خبراول: نمایشگاه لباس های مفهومی از رویا تا واقعیت... نگاه تازه به بدن انسان
نمایشگاه لباسهای مفهومی ˝از رؤیا تا واقعیت˝ در قالب یک بازى هوشمندانه میان ذهنى خلاق و آنچه در لحظه میبینیم با هنرمندی هنرجویان مجتمع فنی تهران برپا شد.نمایشگاه لباسهای مفهومی "از رؤیا تا واقعیت" نتیجه اجرا و به تصویر كشیدن تصورات ذهنهاى خلاقی است كه طى مدت زمانى نه چندان طولانى با ارائه منابع تصویرى و ایجاد ارتباط آن با فرم بدن انسان، مرزهاى محدود و تعریفشده پوشاك كاربردى را درنوردیده و خود را وارد فضاى هنرهاى تجسمى و مفهومى کرده است.
این نمایشگاه که چندی پیش با هنرمندی هنرجویان مجتمع فنی تهران برپا شد شامل مجموعه لباسهای طراحی و اجراشده مرتبط با پایاننامه دورههای طراحی لباس مقدماتی و پیشرفته بود.
در این نمایشگاه نگاه تازهاى به بدن انسان و قابلیتهای آن شد؛ بدنى كه حالا چهارچوبى است براى حمل یك مفهوم عمیق مانند قدرت یك زن، روح انسان، رهایى از دغدغههای دنیوى و حتى معضلاتى كه در قالب یك پوشش زیبا ما را به سمت خود جذب مىكند و ناگهان پیامى را به ما مىرساند كه دنیاى زیباى ما را در هم مىشكند. بازى هوشمندانه میان ذهنى خلاق و آنچه در لحظه میبینیم.
در ادامه این مطلب، گفتوگوی هنرآنلاین با سه تن از طراحان لباس حاضر در این نمایشگاه را میخوانید:
آرام واعظی از هنرجویان مجتمع فنی تهران و طراحان حاضر در نمایشگاه لباسهای مفهومی "از رؤیا تا واقعیت" درباره خاستگاه و جایگاه این دست پوشاک در جامعه ایرانی به هنرآنلاین گفت: متأسفانه در کشورمان بیشتر به حوزه مد و لباس به عنوان صنعت نگاه شده و از همین رو لباسهای مفهومی با جنبههای پررنگ هنری کمتر با اقبال روبرو میشوند.
او افزود: لباسی که من برای این نمایشگاه طراحی کردم دارای مفاهیمی همچون آزادی و رهایی از اسارت بود؛ مفاهیمی که در درون همه ما وجود دارد. اسارتهای تلخ همچون درد و رنج حاصل از بیماری و شیرین همچون عشق مادر و فرزند.
واعظی با اشاره به نبود منابع تحقیقاتی لازم برای پیشرفت در طراحی لباسهای مفهومی بیان کرد: فعالیت در این عرصه یعنی بها دادن هرچه بیشتر به قدرت اندیشه و تخیل و من قصد دارم با ادامه تحصیلات در دانشگاه نیویورک که از برترین مراکز تحصیل در حوزه لباسهای مفهومی است، به دانش خود بیفزایم.
این طراح لباس درباره ادامه روند همکاری گروهی برای برپایی نمایشگاه لباس مفهومی در مجموعه مجتمع فنی تهران گفت: قصد داریم در فصل پاییز هم یک نمایشگاه گروهی با یک کانسپت و مفهوم خاص برپا کنیم و دوستان در زمینههای مختلف همچون لباس مجلسی و مانتو به طراحی بپردازند و از این دریچه به رویکرد مردم در مواجهه با این دست لباسها بیشتر توجه کرده تا در ادامه مسیر فعالیت خود را در آن بخشها متمرکز کنیم.
نگار سرپرست، دیگر هنرجوی حاضر در نمایشگاه لباسهای مفهومی "از رؤیا تا واقعیت" به هنرآنلاین گفت: من و دوستانم هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم. پرداخت هرچه بهتر و بیشتر به این دست پوشاک موجب تقویت قوه تخیلمان میشود و در حقیقت به مفهوم مد و لباس از دریچهای دیگر نگاه میکنیم.
سرپرست ادامه داد: این تصوری اشتباه است که لباسهای مفهومی قابلیت پوشش و استفاده را ندارند و اتفاقاً لباسهای طراحیشده برای ورود به نمایشگاه لباسهای مفهومی "از رؤیا تا واقعیت" همگی این قابلیت را داشتند.
او با اشاره به احتمال شکست در ارائه پروژههای مفهومی در حوزه مد و لباس تصریح کرد: جامعه ما هنوز به این دست مدها روی خوش نشان نمیدهند، اما با افزایش تمرکز هنرمندان و بهبود سطح دانش طراحان، لباسهای مفهومی هم به جایگاه واقعی خود دست مییابند.
فریا قاسمی از دیگر طراحان لباس حاضر در نمایشگاه لباسهای مفهومی "از رؤیا تا واقعیت" به هنرآنلاین گفت: به عنوان یک طراح لباس که مدتی است در زمینه لباسهای مفهومی فعالیت دارد باید بگویم که در ایران پرداخت مؤثری در زمینه لباسهای مفهومی تاکنون انجام نشده و در موارد اندک به انجام رسیده هم لباسها کاربردی نبودهاند.
او افزود: قرار هم بر این نیست که طراح لباس مفهومی دست به خلق اثری بزند که کاربردی و قابل پوشیده شدن نباشد که البته لباسهای ارائه شده در این مجموعه هم همگی دارای مؤلفه کاربرد بودند.
قاسمی گفت: مسائل مهمی ذهن ما را درگیر خود میکند و دغدغه طراحان لباس است که همگی این قابلیت را دارند که دستمایه طراحی یک لباس مفهومی قرار گیرند. حتی ممکن است یک لباس مفهومی تورقی باشد در گذر از یک برهه تاریخی خاص که آن هم در نوع خود جذاب و کاربردی است. امیدوارم در سالهای پیش رو بر تعداد مخاطبان لباسهای مفهومی در کشورمان افزوده شود و این هنر ارزشمند به جایگاه واقعی خود در مد ایرانی دست یابد.
خبر دوم: نخستین جشنواره فصلی ایران مد با تجلیل از شهدای مدافع حرم. احترام یا خودنمائی
نخستین جشنواره فصلی ˝ایرانمد˝ از روز گذشته کار خود را آغاز کرده و به مدت سه روز میزبان بازدیدکنندگان است.
نخستین جشنواره فصلی "ایرانمد" از روز گذشته کار خود را آغاز کرد و تا سه روز از ساعت 16 تا 21 در باشگاه تلاش خیابان ولی عصر نبش هتل استقلال میزبان علاقهمندان به صنایع دستی و مد و لباس ایرانی است.
این جشنواره با حمایت کارگروه ساماندهی مد و لباس و با همراهی گروه "مد سازان" برای نخستین بار در تهران برگزار شده و قرار از این پس در هر فصل برپا شود.هنرمندان صنایع دستی و طراحان لباس ایرانی با ارائه آثار خود در این نمایشگاه تا اول مرداد میزبان بازدیدکنندگان هستند.
بازدید از آثار به نمایش درآمده در جشنواره برای عموم آزاد است و قرار است نشان "مدساز" به طراحان و تولیدکنندگان مد و لباس دارای نشانههای اصیل ایرانی و اسلامی در این نمایشگاه اهدا شود.
همچنین تجلیل از مقام شهدای مدافع حرم و دعوت از خانواده یکی از این عزیزان با هدف پاسداشت نقش و جایگاه حفظ عفاف و حجاب در جامعه از اهم برنامههای مراسم اختتامیه این رویداد فرهنگی و هنری است.