*در حالی که مراسمی نظیر تقدیر از یک اتفاق در خانه سینما معمولا به صورت گسترده رسانه ای نمی شود، اما به نظر می رسد رسانه ای شدن آن چندان هم بی تفکر نبود، اگر هم قرار می شد این مراسم به صورت دعوت کتبی صورت بگیرد، عدم حضور عوامل اصلی این پروژه افتخاری و اسکاری و همچنین غیبت معروف ترین منتقدین سینمائی موجب می شد تا سوال هائی مطرح شود که پشت پرده "فروشنده" چه دلخوری ها و کدورت هائی وجود دارد.
*در سایت منسوب به محمد حیدری آمده است که، مراسم تقدير از اصغر فرهادى و عوامل «فروشنده» براى جايزه اسكار در حالى برگزار شد كه در كمال تعجب، ترانه عليدوستى بازيگر نقش اصلى اين فيلم به مراسمى كه خانه سينما و كانون سينماگران برگزار كردند، به خاطر اختلاف فرهادى با عليدوستى دعوت نشد.
*داستان اختلاف فرهادى با عليدوستى از جايى شروع شد كه ترانه عليدوستى بعد از اعلام نامزدهاى اسكار بيان كرد به نشانه اعتراض نسبت به تصميم ترامپ، در مراسم شركت نخواهد كرد. سخنان عليدوستى واكنش جهانى در پى داشت و بسيارى از سينماگران دنيا را همراه خود كرد و احتمال اسكار «فروشنده» را بالا برد.
*.اصغر فرهادى پس از مدتی سكوت نسبت به اين موج ضد ترامپ كه توسط ترانه علیدوستی استارت زده شد، با متنى از عدم حضورش در مراسم خبر داد و اعلام كرد فقط با فيلمبردار فيلم مى خواسته در مراسم اسكار شركت كند و صحبت هاى ترانه عليدوستى را نشنيده گرفته است و به صورت غیر مستقیم اشاره کرد که اصلا قرار نبوده بازیگر نقش رعنا به مراسم اسکار برود.
(شاید بیشترین دلیل دلخوری فرهادی به این دلیل بوده که او خیلی هم اعتقادی به حضور عوامل اصلی فیلم در اسکار نداشته است، اما بی میل هم نبوده که خود بیانیه اش را در این گردهمائی مهم بخواند.)
*شهاب حسینی ، بابک کریمی ، محمود کلاری ، مهدی کوشکی ، مینا ساداتی هم در این جشن خانه سینما حضور نداشتند. از مسافرت تا اسباب کشی، از بیماری تا فراموشی دلایلی است که عذر جای خالی آنهاست اما همگی به نوعی از پاسخ صریح دادن طفره می روند. آیا آنها هم به این جشن دعوت نبودند و یا کدورت های دیگری هم وجود دارد.
*در حالی که هنرمندانی چون فاطمه گودرزی به دلیل کمبود جا نتوانستند وارد سالن برپائی جشن تقدیر فروشنده در موزه سینما شوند و با اصحاب رسانه و عکاسان نیز برخورد جدی می شد، جوانی در مراسم حضور داشت که به فرهادی اعتراض کرد که چرا در فیلمش از او دعوت نکرده و فرهادی هم شروع به پاسخ داد و صحبت های فکر شده فرهادی تا به آنجا رسید که بگوید امیدوار است که شرایطی باشد که بتواند در ایران بماند و فیلم بسازد.
*نحوه موضع گیری برنامه هفت این جمعه برای خیلی از مخاطبان جالب بود و اینکه واکنش افخمی و به خصوص فراستی نسبت به این اتفاق با توجه به حرف های انتقادی آنها به فروشنده در هفته های گذشته و عکس العمل و حمله هائی که بعد از دومین اسکار فرهادی در فضای مجازی در رسانه های داخلی و خارجی نسبت به آنها شده، چطور خواهد بود.
*افخمی در ابتدای برنامه با چرخشی 180 درجه ای این اسکار را به فرهادی و سینمای ایران تبریک گفت و اظهار داشت که حتی سیاسی بودن مراسم اسکار و جوایز آن در این سال هم از ارزش این اتفاق کم نمی کند و بستری خواهد شد تا ایران بتواند در بازار آمریکا و اروپا رونق تجاری هم داشته باشد.
*در برنامه هفت بدون آنکه دلیلش از سوی بهروز افخمی گفته شود، مسعود فراستی حضور نداشت و کاملا مشخص بود که مدیران شبکه و شخص افخمی ترجیح می دادند تا او این هفته از منزل برنامه را دنبال کند.
*حمیدرضا آذرنگ بازیگر تئاتر و سینما در این میان تریبونی داشت تا حرف های نزده اش را بزند و ناگفته هایش از شهرزاد و شاهگوش را بگوید و در کمال خونسردی تمام شخصیت مسعود فراستی را هم به چالش بکشد و تا کودکی و نوجوانی فراستی هم پیش برود و بگوید که احتمالا وی در این دوران مورد تحقیر قرار گرفته است.
*اسداله نیک نژاد مرد پر حاشیه پروژه "لاله" به عنوان یکی از اعضای رای دهنده در آکادمی اسکار مهمان دیگر این برنامه بود که گر چه او هم گردشی 180 درجه ای داشت و ترجیح می داد بیشتر از خودش و برنامه های آینده اش برای فیلمسازی در ایران بگوید اما بالاخره بهروز افخمی وادارش کرد تا حرف های مفید و شنیدنی پیرامون اسکار به طور اعم و فروشنده و فرهادی به طور اخص بزند.
و به این ترتیب این جمعه پرماجرا تا اولین ساعات شنبه ادامه پیدا کرد و واکنش ها به آن همچنان ادامه دارد.