

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)
نگاهی به فیلم "مردی که بی نهایت را می دانست"/ تو می توانی از داخل چمن ها عبور کنی نگاهی به فیلم "مردی که بی نهایت را می دانست"/ تو می توانی از داخل چمن ها عبور کنی نگاهی به فیلم "مردی که بی نهایت را می دانست"/ تو می توانی از داخل چمن ها عبور کنی

هما گویا(سی و یک نما ) – دقایق و سکانس های پایانی فیلم است .رامانوجان (دو پتال)سی و یک ساله می خواهد به زادگاهش برگردد. می رود تا آخرین دیدارش را با اساتید دانشگاه که حالا او را نابغه ی ریاضی می دانند داشته باشد. می خواهد از سنگفرش کنار چمن عبور کند چون میداند که فقط اساتید اجازه دارند از روی چمن، مسیرشان را ادامه دهند.هاردی استاد دانشگاه (جرمی آیرونز)، کسی که او را برای اولین بار باور کرد دستش را می گیرد تا به همراه هم از راه چمن به مقصد برسند و چه نمای زیبائی است باور کردن این نابغه ی هندی که توانسته یک سال پیش از مرگش به جایگاهش پی ببرد.

مردی که بی نهایت را می دانست، فیلمی دوساعته محصول سال ۲۰۱۵ است. فیلم را "متیو براون" کارگردانی است و دو هنرپیشه اصلی این فیلم "داو پتال" و "جرمی آیرونز"هستند. اولی از بهترین بازیگران هالیوود و دومی جوان هندی که با فیلم "میلیونر زاغه نشین" به شهرت جهانی رسید و یقینا برای این فیلم می توانست به شخصه نیز به عنوان یک بازیگر در اسکار مطرح شود. او در این فیلم نیز موفق است و اصولا چهره ی دوست داشتنی اش موجب می شود تا کارآکترش را باور کنیم و دوست بداریم.

فیلم داستان واقعی زندگی "سرینیواسا رامانوجان"، ریاضی‌دان مشهور خودآموخته هندی است که به قول خودش ریاضیات را به واسطه ی حسش به خدا یاد گرفته و هیچ استدلالی برای این علم برپایه استدلال ندارد.
او یک جوان برهمنی از محله ی بسیار فقیر نشین هند بود با باور های دینی بسیار سختگیرانه که در مذهبشان حتی گذشتن و سفر از راه دریا به نوعی مرتد شدن محسوب می شد. مذهبی با ریاضت هایی در زندگی، نوع پوشش و غذا(خام گیاهخواری) که طعنه ای شد به نبوغ وی در زمینه ریاضی.
رامانوجان رابطه‌های مهمی را در آنالیز ریاضی، نظریه اعداد، سری‌ها و کسر مسلسل از خود بجای گذاشته که طبق نوشته ی پایان فیلم در رنکینگ جایگاه آثار و اختراع و کشفیات دانشمندان برابر با سنفونی شماره ی ده بتهوون است.
او عقیده داشت که نگاه اشتباه موجب می شود که گاه یک الماس را شیشه ای بی ارزش بدانیم و اطمینان داشت که دانسته های او چون الماس ارزشمند اند هر چه تلاش می کرد نظریاتش پذیرفته نمی شد بخصوص که وی تحصیلات اکادمیک نداشت.

رامانوجان خواستار شناساندن خود به جامعه علمی ریاضی انگلستان شد. یکی دو استاد ریاضی نامه‌های او را بدون تعمق برگرداندند، تا اینکه در ژانویه سال ۱۹۱۳ نامه او به یک استاد ریاضی به نام "جی اچ هاردی" نوشت. همین استاد بود که متوجه نبوغ والای رامانوجان شد.
او با وجود تمام مشکلات، همسر جوان (با بازی باور پذیر"دویکا بیسا" و شخصیت پردازی خوب) ومادرش را ترک کرد و به انگلستان رفت و به همراه هاردی توانست تا خودش را اثبات کند. او از هاردی یادگرفت و به هاردی آموخت. در این میان دچار بیماری سل شد که پس از بازگشت به هندوستان بیماریش عود کرد و در سن سی و دو سالگی درگذشت. دنیا این ریاضیدان بزرگ را با اعداد اول رامانوجان و تابع رامانوجان می‌شناسند.
فیلم "مردی که بی نهایت را می دانست" یک فیلم سرگرم کننده با تعلیق آنچنانی، فراز و نشیب و رمانتیک نیست اما فیلمی است که در عین سادگی می توان از آن لذت برد و آموخت.
این فیلم امتیاز 3/7 از 10 را از سایت IMDb دارد

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید