ساخت تعدادی از فیلم های کوتاه «سه قطره خون»، «بت ابدی»، «ضد نور»، «حفره» و «جای دیگر» از سوابق هنری نصیریان است.نصیریان در برگزاری نمایشگاههای متعدد انفرادی، گروهی نقاشی و طراحی در داخل و خارج از کشور و تصویرسازی ۱۲ عنوان کتاب برای نوجوانان از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۲ نیز فعالیت داشت.
وی شب پنجشنبه براثر سکته قلبی درگذشت و به خواسته خانواده اش به احتمال قوی در قطعه هنرمندان شهر تبریز به خاک سپرده می شود.
او جوایز متعدد ملی و بین المللی و داوری بیش از ۵۰ جشنواره ملی و بین المللی فیلم و انیمیشن را در کارنامه هنری دارد. مهم ترین اثر وی "قلب سیمرغ" محصول سال 1389 فیلمی که با هزینهای بیش از ۶۰۰ میلیون تومان در۴ سال و با حضور ۹۲ نفر از عوامل حرفهای سینما ساخته شد و میتوانست بهترین انیمیشن ایران باشد؛ عملا بایکوت شده است.
وحید نصیریان در گفتگوی قدیمی با خبرنگار ایلنا؛ با اشاره به وضعیت فیلم قلب سیمرغ گفته بود: فیلم انیمیشن قلب سیمرغ بعداز ۴ سال تلاش در جشنواره فیلم فجر در سال ۹۰ به نمایش درآمد و یک جایزه از جشنواره دریافت کرد بعداز آن در جشنوارههای دیگری همچون جشن خانه سینما نیز جوایز خوبی گرفت. بعداز موفقیت فیلم ما به دنبال اکران آن بودیم و حتی برنامهریزیها برای اکران فیلم در آبان سال ۹۱ انجام شد، و شفیع آقامحمدیان که دائم اعلام میکرد این فیلم اولین فیلم مهم انیمیشن سینمای ایران است؛ قول داده بود از اکران آن حمایت کند.کارهای مقدماتی برای اکران انجام شد. پخشکننده فیلم هم پیدا شد و حتی هماهنگ شد این فیلم در گروه کودک از آبان سال ۹۱اکران شود. ما حتی برنامههای تبلیغاتی آن را نیز آماده کرده بودیم.
وی با اشاره به اینکه سینماگران نیز از اکران این فیلم حمایت میکردند؛ گفت: حمید فرخنژاد، الهام پاوهنژاد، رضا کیانیان و پرویز پورحسینی که در فیلم به عنوان دوبلور حضور داشتند؛ ابراز تمایل کردند که در تبلیغات نیز همکاری کنند همچنین بیلبوردهای فیلم آماده شد و پوسترها نیز طراحی و آماده انتشار شد. قرار بود عروسکها و تیشرتهای فیلم نیز در زمان اکران تولید و ارائه شوند.
نصیریان ادامه داد: تمام کارها برای اکران و تبلیغات فیلم آماده شده بود اما شفیع آقامحمدیان؛ مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بیست روز مانده به اکران فیلم ناگهان از نظرها غایب شد و حتی جواب تلفن ما را نمیداد.
در فاصله هفت روز مانده تا اکران فیلم ما توانستیم آقامحمدیان را ببینیم و من درباره وضعیت اکران و هزینه تبلیغات فیلم که نزدیک به ۲۰میلیون تومان شده بود و همه را از جیب خودم داده بودم؛ صحبت کردم. اما آقامحمدیان اعلام کرد بهتر است فعلاً این فیلم اکران نشود و در زمان دیگری نمایش داده شود. بعد معاون فرهنگی وقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام کرد ما به هیچ عنوان پولمان را برای تبلیغات این فیلم دور نمیریزیم. ولی همه میدانند که چه پولهایی برای پروژههایی مثل لاله حیف و میل شد.
نصیریان با اشاره به اینکه از همان زمان متوجه شدم دستهایی در کار است، تا فیلم اکران نشود؛ افزود: فیلم قلب سیمرغ با هزینهای بالغ بر ۶۲۵میلیون تومان در طی چهار سال و با حضور ۹۲ نفر از عوامل حرفهای سینما درحالی ساخته شد، که رقم واقعی هزینه ساخت فیلم ۸۳۰ میلیون تومان بود و بامیزان هزینه تبلیغات فیلم به ۸۵۰ میلیون تومان میرسید.
وی ادامه داد: من بعداز اینکه با دیدگاه آقامحمدیان آشنا شدم از ایشان خواستم که با افزایش سهم من در قرارداد فیلم را از من بخرند تا من متضرر نشوم و بتوانم هزینههایی که از جیب خودم پرداخت کردم را بازگردانم.
نصیریان با اشاره به اینکه مدیران سابق مرکز به این درخواست نیز جواب ندادند؛ گفت: بعداز پاسخ منفی آنها نزد شمقدری رفتم. شمقدری اعلام کرد فیلم قلب سیمرغ یکی از بهترین فیلمها و افتخارات دوران مدیریت وی است و دستور اجرای خواستههای من را به آ قامحمدیان داد. اما بازهم آنها توجهی به این درخواست نداشتن . او همچنین گفت: به دلیل مشکلات و هزینههایی که ساخت این فیلم برای وی داشت مجبور به پذیرش پیشنهادات کاری در ترکیه شده است؛ در زمان ساخت فیلم قلب سیمرغ یک دفتر مجهز در تهران با وجود ۴۰ کامپیوتر و۲۵ فرد خبره سالها کار میکردند اما مجبور شدم برای رفع بدهیها دفتر راواگذار کنم زیرا پرداخت کرایه برای شرکت در آن زمان مشکل بود.
وی با اشاره به اینکه اگر قرار بود این فیلم امروز اکران شود باید ۳۰۰میلیون تومان هزینه تبلیغات آن میشد؛ افزود: بعداز تغییر دولت به ایران بازگشتم و هم اکنون مدت سه ماه است که پیگیر مسائل فیلم هستم.
نصیریان افزود: مدیران جدید مرکز محصوصاً طباطبایینژاد با روی باز از من استقبال کردند اما اعلام کردند پولی برای دادن هزینههای تبلیغات فیلم و حمایت از ا کران فیلم ندارند.
وی ادامه داد: از رئیس سازمان سینمایی درخواست دیدار کردم و چندین نامه نیز برای وی نوشتم اما متاسفانه نه جواب نامههای من نوشته شده است و نه وقت ملاقاتی برای دیدار با وی داده شد. فقط نامههای من دوباره به مرکز گسترش ارجاع شده که مرکز نیز اعلام کرده است پولی ندارد.
وی ادامه داد: من تمام زندگی مادی و معنوی خود را برای فیلم قلب سیمرغ گذاشتم و امید به این داشتم که مسیر انیمیشن کشور با برگشت مالی این فیلم تحت تاثیر مثبت قرارگیرد که نشد. اگر این فیلم در زمان خود اکران میشد فروش بالایی کسب میکرد.
نصیریان با اشاره به اینکه هرگز آدم سیاسی نبوده است؛ گفت: در فیلم قلب سیمرغ به دنبال بیان یک داستان قهرمانانه برای کودکان و به دنبال نشان دادن به اهمیت آزادی و آشنایی قهرمانی برای آنها بوده است.
خلاصه داستان : قصه این انیمیشن در سال 2300 روایت می شود، زمانی که جنگ اتمی در جریان و جهان رو به نابودی است، اژدهاک از دل کوه دماوند سربرون آورده و به جنگ با سیمرغ می پردازد....
و ...هم اکنون قلب وحید نصیریان از تپش ایستاد مثل قلب سیمرغ:
علیرضا رضاداد، دبیر سیامین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، متن پیامی را برای درگذشت وحید نصیریان، هنرمند انیماتور کشور منتشر کرد.در این پیام آمده است:
«هوالباقی»
درگذشت هنرمند ارزشمند، خالق تصاویری ماندگار و از فعالان و اثرگذاران در هنر انیمیشن ایران را تسلیت میگویم.
اسباب تاسف است که عزیزی را از دست دادیم که در سیامین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در بخش آثار پویانمایی افتخار همکاری با ایشان را به عنوان داور داشتیم و از نظرات ارزشمندشان بهرهمند شدیم.
به خانواده محترم ایشان و جامعه انیمیشن ایران و همه هنرمندان تسلیت میگویم و برای آن هنرمند گرامی، آرامش ابدی و برای بازماندگان شکیبایی از درگاه ایزد منان خواستارم.
بیشک آثار بهجا مانده از این هنرمند گرامی که از ارزشمندترین آثار انیمیشن ایران به شمار میرود و در جشنوارههای گوناگون ملی و بینالمللی موجب سرافرازی هنر و هنرمند ایرانی گردیده است، همیشه یاد و نام او را در خاطرهها محفوظ خواهد داشت و در مسیر رشد و تعالی این هنر جاودانه خواهد نمود.
برای مرحوم وحید نصیریان علو درجات و برای همه همراهان و یاران او صبر و اجر مسئلت مینمایم.»
مراسم تشییع وحید نصریان فردا ساعت ۹ از ساختمان شماره ۲ خانه سینما در خیابان وصال برگزار می شود و پیکرش در تبریز آرام میگیرد.