از تیتراژ خوش ذوقش تا قصه، تصاویر بدون شلختگی و ... بازی ها و از آن جالب تر اینکه تلنگری است که انگاری تاریخ تکرار می شود فقط در قالبی مدرن تر. مثل مجوز شعر و ترانه ها، زد و بندها، آقازادگی، مردانی که در خلوت رازها دارند و البته زنان که به دنبال حقشان خود هستند و مردانی که چندان تمایلی به خودنمایی زنان ندارند .
حتی نامگذاری های نامتعارف هم ما را هول میدهد به زمان حال و اسامی که این روزها میشنویم و معنی اش را نمی دانیم و دلیل انتخابش را که کلا درک نمی کنیم.
در شبکه مخفی زنان همه چیز به عقب برگشته جز سرگشتگی ها در روابط و ضوابط.
برای قضاوت در مورد سریال شبکه مخفی زنان شاید زود است. چه بسا سریال هایی که با ذوق دنبال کردیم و در ادامه مایوس شدیم و برعکس سریال هایی که موجب شدند تا تقویم خود را برای دیدن قسمت بعدی آن تیک بزنیم.
اول از همه خالی از لطف نبست که در پرانتز بگوییم، چه ظرافتی است انتخاب این کارآکتر " دختر همسایه" که انگار دانای کل است و چه نمکی روی سریال پاشیده و نریشن های شیرینی که به نظر کلام خودِ کارگردان افشین هاشمی باشد.
در ادامه و قبل از قصه از "سیامک انصاری" بازیگر نقش اول شبکه مخفی زنان بگوییم:
سیامک انصاری همیشه از کارآکتر خودش وام می گیرد و یک " تیپ" محسوب می شود که در هر جا قرار بگیرد در عین تکرار خود، تکراری نیست و دلزده مان نمی کند یا بهتر بگوییم با نقش و با ما همذات پنداری داشته و دوستش داریم و از حضورش لذت می بریم. چه در کارهای مهران مدیری، چه در بمب یک عاشقانه، چه حتی در اجرای جوکر و...حالا در شبکه مخفی زنان.
"شقایق دهقان" هم به نوعی همینطور است و در نقش همسر یواشکی این مدیر ثبت سجل احوال می تواند ما را حتی به یاد خانم شیرزاد بیاندازد. به همان سادگی و به همان شیرینی و با بازی به اندازه و دلنشین.
و اما "شبنم مقدمی" در نقش همسر علنی میرزا سیامک خان انصاری که هرگز در بازی کم نمی آورد چه نقش جدی باشد و چه کمدی و از ویژگی های بازی او اینکه بر عکس بازیگرانی که به آنها اشاره شد او هرگز تیپ نبوده و نیست و هیچ نقشی از او را نمی توان مشابه نقشی دیگر قرار داد. مقتدر و پر قدرت در ایفای نقش های متفاوت.
البته که باید منتظر بمانیم تا ببینیم در آینده چه خواهد کرد در بین حاضران باشگاه مخفی زنان، این زن اول دخترزا.
و " لیلا حاتمی"، دختر متجدد و از فرنگ برگشته ای که احتمالا در قسمت سوم رویتش خواهیم کرد که قاعدتا باید بازی خوبی ارائه دهد چرا که علاوه بر هدایت درست کارگردان و اینکه بازیگر خوبی است، اگر دختر "علی حاتمی" نتواند در تاریخ جولان دهد پس چه کسی می تواند؟
"باران کوثری" اما در دو نقش یکی بانو "پروین اعتصامی" و دیگری خواننده ی ارمنی خوب است و "امیرحسین رستمی" آن نظمیه چی عشق هیتلر بهتر.
وزارت فرهنگ و هنر در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی تصمیم به تشکیل کانون بانوان گرفته تا با تشکلهای مشابه رقابت و سپس آنها را حذف کند و از میرزا محمود زنبورکچی(سیامک انصاری) کارمند عالیرتبه اداره سجل احوال، درخواست میشود تا در کنار دلبرجان تاجرباشی (لیلا حاتمی) مسئولیت انتخاب اعضا و فعالیت کانون را بر عهده بگیرد. (جناب زنبورکچی که آرزویی جز پسردار شدن ندارد و دیدن خانم ها هم دست و دلش را میلرزاند.)
و این قصه مقارن است با زمانی که از مردم خواسته می شود تا برای اعضای خانواده شان سجل ( شناسنامه )بگیرند.
در این سریال پر بازیگر کمدی و تاریخی سیامک انصاری، لیلا حاتمی، شبنم مقدمی، شقایق دهقان، مهدی هاشمی، باران کوثری، مونا فرجاد، یلداعباسی، حمید فرخ نژاد، امیرحسین رستمی، رضا بهبودی، شهرام مسعودی و محمدرضا آزادفرد و ... حضور دارند.
ودر انتها نباید غافل شویم از طراحی صحنه و لباس این سریال که در ژانر تاریخی، ریزه کاری ها در ابن بخش بسیار مهم است، حتی یک یراق لباس یا یک گلدان کوچک.
تمام این ویژگی نمی توانست به چشم بیاید اگر "افشین هاشمی" کارش را بلد نبود و خوش به حال افشین هاشمی که دل آسوده است وقتی استاد علیرضا زرین دست را پشت دوربین دارد. در مورد نویسنده هم اگر الان حرف بزنیم، حرف های دیگرمان هم از رونق می افتد چرا که قصه هنوز شروع نشده است.
شبکه مخفی زنان به کارگردانی افشین هاشمی و تهیهکنندگی "محمدحسن شانهساززاده " محصول سال ۱۴۰۱ کشور ایران است و دو قسمت اول آن را می توانید در پلتفرم "نماوا" ببینید.