دوشنبه, 03 مهر 1402 15:16

امین تارخ و مرگی که هنوز باور نداریم / ده نقش از امین تارخ که در خاطره‌ها ماندگار شده

نوشته شده توسط سی و یک نما
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
امین تارخ و مرگی که هنوز باور نداریم / ده نقش از امین تارخ که در خاطره‌ها ماندگار شده امین تارخ و مرگی که هنوز باور نداریم / ده نقش از امین تارخ که در خاطره‌ها ماندگار شده

سی و یک نما - وقتی تقویم تلنگر می‌زند که یک‌سال از درگذشت "امین تارخ" می‌گذرد، انگار به خودمان می‌آییم و ناباورانه به جای اینکه بگوییم یک سال گذشت، می‌گوییم: "مگر امین تارخ رفته؟"  و در آنی قبل از آنکه نقش‌‌آفرینی‌های او را به‌خاطر بیاوریم، صدای گرم، منحصر به‌فرد و نافذش ذهنمان را پر می‌کند.

امین تارخ اولین‌بار با سریال "شهر من شیراز" شناخته شد. یک سریال عاشقانه و تلخ که نیم نگاهی به "قصه عشق" داشت. زوج امین تارخ و شهلا رضایی با این سریال معروف شدند که شروعی است برای حضور امین تارخ در عالم سینما و تلویزیون که وصل شد به دوران بعد از انقلاب.

اما شهین رضایی بازیگر بلوند و چشم رنگی را بعد از "خانه خراب" زنده‌یاد "نصرت کریمی" تا جایی که یاد داریم در تصویر ندیدیم.

امین تارخ نه تنها بازیگر خوبی بود بلکه بازیگران خوبی را هم به عرصه‌ی هنر معرفی کرد از جمله ترانه علیدوستی و آموزشگاه بازیگری او یکی از معتبرترین و آبرومندترین‌ها برای آنهایی بود که می‌خواستند از راه درست وارد این حرفه شوند.

درخشش او در سریال‌های "ابن سینا"و "سربداران" مثال زدنی است اما بازی این بازیگر در سریال

 معصومیت از دست رفته" شگفت‌آور است و حضور او در "سرب" هرگز از خاطره‌ها نمی‌رود.

در ادامه ده بازی ماندگار او را با هم مرور می‌کنیم.

روحش شاد


سربداران

این سریال داستان قیام گروه سربداران در خراسان را به رهبری شیخ حسن جوری روایت می‌کرد که امین تارخ نقش شیخ حسن را داشت. سربداران برای حفظ ایران در مقابل حمله‌ی مغول قیام کرده بودند. در کنار بازی امین تارخ، بازی سوسن تسلیمی در نقش همسر او و علی نصیریان در نقش قاضی شارع هم در این سریال به شدت مورد توجه قرار گرفت.


ابن سینا

در شرایطی که از صدا و سیما دیگر شاهد چهره‌های زیبا نبودیم و ستاره‌سازی قدغن شده بود دیدن امین تارخ با صورتی ظریف در نقش ابوعلی سینا در سریال «بوعلی سینا» در آن سال‌ها یک اتفاق بود. سریالی که بارها و بارها پخش شد و زندگی پزشک و دانشمند معروف ایرانی و ارتباط او با دربار سامانیان و سپس آل بویه را روایت می‌کند. قصه‌هایی از شیوه‌های درمانی بوعلی سینا و هوشمندی او در معاینه‌ی بیمارانش و نتیجه‌گیری او در مورد بیماری آن‌ها جذابیت اصلی سریال بود که گاهی آن را بسیار هیجان‌انگیز می‌کرد.


 

اغما

امین تارخ در این سریال نقش دکتر طاها پژوهان را بازی می‌کند که یک پزشک متخصص جراحی مغز و اعصاب است. او به دلیل جراحی‌های موفقیت آمیزش به روی رزمندگان در جبهه‌ها به پنجه طلایی مشهور است. او اکنون به دلیل بیماری حاد همسرش مولود (شیرین بینا) بر سر دو راهی قرار دارد. از طرفی عرف پزشکی مانع جراحی همسرش توسط اوست ولی مولود اصرار دارد که فقط توسط پژوهان جراحی شود. از سویی تنها فرزند آن‌ها پری (نفیسه روشن) مخالف این عمل جراحی توسط پدر است…


آقازاده

امین تارخ در سریال «آقازاده» نقش حاج رضا تهرانی را بازی می‌کند. این سریال در ژانر اجتماعی و سیاسی داستان یک آقازاده به نام نیما بحری (امیر آقایی) است که تخلفات اقتصادی مرتکب شده و یک مأمور به نام حامد تهرانی (سینا مهراد) که او هم یک آقازاده است، البته با خصوصیاتی کاملاً مخالف تلاش می‌کند تا دست نیما را رو کند.


امین تارخ در پرنده کوچک خوشبختی.jpg

پرنده کوچک خوشبختی

امین تارخ در فیلم پرنده کوچک خوشبختی به کارگردانی پوران درخشنده، کاراکتر شخصیتی به نام آقای سهرابی را بازی می‌کند که پدر دختر جوانی است، دختر به دلیل یک سانحه که برای مادرش پیش آمده قدرت حرف زدنش را از دست داده و اگر هم به او فشار بیاورند دچار تشنج می‌شود. رابطه دختر با پدر، چندان خوب نیست و بیشتر دچار تنش هستند، تا اینکه معلم مدرسه دختر از زندگی او با خبر می‌شود و بیشتر او را درک می‌کند.


پاییزان

پاییزان فیلمی به کارگردانی رسول صدرعاملی و محصول سال ۱۳۶۶ است. مسعود (امین تارخ) قصد خروج از کشور و ترک پروانه (کتایون ریاحی) و فرزندش را دارد. مسعود و پروانه که قبل از جدایی برای دیدن یکی از اقوام به سفر رفته‌اند در راه با غریبه‌ای مجروح و مسلح برخورد کرده در پی تهدید او به سوی روستای پاییزان می‌روند. غریبه در بین راه رسیدن به روستای پاییزان می‌میرد و مسعود که تخت تأثیر حرف‌های غریبه قرار گرفته، تصمیم می‌گیرد که در ایران بماند و به زندگی سابق خود ادامه دهد.


امین تارخ در معصومیت از دست رفته.jpg

معصومیت از دست رفته

معصومیت ازدست‌رفته مجموعهٔ تلویزیونی به کارگردانی داوود میرباقری محصول سال ۱۳۸۲ است.

داستان این سریال، به سده نخست هجری برمی‌گردد و با محوریت شخصیتی به نام شوذب با بازی امین تارخ شکل می‌گیرد. شوذب از یاران علی است، منتهی اکنون خزانه‌دار کوفه و امویان شده‌است. میرباقری شوذب را در میانه عشق بین دو زن ترسیم می‌کند.


سرب

سرب فیلمی به نویسندگی و کارگردانی مسعود کیمیایی که در سال ۱۳۶۷ اکران شد. داستان یک زوج جوان یهودی ایرانی (امین تارخ و فریماه فرجامی) را در اواخر دههٔ ۲۰ خورشیدی روایت می‌کند که خواهان عزیمت به سرزمین موعود (اسراییل) هستند اما پس از مواجهه با مخالفت سازمان یهودی هاگانا و کشته شدن عمویشان به دست آنها مجبور به فرار شده و درگیر ماجراهای پس از آن می‌شوند.


دلشدگان

در فیلم دلشدگان به کارگردانی علی حاتمی، یکی از تاجران ایرانی - ارمنی به‌عنوان واسطهٔ دربار احمدشاه قاجار و هنرمندانی غیروابسته به دولت می‌شود تا ایشان با برای ضبط صفحه به پاریس بروند. در این سفر تاجر ایران به عهدش وفا نمی‌کند و نهایتاً هنرمندان توافق می‌کنند که هزینه ضبط موسیقی را خودشان بپردازند تا این میراث برای همیشه باقی بماند. در این سفر هر کس خاطرات گذشتهٔ خود را به‌نوعی مرور یا بازگو می‌کند و سرانجام خوانندهٔ گروه به نام طاهر (با بازی امین تارخ) دلباختهٔ شاهزادهٔ نابینای تُرک (با بازی لیلا حاتمی) می‌شود و در غربت جان می‌سپارد.


امین تارخ در مادر.jpg

مادر

فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی از شاهکار‌های سینمای ایران است، که در آن ستارگان سینمای ایران ایفای نقش کردند، این فیلم روایت زندگی مادری است که از خانه سالمندان به خانه خودش باز می‌گردد و بچه‌هایش را دور خودش جمع می‌کند، چون می‌داند که مرگش نزدیک است. یکی از پسر‌ها جلال‌الدین است، که امین تارخ نقشش را بازی می‌کند. امین تارخ فرزند وسطی خانواده است، پزشک و شاعرپیشه، که مشغله زیاد کاری باعث فاصله میان او و همسرش شده است. جلال‌الدین جلوی قلدری‌های برادر بزرگتر را می‌گیرد که محمدعلی کشاورز این نقش را بازی کرده است. او با برادر کوچکش که معلولیت ذهنی دارد، بازی می‌کند و با او مهربان است.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید