به گزارش سی و یک نما، برگزارکنندگان پنجاهوهشتمین جشنواره فیلم لندن شب گذشته (چهارشنبه) در حالی فهرست فیلمهای حاضر در بخشهای مختلف این فستیوال را اعلام کردند که فیلم «قصهها» ساخته رخشان بنیاعتماد از ایران نیز در میان آثار دیده میشود.
فیلمهای امسال جشنواره لندن طبق طبقهبندی انجام شده براساس موضوعاتی چون عشق، شجاعت، خنده، مباحثه، سفر، فرهنگ، هیجان و خانواده به دستهبندیهای مختلفی تقسیم میشوند که فیلم «قصهها» در بخش مباحثه حضور خواهد داشت. «قصهها» در سال 90 با نگاهی به شخصیت فیلمهای قبلی بنیاعتماد ساخته شده و در آن بازیگرانی چون گلاب آدینه، صابر ابر، فرهاد اصلانی، بابک حمیدیان، نگار جواهریان، ریما رامینفر، حبیب رضایی، عاطفه رضوی، مهراوه شریفینیا، محمدرضا فروتن، شاهرخ فروتنیان، باران کوثری، پیمان معادی، فاطمه معتمدآریا، حسن معجونی، مهدی هاشمی و... ایفای نقش کردهاند.
رخشان بنی اعتماد با اشاره به حضور فیلم «قصهها» در جشنواره ونیز گفت: «مهم این بود که فیلم بدون حواشی درباره چگونه ساخته شدن و دریافت پروانه نمایش دیده شود و ابداً نمیخواستم که تکرار این مشکلات روی نگاه تماشاگران فیلم اثر بگذارد.»
این در حالی است که برنامه ۲۰٫۳۰ تلویزیون چهارشنبه شب موضعی به شدت انتقادی علیه این فیلم گرفت و این فیلم را سیاه نمایی محض دانست که کارگردانش به سیاه نمایی آن افتخار می کند. این بخش خبری با پخش تصاویری از رخشان بنی اعتماد به جمله ای از این کارگردان در جریان جشنواره فیلم فجر پارسال اشاره کرد که وی گفته بود از مادر زاییده نشده کسی که جلوی فیلمسازی مرا بگیرد. همچنین صحبت های یکی از منتقدان برنامه «هفت» را در تقبیح این فیلم در جریان جشنواره فجر بازپخش کرد. اما نکته مهم این آیتم صحبت های وزیر ارشاد بود. علی جنتی ضمن انتقاد از فیلم های سیاه نما گفت: بعضی فیلم ها دست روی بعضی زخم ها و نقاط سیاه می گذارند و این نگاه را به دنیا عرضه می کنند که کار نادرستی است. وی در ادامه درباره فیلم قصه ها هم اظهار نظر تندی داشت و گفت: قبل از اینکه از ما در مورد این فیلم و حضور جهانی اش سوال بشود باید بررسی بشود اصلا چرا قصه ها ساخته شد و چرا این فیلم مجوز ساخت گرفت و بر روی ساختش نظارت نشد. وی در ادامه اعلام کرد در دوره جدید با نظارت بیشتر سعی می شود عین فیلمنامه ای که پروانه ساخت گرفته ساخته شود. گفتنی است گوینده این آیتم 20:30 در پایان صحبت های علی جنتی را صحبت هایی امید بخش خواند.
گفتنی است حبیب رضایی هم که به همراه رخشان بنی اعتماد به ونیز رفته، درباره پرهیز بنیاعتماد از بهوجود آمدن حاشیه در نشست مطبوعاتی جشنواره ونیز معتقد است: «بنیاعتماد تاکید کرد که فیلم در ایران به نمایش درمیآید. این درحالی بود که آنها دوست داشتند پاسخ دیگری بشنوند. این جمله برای افرادی که در ایران هستند اهمیت بیشتری دارد. اهمیت آن اتفاقا از اینجا ناشی میشود که تکلیف فیلمساز را با جامعهاش با هدفش از فیلمسازی و نقد اجتماعی روشن میکند و نشان میدهد که هدف این کارگردان موجسواری نیست. در طول دو روز که روزی ۹ تا ۱۰ ساعت مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی برای کل گروه در نظر گرفته شده بود هم بسیاری از سوالات به شرایط اجتماعی برمی گشت تا خود فیلم و همچنان همه گروه بر اساس همان باور قائم بهذات بودن فیلم، جوابها را در چارچوب قصه و فیلم نگه میداشتند، چیزی که برای بعضی از خبرنگارها عجیب بود؛ چون آنها منتظر بودند گله و شکایت بشنوند.»