1
بُمرانی
کمال تبریزی پیشازاین نیز از یک گروه موسیقی در یکیاز کارهایش بهره برده بود؛ او درواقع، نقشی مؤثر در بیشتر دیدهشدن بروبچههای بند «دال» داشت که قطعهای برای فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» ساخته و اجرا کرده بودند. اینبار، او از گروه «بُمرانی» دعوت به حضور کرد و آنها که البته سابقه بارها اجرای زنده روی صحنه تئاتر را دارند و حتی در سال 91 طبق اعلام اداره تئاتر؛ پرکارترین گروه موسیقی در تئاتر شناخته شدند؛ در این تجربه جدید، بازی مقابل دوربین سینما را از سر گذراندند. بهزاد عمرانی، مانی مزدکی، جهانیار قربانی، آرش عمرانی و کیارش عمرانی؛ اعضای این گروه هستند که سبکشان آمیزهای از راک و بلوز و کانتریست. «مخرج مشترک»، «اتوبوس قرمز» و «گذشتن و رفتن پیوسته»؛ از آلبومهای موفق آنهاست.
2
گپ
کادوی روز عشق، بین چند زوج دستبهدست میشود و هربار ماجرایی را از دل این اتفاق شاهدیم که مجموعشان، قصه «مجنون لیلی» (1387) را شکل داد. محمدرضا گلزار، الناز شاکردوست، حمید گودرزی، حامد بهداد، بهنوش طباطبایی، نیما شاهرخشاهی، یوسف تیموری، السا فیروزآذر، گلاره عباسی و رامین راستاد؛ از بازیگران این اثر بودند. شاید عده کمی از علاقهمندان به موسیقی پاپ خاطرشان باشد که در روزهای اوجگرفتن گروه «آریان»، گروه دیگری نیز با ترکیبی مشابه ازنظر حضور چند خواننده و نوازنده دختر و پسر، وارد میدان شد بهنامِ «گپ» که بعداز انتشار دو آلبوم «تیک و تیک» و «قصر عشق»، از گرونه خارج شدند. یکیاز ترکهای این عاشقانه، بهنوعی کلیپی بود که باحضور اعضای پرتعداد «گپ»، مقابل دوربین شکل گرفت که در فیلم نیز گنجانده شد.
3
سگهای زرد
اگر بخواهیم جنجالیترین حضور خوانندهها در یک اثر تصویری بلند را نام ببریم؛ بیشک باید به «کسی از گربههای ایرانی خبر ندارد» ساخته توقیفشده 1388 بهمن قبادی اشاره کنیم که موزیکالی متفاوت در سینمای ایران بوده. اشکان کوشانژاد، بابک میرزاخانی، سروش لشکری، آرین نائینی، افشین کاتبی و ... تعدادی از این چهرههای بودند که دقایقی جلوی دوربین پناهی مقابل دوربین رفتند. فیلم اساساً تحتِلوای پرداختن به موسیقی زیرزمینی در ایران؛ بهویژه موزیک راک و رپ و متال، نگاهی نقدگونه به مقوله داشت. یکیاز نامهایی که با این اثر بهشهرتِ خوبی رسید؛ گروه راک «سگهای زرد» بود که بعداز عزیمت به آمریکا، آثاری قابلِتأمل منتشر کردند اما متأسفانه بهروایتی؛ پسازمدتی، دوتن از اعضای گروه بهدستِ یک موزیسین ایرانیتبار دیگر کشته شدند و گروه از هم پاشید.
4
سون
عاشقانههای «سون»، مخاطبان بسیاری را جذب کرده و ازاینرو بود که حسن فتحی ترجیح داد نهتنها آنها را برای خواندن تیتراژ مجموعه «زمانه» (1391) انتخاب کند؛ بلکه آنها را در داستان نیز گنجاند تا در چند سکانس حضور داشته باشند. امیر قنادی، آرش قنادی و کیارش پوزشی؛ اعضای این گروه موزیک پاپ هستند که تاکنون سه آلبوم منتشر کردهاند. آرش قنادی در مصاحبهای درباره تجربه بازیگریشان گفت: «یکیاز لوکشینهای سریال، منزل عمه ما بود و ازاینطریق با آقای فتحی آشنا شدیم. بعدازاینکه تیتراژ کار را خواندیم؛ آقای فتحی گفت چه خوب میشود که در این سریال بازی هم کنید. ویژگی مهم این سریال، اینبودکه وجهه خوبی از بچههای موسیقی نشان میداد؛ چون معمولاً در کارها طوری موزیسینها را بهتصویر میکشند که سراغ خلافهای مختلف میروند!»
5
پالت
پایانبندی فیلم دیدنی «گربه و ماهی» (1392) باحضورِ زیبای گروه «پالت»؛ رنگ دیگری بهخود گرفته است. آنها برای اینکار، قطعهای تحتِعنوانِ «باد ما را با خود خواهد برد» اجرا کردند که حسوحال خلسهآور سکانسپلان 134دقیقهای شهرام مکری را بهدرستی تکمیل کرد. جنس کارهای «پالت»، از نوعیست که در موزیک ما بهعنوانِ «تلفیقی» مشهور شده و اعضای آنرا امید نعمتی، امین دوایی، مهیار طهماسبی، کاوه صالحی و سردار سرمست تشکیل میدهند. البته یکسال قبلاز این ماجرا بود که آنها برای کار روی موسیقی نمایش «روایت ناتمام یک فصل معلق» بهکارگردانیِ هومن سیدی؛ انتخاب شدند که توقیف آن بهنوعی تجربهای ناکام را برای آنها در یک اثر نمایشی بهیادگار گذاشت. حضور آنها در سکانس پایانی فیلم «ماهی و گربه» با سازهایشان حتماً در ذهن دوستدارانشان خواهد ماند.