اما fast fashion چیست؟
به زبان ساده به کپی کردن طرح های دیزاینر های بزرگ مانند CHANEL,DIOR,FENDI,GUCCI
فست فشن می گویند؛و همچنان که برند های فست فشن مانند ZARA,H&M,PULL,MANGOو...باعث راحت شدن دسترسی ها به فشن شده اند،ضررهای بزرگ و غیر قابل جبرانی را روی محیط زیست می گذارند،و حتی در ابتدا روی پرسنل خودشان تاثیرات منفی میگذارند.و از آنجا که قانون دوم از استانداردهای خانه مد این است که در سال تنها باید دو کالکشن تولید کرد این برندها با تولید یازده کالکشن در سال این قانون را هم زیر پا می گذارند.
چند حقیقت تلخ از فست فشن:
این صنعت با تولید سالانه 2/1میلیارد تن گاز co2پنج درصد از آلودگی جهانی را تشکیل می دهدکه این حجم آلودگی از آلودگی تولید شده به وسیله کشتیرانی صنعت سیاحت نیز بیشتر است.
این صنعت بیست درصد از فاضلاب تولید شده در جهان را تشکیل می دهد.
در سال 2015 فست فشن هشتاد میلیارد متر مکعب آب آشامیدنی مصرف کرد،جالب است بدانید این حجم از آب برای پر کردن 2300استخر شنای المپیک کافیست.
محیط کار کارکنان نیز بسیار غیر انسانی و خطرناک است،آِیا فروپاشی رانا پلازا در 2013 را به یاد دارید؟در این حادثه 1100تن از کارکنان جان باختند.
این برند ها با به کار گیری نیروی کار ارزان از کشورهایی چون کامبوج،بنگلادش و اندونزی طرح های کپی خود را تولید می کنند.شنیده هایی است مبنی بر اینکه این کارکنان روزی 13 ساعت کار می کنند آن هم با حقوق ماهی 12 دلار،همین دلایل باعث می شود تا مصرف کننده با قیمت پایین،بدون فکر و یا نیاز از این برند ها خرید کند بدون آن که نیازی به کالای خریداری شده داشته باشد.
اما slow fashionچیست؟
در یک جمله اسلو فشن نگاهی آگاهانه به فشن است.در این رویکرد،تولید کردن و مدریت بهینه منابع به خوبی اعمال می شود و جهت گیری به سمت پایدار بودن آیتم هاست.
این دیدگاه باعث می شود که خرید ها کمتر،باکیفیت تر و بهتر انجام شود؛آیتم هایی که برای زمان طولانی تری قابل استفاده باشند و آیتم هایی که در حین تولید ضرر کمتری به انسان ها و میحط زیست وارد کنند
ویژگی های اسلوفشن چیست؟
اولین ویژگی کیفیت بالای آنهاست.
تولید زیاده از حد ندارد.
تولید کردن و فروش آیتم ها به شکل محلی است.
در یک سال فقط دو یا سه کالکشن تولید میشود.
چند برند اسلو فشن عبارتند از:kate tow,encircled,asket,vetta,arnsdorf
حال پس از خواندن این مطالب زمان آن است که بدانیم چگونه با سوق پیدا کردن به سمت فشن پایدار و دنباله روی از slow fashion و فاصله گرفتن از fast fashion میتوانیم تاثیرات مخرب این برندهارا بر محیط زیست کاهش دهیم.
کارهایی که می توانیم انجام دهیم:
*خرید تنها در صورت نیاز.
*به جای آیتم های نو، دست دوم بخریم.
*قبل از خرید بپرسیم که این لباس ها کجا و از چه جنسی تولید شده اند.
*به جای پیگیری هر روزه مد و ترندها بر اساس استیال شخصی خود خرید کنیم.
،از دوستانمان لباس قرض بگیریم و به آنها لباس قرض بدهیم.
حال باید از خود بپرسیم که ما چقدر به فشن پایدار اهمیت میدهیم و از سرعت تاثیرات مخرب fast fashion بر طبیعت می کاهیم؟
منبع: MODOPIA