چهارشنبه, 22 فروردين 1397 04:30

نشست خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فجر در پردیس چارسو برگزار شد/گزارشی در سه سکانس

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
نشست خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فجر در پردیس چارسو برگزار شد/گزارشی در سه سکانس نشست خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فجر در پردیس چارسو برگزار شد

سی و یک نما - نشست خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فجر با حضور رضا میرکریمی، دبیر جشنواره و اصحاب رسانه دقایقی پیش در پردیس چارسو، برگزار شد

 

 

سکانس اول: رونمایی از پوسترهای بخش‌های مختلف از جمله جام‌جهان‌ما، بازسازی کلاسیک‌ها، دارالفنون، جشنواره جشنواره‌ها، سینمای ایتالیا، مروری بر سینمای گرجستان، بازار، زیتون‌های زخمی .

 

سکانس دوم : گزیده صحبت های دبیر جشنواره:

 

* از دو سال پیش مسئولیت این کار را بر عهده گرفتم و تیم خوب و حرفه‌ای داشتم و برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت و بلند مدتی داشتیم و تلاش کردیم جشنواره‌ای داشته باشیم که به اندازه سینمای ایران بلند آوازه باشد.

 

*دبیر جشنواره جهانی فجر ادامه داد: دوست داریم با همه دنیا ارتباط داشته باشیم و به مرز جغرافیایی قائل نیستیم اما کشورهایی که با ما هم‌آرمان هستند یا مشترکات فرهنگی زیادی با آن‌ها داریم، مورد توجه ما هستند . پتانسیل سینمای ایران ظرفیت زیادی دارد که کمتر به آن توجه شده است.

 

*هزینه تبلیغات ما برای شناساندن جشنواره فجر بسیار پایین آمد چون مهمانان ما خودشان تریبون ما شدند و در سفرهایی که داشتیم متوجه شدیم که جشنواره ما را می شناسند و این نکته بسیار اهمیت دارد.

 

* بیش از ۱۶۰ فیلم نمایش داده می‌شود و کسانی که جشنواره برگزار کردند می‌دانند که چه کار سخت و پر حجمی است، اما با توجه به ساز و کار مناسب همه کارها در طول سال انجام شد و کارهایمان را برای شب امتحان نگه نداشتیم.

 

*امسال برای ثبت نام در جشنواره گفتیم فیلم‌ها که باید رقمی بپردازد و از همین طریق بیش از ۱۶۰۰ فیلم ثبت نام کردند. مبلغ ثبت‌نام ۲۰ دلار بود که شاید رقمی نباشد اما با خودش اعتبار همراه دارد. امسال ۳۰۰ مهمان از ۷۸ کشور را پذیرا خواهیم بود. ۵۵ نفرشان مهمان دارالفنون هستتد که بخش قابل دفاع جشنواره است و در طول سال شاهد درخواست‌های مختلف هستیم که دانشجویان زیادی علاقه‌مندند در این کلاس ها شرکت کنند.

 

*جشنواره فجر دارای استاندارد حهانی است. مرکزی به عنوان فیاپ (فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های تهیه‌کنندگان فیلم) وجود دارد که سال گذشته با درخواست ما به ایران آمد و جشنواره جهانی فیلم فجر را بررسی و امتیازدهی کرد و در نهایت به ما در جشنواره کن گفتند که می‌توانیم به عنوان یک جشنواره با درجه A کار کنیم اما باید این حرکت ادامه‌دار باشد، چون امسال هم دوباره به ایران می‌آیند.

 

*امسال فیلم‌ها بر خلاف سال گذشته در بخش بازار به در خواست مهمان‌ها دو بار نمایش داده می‌شود.در بازار ۸۰ مهمان داریم که امسال اولویت با خریداران است و ۴۷ خریدار به بازار می‌آید. در هیچ جای دنیا اعلام نمی‌شود چند فیلم به فروش رفته است ولی سال گذشته استقبال زیادی از این بخش شد و این نشان دهنده این است که آنها منافعی در اینجا دارند که حتی حاضر می‌شوند بلیت هواپیمای خود را خودشان خریداری کنند اینجا بیایند و غرفه‌ای داشته باشند.

 

*«داوطلبین» بخشی بود که دوست داشتیم از ظرفیتش استفاده کنیم و دانشجویانی که به زبان تسلط داشتند آمدند و در طول سال اموزش دیدند که چطور فعالیت کنند و به تک تک آنها افتخار می‌کنیم و بیشترین سطح رضایتمندی از این بخش به ما اعلام شد.

 

* امسال در ارتباط با محیط زیست بی‌تفاوت نبودیم. با توجه به نزدیک شدن جام جهانی یک فیلم فوتبالی خوب داریم که با ورزشکاران رونمایی خواهیم کرد.

 

*«الیور استون» فیلمساز امریکایی همراه ما خواهد بود که اصرار داشتند با ما باشند و کلاس‌هایی برگزار کنند و برنامه مفصلی در زمینه‌های مختلفی نیز دارند.

 

*قرار بود فیلم "به وقت شام"افتتاحیه چشنواره باشد. فیلم حاتمی‌کیا فیلم بسیار خوبی است گرچه در بخش‌هایی از فیلمنامه با آن دچار مشکل هستم امادبه نظرم فیلم بسیار خوش‌ساخت و خوبی است و من آن فیلم را دوست دارم. می‌خواستم که فیلم افتتاحیه جشنواره ما باشد، برای همین ما در اسفند ماه با سرمایه‌گذاران تماس گرفتیم که فیلم را اکران نکنند و برای افتتاحیه ما نگه دارند اما دوست داشتند که فیلمشان را اکران کنند. ضمن اینکه ما نمی‌توانیم فیلم اکران شده را به بخش مسابقه بیاوریم، به همین دلیل فیلم «تنگه ابوقریب» ساخته بهرام توکلی را در بخش مسابقه داریم.افتخار می‌کنم جشنواره با فیلم خوب و با استانداردهای جهانی «آن سوی ابرها» به کارگردانی فیلمساز بزرگ کشورمان مجید مجیدی آغاز می‌شود.

 

*گرانی و نوسانات دلاذ تاثیری در کار ما نداشته.کارهای جشنواره قبلا انجام شده و حداقل در این دوره به مشکل برنخوردیم. امیدوارم این مشکل از جامعه ما رخت بربندد.

 

*ما یک IMDB ایرانی (بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها) فراهم کردیم که یک سال فعالیت چند محقق حاصلش سایتی شد که همه محتوای ایران را به مخاطب خارجی معرفی می‌کند. بیش از ۴۷۰۰ فیلم سینمایی و تعداد بالایی فیلم کوتاه در این سایت قرار دارد که رونمایی آن در طول جشنواره انجام می‌شود.

 

* بودجه جشنواره سال گذشته 8 میلیارد و 600 میلیون تومان بود و امسال 8 میلیارد تومان است. جشنواره جهانی فیلم فجر مهمانان بسیاری دارد که این مهمانان و حضورشان هزینه بالایی را می‌طلبد. ما نه تنها در کشور بلکه در منطقه نیز جشنواره‌ای به گستردگی جشنواره جهانی فیلم فجر نداریم. الان با اضافه شدن بخش‌های مختلف در حال دست و پا زدن هستیم تا با توجه به شرایط کنونی با همین مبلغ جشنواره را برگزار کنیم.

 

برای حضور فیلم "همه می دانند" اصغر فرهادی به ایشان  پیام فرستادیم اما شرکت پخش‌کننده گفت فیلم آماده نمی‌شود و برای کن هم به زور آماده خواهد شد.

 

سکانس سوم:

 

اسامی داوران سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر بدین شرح است:

 

داوران بخش بین‌الملل:

 

 یوآنا کوز-کراوزه (فیلمساز) از لهستان، میلچو مانچفسکی (فیلمساز) از مقدونیه، دیمیتریس آتانیتیس (فیلمساز) از یونان، آدور گوپالاکریشنان (فیلمساز) از هند، جیووانی اسپانیولتی (منتقد و مدرس) از ایتالیا، محمود کلاری (فیلمبردار) از ایران و مریلا زارعی (بازیگر) از ایران.

 

داوران بخش جلوه‌گاه شرق:

 

عمار جمال (فیلمبردار) از عراق، فرهاد اصلانی (بازیگر) از ایران، سالومه دموریا (بازیگر) از گرجستان، احمد بویاجی اوغلو (منتقد و تهیه کننده) از ترکیه و سوهان پانشا (تهیه کننده) از مالزی.

 

داوران فیلم‌های اول:

 

 ویرا لانگروفا (مدرس) از جمهوری چک، بَرمک اکرم (کارگردان) از افغانستان و نوید محمدزاده (بازیگر) از ایران.

 

داوران نتپک:

 

 آندریاس اونگربوک (منتقد) از اتریش، رامان چاولا (برنامه ریز جشنواره) از هند، حبیب احمدزاده (نویسنده) از ایران.

 

داوران بین الادیان:

 

والری دِمارناک (منتقد) از فرانسه، توماس کرول (مدرس) از آلمان و حجت‌الاسلام محمدرضاداوران بین الادیان: والری دِمارناک (منتقد) از فرانسه، توماس کرول (مدرس) از آلمان و حجت‌الاسلام محمدرضا زائری (مدرس) از ایران

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید